שלום, סופסופ מצאתי פורום מתאים!

showsh25

New member
שלום, סופסופ מצאתי פורום מתאים!

בהמשך לסבל המתמשך שלי בעבודה, אני מנסה למצוא נחמה בסיפורים של אחרים... אני עובדת כמזכירה למרות שיש לי תואר ראשון. סליחה על חוסר ההצטנעות (ועם כל הכבוד למזכירות באשר הן), אבל אני מרגישה מבוזבזת לחלוטין, כי אני בהחלט יכולה יותר. הבעיה היא, שלמדתי משהו תיאורטי ופחות פרקטי, כך שללא ניסיון בתחום כלשהו, אין לי הרבה סיכויים להתקבל לעבודה קצת יותר מאתגרת ומשמעותית. גם משרות מזכירות בארגונים יותר גדולים, או עם יותר פונציאל להתקדמות חיפשתי- אך לא מצאתי ו/או לא התקבלתי. תמיד שואלים אותי: "את כל כך מוכשרת, למה את רוצה להיות מזכירה"? וכשאני אומרת שאני רואה את התפקיד כבעל פוטנציאל להתקדמות- אז לא מקבלים אותי, כי מפחדים שאני לא אשאר בתפקיד הרבה זמן, וזה במקום להעריך את המוטיבציה שאני מביאה איתי. ולא רק זה, אלא שמייד כשרואים שאני נשואה שנתיים ללא ילדים, ישר מסיקים (גם אם לא שואלים מפורשות) שאין טעם לקבל אותי לעבודה כי אחרי שנתיים נישואים- הגיע זמן הילדים (מה שלא נכון מבחינתי, אגב) בקיצור, אני מרגישה תקועה לחלוטין. האם לנצח אהיה "מזכירתו של..."? האם לנצח הבעלול יצליח וירוויח (הרבה) יותר ממני? אמרתי כבר שאני שונאת את העבודה שלי? למי שהצליח/ה להגיע עד כאן- קבלו ח"ח! אשמח אם תשתפו גם אתם או אם יש עצות או דעות

שביל חדש

שלום המוסיקה המנשבת בין השיטין אומרת שהדברים עמוקים יותר מרמת האינפורמציה שאת אומרת לעצמך. ועל כן אני מציע שתשאלי את עצמך כמה שאלות שעשויות לשפוך אור חדש על מי את באמת, מהם הכוחות שלך והיכן עולות ומופיעות חסימות. אז נתחיל מכאן. מוזמנת לקרוא : העצמה - שאלות שיעזרו לך לצמוח בהצלחה אמיר דרור

showsh25

New member
קראתי את המאמר, ועניתי על השאלות...

בקלות רבה, יחסית. אני מודעת היטב ליכולות שלי, לחוזקות וגם לחולשות. יש לי כושר ארגון מצוין, יש לי יוזמה אישית ויכולת מנהיגות עצמית, אני יעילה, משקיעה, אחראית, יצירתית, ועוד. גם סיפורים על הצלחה אישית, הן מהשירות הצבאי (המאד משמעותי) והן מעיסוקים קודמים שלי לא חסרים, ואני יודעת אילו תכונות עזרו לי וקידמו אותי באותן תקופות. מנגד, אני גם יודעת שאני משתעממת מאד בקלות כשאני לא ממצה את הפוטנציאל שלי, שאני מהירה להתעצבן ולכעוס, שלא תמיד קל לבטא את הרצונות שלי ולגרום לאחרים להכיר בערך שלי. כן, גם לי לא אמרו הרבה שבחים כילדה, ולא החדירו בי את המוטיבציה להצלחה אדירה, או נתנו כיוון בחיים, אבל גדלתי להיות בוגרת שאפתנית בזכות עצמי. עם זאת אני מודה, שאין לי כיוון מוגדר וברור לתחום עיסוק, אבל אני יודעת שאני רוצה להצליח, במונחים של משכורת גבוהה מצד אחד, וסיפוק מקצועי בעבודה מאתגרת, מצד שני. אשמח לתגובתך.

שאלה

האם את חושבת שישנם תחומי ניהול שיש לך כלים / ידע / היכרות . .. שיעזרו לך להצליח כמנהלת ?

showsh25

New member
תשובה

זו שאלה טובה. בלימודיי לתואר ראשון (ממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה) שמו דגש רב על תחום הניהול והמנהיגות הנכונה. התחברתי מאד לתכונות שהציגו לנו ולכלים שניסו להטמיע בנו, כשבראש ובראשונה עומדת האינטילגנציה הריגשית כתנאי להצלחה כמנהלת. תכונות כגון יוזמה אישית, אסרטיביות, יכולת הקשבה, יכולת לקבל ביקורת וללמוד מטעויות, ובעיקר חזון וכריזמה להוביל אנשים ותהליכים. בצבא הייתי מפקדת טובה למדי, וכך גם בתנועת הנוער הייתי מדריכה מצוינת, בעיקר בשל הקשר האישי והדוגמא האישית שנתתי לפקודיי ולחניכיי. אין לי ניסיון כמנהלת, ולכן קשה לי לענות על השאלה. מבחינה אינטואיטיבית, ואם להיות מאד כנה עם עצמי, כנראה שיש לי רק חלק מהתכונות שהצגתי - יכולת הקשבה מצוינת, יוזמה אישית, ו..כן, גם אינטליגנציה ריגשית. כריזמה- אולי עם האנשים הנכונים, כאלה שאני מתחברת אליהם. גם החזון- רק בדברים שאני ממש מאמינה בהם. וזו שאלה טובה- האם כדי להניע תהליכים צריך להאמין בהם? האם מנהיג/מנהל נולד כזה או שזוהי תכונה נרכשת? והאנשים שנולדים כאלה- האם הם יודעים שזה טבוע בהם, או שזו יכולה להיות תכונה חבויה שהם עשויים לגלות רק באמצע החיים או רק בנסיבות מסוימות? לא הכל שחור ולבן. שאלת שאלה פשוטה, לכאורה. מצטערת שסיבכתי הכל.
בכל מקרה על ההיענות והרצון לעזור.

התחלה טובה

אני שמח שהשאלה הביאה את כל הסיפור הזה, וכנראה שזה רק חלק. אני מציע לך להמשיך לחשוב על מה עוד טמון בך ולחפש כלים ודרכים להעיר את הפוטנציאל. כאן הקישור לרשימת מאמרים שיכולים להיות לך לעזר. בהצלחה אמיר דרור

למעלה