שלום. נפגעתי לפני שנתיים בתאונת דרכים

דנה ZX10R

New member

מאז היה שיקום מאוד מאוד ארוך שכלל 2 ניתוחים ולצערי המצב לא השתפר אלא רק מחמיר. יש צפייה להחמרה נוספת תוך מספר שנים שתכלול החלפת מפרק הברך. כעת לשאלתי.... אני מתלבטת אם לתבוע את משרד הביטחון או את חברת הביטוח. הבעיה היא שאני לא יודעת מה כל התנאים שיינתנו לי. רופא העריך את אחוזי הנכות שלי 32% אך עדיין לא ניגשתי לועדה, איך אני יכולה לבדוק את כל התנאים שמגיעים לי עבור אחוזים אלה (במידה ואכן ייקבעו משפטית) מול חברת הביטוח? מה סכום הכסף והאם בגין ההחמרה עוד מס' שנים הם יטפלו בי? כולל עלות הניתוח והזמן שאני אהיה בהחלמה בבית. תודה רבה, דנה.

שלום, הכי טוב זה ללכת ליעוץ טרם נקיטת כל פעולה מחייבת. אחוזי הנכות שיתכן ויקבעו לך במשרד הבטחון הם לא בהכרח אלו שיקבעו מול חברת הביטוח וההפך. בברכה,

brcd

New member
תאונת דרכים

תשובתה של עו"ד ענבר נכונהאך לא מדוייקת. אם תפני למשרד הביטחון וועדה תקבע לך נכות צמיתה, נכות זו תהיה "נכות על פי דין " בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ותחייב את חברת הביטוח במידה ותוותרי על התביעה מול משרד הביטחון. אם אכן נכותך תגיע ל 32 אחוזים תקבלי גמלה חודשיתבמשרד הביטחון ובנוסף הטבות שונות. מול חברת הביטוח תקבלי סכום חד פעמי ללא הטבות של נכה צה"ל

brcd

New member
הטבות כנכת צהל

ההתלבטות כאן איננה פשוטה שכן חלק מההטבות קשות להערכה כספית והשוואה. כנכת צה"ל תהיינה לך הטבות כגון הנחה בארנונה (כ2/3 על 70 מטרים ראשונים), לימודים אקדמיים ע"ח משרדהביטחון (כולל דמי מחייה), הלוואות, ליווי בתהליך השיקום, נופש רפואי במלונות ים המלח, הוצאות רכב (בנכויות מסויימות) ועוד. כל זאת בתוספת לגמלה החודשית ולמענקים שונים (בנישואין לידה וכו). לעומת זאת, בתביעה למול חברת הביטוח תקבלי סכום חד פעמי גדול. הא (וכמעט) ותו לא. לא תמיד יגיע הערך הנוכחי של הגמלה וההטבות לסכום שיתקבל מחברת הביטוח, אשר בשל גילך ונכותך הגבוהה יהיה גבוה יחסית. בסופו של יום - השיקול שלך

דנה ZX10R

New member
אכן השיקול שלי והוא קשה. כבר חצי שנה אני

מתלבטת... כבר שנתיים אני "בין ניתוחים" פשטו מחקים לאיזה טכנולוגיה שתפתור את הבעיה. כרגע בעיקר עייפה. נראה לי שמול חברת הביטוח יהיו פחות ועדות ומלחמות. אני רוצה שיראו מה יש לי ויביאו מה שמגיע לי, כמובן שאני צריכה ערבות לטיפולים רפואיים בעתיד (דר"א הבנתי מהעו"ד שחברת הביטוח תספק לי טיפולים רפואיים בעתיד בגין החמרה). לכן כמו שזה נראה עכשיו אני אלך על חברת הביטוח.

brcd

New member
שיקול קשה

אני מכבד את החלטתך אך לצערי , לפי דברייך היא איננה נעשית מהשיקולים הנכונים: א. חברת הביטוח לא תממן טיפולים רפואיים עתידים והחמרות עתידיות. ואם הבנת כך מהעו"ד,לא הבנת טוב. ב. הטיפולים הרפואיים אמורים להיעשות במסגרת המערכת הציבורית ואם נדרשים טיפולים מעבר לכך, עלותם תחלקח בחשבון רק על סמך מה שיעריך מומחה בית המשפט וזה עניין למזל יותר משכל. ג. המלחמה מול חברת הביטוח הרבה יותר קשה ומתישה. מול משרד הביטחון ניתן לקבל נכויות זמניות טיפולים ושיקום וגימלה מיידית. מול חברת הביטוח תוכלי לקבל מקסימום "תשלום תכוף" ומכיוון שאינך בעלת משפחה הסכום יהיה צנוע. . התייעצי עוד

למעלה