שלום, נעים מאד..

שלום, נעים מאד..

שמי ענת (אני משתמשת בשם של בעלי). כתבתי קצת בפורום אבל החלטתי שמנומס ונחמד יותר להציג את עצמי ואת הסיפור שלנו באופן כללי (ככה הערות יהיו יותר מובנות). אנחנו נמצאים כיום בשוויץ (שנה) ועוזבים עוד חצי שנה לשיקגו. כל זה בגלל העבודה שלי. המנחה שלי לדוקטורט עזב את הארץ ואני אחריו כדי לסיים את השנה האחרונה שלי והמעבר השני הוא ללימודי הפוסט דוקטוקט. כך שאני בפרוש הצד שחש אשמה בכל המעבר הזה... המעבר לשוויץ היה מאד קשה. התרבות פה כל כך שונה שאנחנו לא יודעים איך להתמודד לפעמים. מה גם ששנינו לא ממש מדברים צרפתית (בעלי לומד וזה שיפור ניכר). בעיות למשל נובעות מכל שאם מתנצלים זה נחשב סימן של חולשה ומזמין עוד התעללות, ובאופן כללי הרוב מנסה לחנך אותנו. החוויה הקשה ביותר שלנו קשורה דוקא בבנינו יותם והיא זאת שגורמת לי לשמוח שיש פורום כזה. כשהגענו הוא נכנס לגן שהיה טוב אבל כאשר עבר לקבוצה של הגדולים הפך להיות הסיוט ברחוב הלם. גן עם תוכנית מסודרת ונוקשה וגננת מטומטמת מומחית לילדים עם בעיות. חבל להכביר במילים, בגדול יותם שלמד מאיתנו שלא עוסקים בפעילות משעממת סירב לשבת בריכוז בשקט או לציית לסדר היום הצבאי. מאחר ובגלל המעבר הוא חזר לבקבוק ואוכל מוצק אכל עם הידיים הוא נחשב למפגר וקיבל יחס בהתאם. צרפו את זה לכך שהילד הוא יחסית סגור ותקבלו בלאגאן. אחרי חודש היו שני גנים ויותם הפך מחיקת אנשים למומחיות (אני לא חושבת שלא היו בעיות קודם אבל הגן הזה החמיר כל בעיה).כך שהיום יש בעיית תקשורת (עובדים על זה)ואיחור בדיבור (שתי שפות לא עזרו)..גהנום. דוגמא צנועה באחד הימים באתי לאסוף את יותם מהגן וקבלתי דיווח שיותם התעניין בילדים אחרים ורצה לצייר - כמה שמחתי הוא התעניין, ובכן אומרת הגננת כן אבל הוא התעקש לאכול את הצבעים וכל אחר הצהרים נלחמנו איתו... הציור דרך אגב לא הגיע לידנו וכאשר שאלנו נמסר לנו שהציור כבר לא איתם?!? עם הרבה מזל מצאנו גן אחר. גן מוסיקה (הגענו אליו כי חשבנו שמדובר בחוג...). גן מצויין גננות מדהימות ויותם נפתח מדבר משתתף ונהנה. כשרואים את ההבדל מבינים כמה הילד סבל... צובט את הלב. מה גם שזה גן מוסיקה ומאחר שהוא באופן חריג מוכשר במוסיקה (הוא שר יצירות קלסיות והוא שר הרבה לפני שהוא דיבר) אנחנו ממש מרוצים. יותר מזה באבחון שעשו לו ראו שהילד בפירוש עשה קפיצת מדרגה מהרגע שעבר גן (אבל צריך לסגור את הפער). כל זה לא להפחיד אלא להוריד הרבה מועקה מהלב (ויש עוד כמו השכנים...). בקשה קטנה עם יש כאן משהו מאזור שיקגו אבנסטון אני ממש אשמח באופן ברור אנחנו חוששים מהמעבר הנוסף ועם משהו מכיר גנים טובים באזור... זאת כמובן הדאגה המרכזית שלנו (מי שנכווה ברותחין)..

