שלום , סיפור מרתק "ארומה" בזכרון

חנץ

New member
שלום , סיפור מרתק "ארומה" בזכרון

חיפשתי כבר הרבה זמן במה בכדי לפרוק בה את בטני המלאה
תרתי משמע... אנחנו מאוד נהנים לסעוד במסעדות והמומלצת מכולן בארצנו הקטנה היא "אלומה" במעלות תרשיחא שכבר מצאנו את עצמנו נוסעים אליה מהשרון במיוחד לארוחה, וחוזרים מיד הביתה. בקיצור מומלצת. ועכשיו לסיפור השלילי. נסענו ביום שבת בהיר שני זוגות לטיול של כיף בזכרון יעקב. בהגיע שעת צהריים החלטנו לשבת ב"ארומה" מסעדה "איכותית" (אלק) בקצה המערבי של הטיילת. הארוחה התחילה בכך שלא היה לנו מקום ונתבקשנו ע"י מנהלת המקום להמתין על הבר, לא לקחנו את זה קשה. במהלך ישיבתנו על הבר היה נשמה לבן זוגי כי הוא ראה את המלצרית מוהלת משקה טבעי (ו-ל-א תרכיז) במים לפני שהיא יוצאת להגיש ללקוחות. טוב, ניחא, לא היינו בטוחים אז ויתרנו על תגובה. לאחר שנמצא לנו מקום (ממש ביציאה מהבר/המטבח וצופה על המתרחש בבר) קיבלנו סלט מעולה שניצב במרכז השולחן לשירות ארבעתנו. הסלט היה טעים מאוד אבל החלטנו להשאיר מקום למנות הראשונות ולעיקרית. במהלך ההמתנה למנה הראשונה החליטה חברתנו לקחת לעצמה עוד מעט מן הסלט ולחרדתה (וחרדתנו) הועלתה בחכתה.......
כן, כן, חיפושית מתובלת...... הערנו את תשומת ליבה של המלצרית שלקחה את הסלט כלאחר כבוד מבלי לומר דבר על הידידה הנוספת שחלקה עימנו את הסלט. (הנחנו שנקבל פיצוי בסוף הארוחה
). הגיעה המנה הראשונה, שהיתה נחמדה, ולאחריה מנה עיקרית, נחמדה גם היא, ואני הזמנתי לימונדה נוספת (השאר שתו קולה- רלוונטי להמשך הסיפור). ואז שם בן זוגי לב כי שוב המלצרית מוהלת מיץ לימון של חברת ג´אמפ עם מים
משהגיעה הלימונדה לשולחננו שאל בן זוגי (שהוא בעליו של באר כשלעצמו) איזו לימונדה זו "כי היא מאוד טעימה....." והמלצרית ענתה שזה משהו מיוחד למסעדות ולא ניתן לקבלו בשום מקום אחר. אמרנו לה "מעניין כי ראינו אותך מוזגת חצי כוס ג´אמפ וחצי כוס מים (מהברז)" היא ניסתה להתעמת ואנחנו שילחנו אותה לדרכה בטוענת "לא נורא". כשהגיע שלב החשבון חשבנו כי איתו יגיע פיצוי כלשהו, אולם החשבון הגיע בודד ויתום. שאלנו את אותה מלצרית מה עושים עם עובדת החיפושית המטיילת בסלט והיא ענתה "מה אתם רוצים שאני אעשה?" וענינו שהיא צריכה להחליט מה לעשות כי "בעינינו האוכל כאן ממש מעולה אבל השירות..." היא קטעה אותנו באמרה "אני יודעת שהאוכל כאן מעולה ואני לא צריכה אתכם בשביל לדעת זאת"....................... תגידו לי אתם
אם מספיק למסעדה שהמלצרית הלא אסטתית ולא שירותית שלהם יודעת שהאוכל שם טוב והם פשוט לא צריכים לשמוע את זה מלקוחות,למה לנו הלקוחות להיכנס לשם
אז שתישאר שם המלצרית, ויעזבו הלקוחות, ושרק המלצרית תהנה מהאוכל, כי מה זה חשוב מה אנחנו חושבים, הרי השארנו שם "רק" 400 ש"ח, והמלצרית בטח שווה יותר...................... לקחנו טופס תלונה (לאחר שיחה עם מנהלת המשמרת שהציעה לשם שינוי פיצוי שעליו ויתרנו כמובן) וגם את הטופס השלחנו לפח הרי דעתנו ממילא לא חשובה להם. בקיצור על זה אומרים "עדיפה
שלמה בסלט מאשר חצי
. לא?!? אל תתקרבו למסעדה כי היא ממילא לא רואה אתכם כלקוחותיה אלא את המלצרים שלה כמביני דבר וברי סמכא!!! הישמרו, אשמח לשמוע תגובות.

25אירית

New member
בכלל הקטע בזכרון נהיה מגעיל....