Phoenix mom

New member
וואו, איזה סיפור ../images/Emo12.gif

ברוכה הבאה
מקווה שהכל יסתדר לכם!!! לא יכולה לעזור בעניין שיקגו, חבל....

תודה.

הדברים אכן מסתדרים. הגן החדש ממש מצוין הגננות נשמות טובות אפילו קיבלנו הנחה משמעותית בתשלום למרות שהם גן פרטי. עיקר הבעיות שלנו היום הם לעזור ליותם להדביק את הפער בדיבור ותקשורת ולהתמודד עם השכנים שלנו שזה סיפור ארוך בפני עצמו. מה שבעיקר מעודד אותנו זה השהות הקצרה פה. אנחנו מאד מתגעגעים לתרבות הישראלית שנותנת דגש חינוכי לילד ומקווים שבזה ארה"ב דומה. כאן ילדים צרכים להיות בשקט ולתנהג יפה.

iditbs

New member
שלום ענת,

נשמע שעברתם תקופה לא קלה! איזו אטימות וחוסר סובלנות!, בהחלט עשיתם את הדבר הנכון כהעברתם לגן אחר. בקשר לשיקגו, לא גרנו שם אבל גרנו (ועדיין גרים) בשלושה מקומות שונים בארה"ב ורוב האמריקנים בערים הגדולות וסביבן מורגלים לזרים ומתיחסים מאוד יפה ובסבלנות לילדים קטנים. נראה לי שיהיה לכם הרבה יותר קל פה. יש פה מגוון גדול של גנים. אני בעיקרון, לא שולחת את בנותי למסגרות למטרות רווח. אלה הם בד"כ רשתות של מעונות יום, שלא משלמים שכר גבוה לגננות וכתוצאה מכך תחלופת הגננות גבוהה. במסגרות היהודיות (ובשיקגו יש קהילה יהודית מכובדת) יש לפעמים גם גננות ועוזרות ישראליות וזה יכול לעזור עם ילד שעדיין לא מדבר אנגלית. אני מקוה שבנתיים אתם נהנים, לפחות, מדברים אחרים בשויץ (סקי, טיולים וכו,)

תודה על העידוד ושאלות

אנחנו אכן מקווים שבארה"ב יהיה יותר קל מאחר והתרבות (לדעתנו )נותנת יותר דגש על הילד מאשר הגישה כאן. במובנים מסוימים חוסר הסובלנות לילדים כאן ממש מפחיד. לגבי מסגרות חינוך בארה"ב זה נשמע אחר לגמרי מאשר כאן ובארץ. האם אין גנים בבעלות פרטית שהם אינם רשת? אנחנו מחפשים גן קטן עם כוח אדם מספק ביחס לילדים שבו ברור שהילד הוא הלקוח שצריך לצאת מרוצה. אנחנו נהיה בארצות הברית בביקור באפריל ונעשה מאמץ אז. גנים יהודיים הם אופציה אבל המפגש שלנו עם האופציה השווצרית לא היה מאד מעודד. שוב יכול להיות (סביר) שזה שונה אבל כאן זה היה ממש קרוב לשטיפת מוח... אנחנו רוצים את התרבות והחגים אבל לא את אלוהים. איך הרשת הציבורית בארה"ב ? האם צריך להרשם לגנים זמן רב מראש?

iditbs

New member
גנים

החינוך הציבורי בארה"ב מתחיל בגן חובה. ביה"ס חייב לקבל את בנכם אם הוא עומד בקריטריונים של גיל ואזור מגורים כך שאין בעיה של הרשמה מראש. אם זו תכנית של יום קצר (תלוי בראשות המקומית) יש מקומות שמציעים תכנית יום ארוך בתשלום נוסף. לפעמים מס' המקומות בתכנית מוגבל. יש מקומות שמציעים במסגרת החינוך הציבורי כיתת גן (PRE-SCHOOL) לרוב המקום מוגבל והתכנית היא לשבוע חלקי. בתי הספר שונים בכל מחוז מבחינת התכנית, שעות הלימודים, הרמה ויש גם הבדלים בתוך המחוז. חשוב לבדוק ולשאול לפני שאת קובעים את מגוריכם שם. אם בנכם מאובחן כתלמיד מיוחד, יתכן שיש לכם זכויות מיוחדות ואולי יש שם תכנית ציבורית מתאימה לצרכיו, גם אם הוא צעיר מגן חובה. (שמעתי על כמה מקרים פה, בג'ורגיה ובטח רופא הילדים ידע על זה משהו.) בקשר לחינוך יהודי, המגוון גדול מאוד ולכל קהילה תכנית משלה. הרפורמים וה"re constructionists" מדגישים יותר ערכים של "תיקון עולם" ו"אחוות אחים". אנחנו שולחים את קטנתינו לגן מקסים בבי"כ קונסרבטיבי. במקרה קיבלנו גננת ישראלית. ומכיוון שהקטנה גדלה כמעט עד גיל שנתיים רק בעברית, זה עזר לה מאוד. הבעיה היא שרוב בתי הכנסת מציעים תכנית קצרה שלא מתאימה להורים עובדים, אבל מאוד איכותית. יש גנים פרטיים טובים, צריך רק לחפש אבל עדיין הייתי מדירה את רגלי מרשתות גדולות כגון "KINDER CARE" "CREAM DE LA CREAM" ודומיהם. בהצלחה!

ושוב תודה..

אנחנו ניקח את הערה ברצינות. על בשרנו למדנו את החשיבות של גן טוב לילד. במיוחד כשמסתבר שההגדרות שלנו ושל הסביבה לטוב שונות מאד... יותם לא נמצא כרגע בחינוך מיוחד וגם לא הומלץ לנו לחפש מסגרת כזו אבל חשוב לנו מאד מאד שהגן שנמצא יהיה ביחס טוב של ילדים לגננות עם תוכנית אכותית והרבה אהבה(קרם דה לה קרם לא ממש נראה מתאים...). שמעתי המלצות בעבר (מאנשים שהיו בארה"ב לפני זמן רב) על גן רפורמי ואנחנו נחפש. המון תודה.

יורי CA

New member
שלום ענת

אם מפריע לך לכתוב בשם של בעלך, ולא בא לך לשנות שם משתמש כל הזמן, יש לי רעיון בשבילך: את יכולה להתקין עוד תכנת Internet Browser כמו נטסקייפ או מוזילה, ולהשתמש בה כשאת גולשת בתפוז. כך את תשמרי את שם המשתמש שלך בתכנה אחת, ובעלך ישמור את שם המשתמש שלו בתכנה השניה. כל זה בהנחה שהתכנה השניה יודעת לתמוך בעברית. חוץ מזה גם אנחנו בגלות בגלל פוסט דוקטורט של אשתי. עוד חצי שנה למנאייק חוזרים לארץ. בהצלחה עם הדוקטורט.

זה לא מפריע

לי בכלל לכתוב תחת שם השמתשמש של בעלי שיש לו שעות רבות מאד על האינטרנט בזכותי (אין עבודה בלי צרפתית... יש צרפתית אין עבודה לחמישה חודשים...) אני רק חותמת בשמי שלא יהיו בילבולים כשיוצא לי להכנס (לעיתים נדירות לאור שעות העבודה שלי+ ה"עבודה" בבית עם הילד). לאיפה גליתם אתם? ובאיזה נושא הפוסט? הדוקטורט בשלבי סיום אני כותבת שת הדיון בתקווה יוגש בחודש הבא עלינו לטובה. מה שיביא גם שיפור כלכלי (כל מילה שווה זהב). תודה רבה. ענת

למעלה