כל המסעדות שם על רצועת המדרחוב נהיו כל כך מופלצות שלמסעדות הטובות ביותר התל אביב עוד יש מה ללמוד שם... היינו לפני שנה בערך עם זוג חברים במסעדה שם באחת החצרות הפנימיות, מסעדה צרפתית שנחשבת מעולה.... (אני לא זוכרת את השם לצערי. הגענו בשעת אחר הצהריים והיינו יחידים במסעדה, שאלנו אם בכלל פתוח ואם הם מקבלים עכשיו הזמנות, זו הייתה שעה של בין משמרות. אמרו לנו- בטח! אז התיישבנו והתחלנו להזמין. השירות היה זוועה. ביקשנו איזו בקשה מיוחדת לגבי סלט במנות הראשונות (בלי מלפפון או משהו כזה) ועד לשולחן שמענו את הצעקות של הגברת במטבח "אם לא מתאים להם שילכו מכאן" זה בתוספת זה שישבנו ליד הדלי של הספונג´ה שננטש באמצע המסעדה כי השוטף יצא רגע לסיגריה ובהמשך לזה באת הסלט בסוף קיבלנו בלי התייחסות לבקשה וללא יכולת להחזיר או לתקן- אז הלכנו. היינו בשלב של קבלת חלק מהראשונות, השארנו שטר של מאה שקל על השולחן בכלל בלי לבקש חשבון, לא ביטלנו את העיקריות אמרנו יפה שלום והלכנו. והמלצרית עוד צעקה אחרינו שאי אפשר לבטל את העיקריות כי הן כבר בהכנה... חה חה חה, הצחיקה אותנו.

jalon

New member
המדרחוב של זיכרון../images/Emo46.gif / מסעדה תימנית

אכלנו לפני חודש במסעדה התימנית של סולי, היחידה בזכרון שמומלצת ע"י מדריך "מפה" לטיולי אוכל. היה זוועה. המלצריות תיכוניסטיות בשלבים המוקדמים ביותר של התיכון, עם תודעת שירות אפסית. השירותים מטונפים, ללא סבון/מגבות נייר/נייר טואלט. בעל הבית הסביר שהם נראים ככה משום שהם נמצאים בחצר ומשרתים גם מסעדה נוספת. אז מה? זה בכלל לא תירוץ. בעל הבית הציע לי לשטוף ידיים במטבח וכך זכיתי לראות תבניות תבניות ובהן קציצות מטוגנות. אז תראו, יכול להיות שהן טעימות, אבל קציצות שטוגנו בעבר ונמצאות בקופסאות אפשר לקנות בכל מקום. כשמזמינים במסעדה מנת קציצות ב-40-50 ש"ח לא מוגזם לצפות שהן יטוגנו עם ההזמנה, לא? השירות המבולבל והמעצבן בקושי זז, ולבסוף כשהגיע האוכל האכזבה היתה גדולה. 3 מנות שקשוקה שהוזמנו הגיעו במצב צבירה טחון. אף אחד מהסועדים ליד השולחן (בני 20-30) לא נתקל מימיו בשקשוקה שריסקו אותה בבלנדר. לדעתי, הדבר נועד לאפשר הכנה מבעוד מועד וחימום קל ונוח במיקרו. הטעם היה טעים אבל הצורה - כמו של קיא. כל מנות השקשוקה הוחזרו למטבח. מנת ממולאים היתה דלה בטעם ולא מעניינת. הג´חנון היה טעים אבל הרסק הגיע, אחרי מספר בקשות, רק כשסיימנו אותו.

che55

New member
זכרון רע מהמדרחוב של זכרון

קודם כל לאור העובדה שציינתם זאת מספר פעמים אני חושבת שיש לציין ולהדגיש - רמת שרות המלצרים ברב המסעדות בארץ מאוד נמוכה! לעומת זאת באירופה מלצרות זה מקצוע, עובדים במקצוע הזה אנשים מבוגרים עם משפחות ומתפרנסים ממנו בכבוד. גם במסעדות רחוב פשוטות - תתמיד הם לבושים בקפידה ומאוד מקצועיים ואדיבים. רק אצלנו דורשים לשלם 12% (למזלנו כבר לא...) על שרות גרוע כ"כ. ולענייננו - המסעדות בזכרון אכן לא שוות את המחיר של המנות. ישבנו בבית קפה (לא זכור לי את שמו) באמצע המדרחוב הימני - ליד חנות תכשיטים וליד מסעדה סינית, הברמנית, המלצרית, המארחת - אותה ילדה בת 17 (לא ראיתי מנהל/ת) שמחזיקה את המקום. הקפה הגיע קר למדיי, העוגות הגיעו שעה אחרי הקפה (וזה לא שהיו צריכים להכין אותם במקום....), שטרודל תפוחי עץ - עיסה קרה ומגעילה, עוגת גבינה עם פירורים - רכה מדיי ולא קרה מספיק. בקיצור - זוועה!!!! 2 כוסות קפה+ 2 פרוסות עוגה = (לא פחות ולא יותר) 120 ש"ח!!!!!! על מה ולמה????????????????? שלא נדבר על מוסיקת הרקע - ממלחמת העולם השנייה (אופרה בגרמנית...)

פומפיה

New member
על "פרפראות" שמעתם ?

הרבה סיפורים מוזרים יש סביב בית הקפה הזה. בתפריט בעל המקום משבח את עצמו, את המנות, את צורת ההגשה, כלי המטבח והמקום. מתייחס לעצמו בחרדת קודש. כמובן, ללא הצדקה. מעבר לכך, כתוב במפורש לא להביא ילדים למקום... כל התפריט מאוד שלילי ולא נעים. את השתיה מקבלים ב... כוסות מרק (וזה אחרי הציפיה ל"כלי המטבח המיוחדים"). חוצמזה, יש גם סיפור טראגי. לפני כמה שנים בעל המקום דרס למוות את בנו. עוד באותו היום הוא פתח את המקום ועבד כרגיל... לא מומלץ, בקיצור.

che55

New member
ועוד על המדרחוב המדובר.....

מסעדה איטלקית בכניסה למדרחוב (יש שם שתיים הכוונה לפנימית יותר). המבחר לא עשיר, האוכל רחוק מלהזכיר משהו איטלקי! אני עוד לא נתקלתי במסעדה אטלקית טובה באזור הצפון - עם פסטות משובחות. לעומת זאת, בלונדון בכל חור יש מסעדה שמנוהלת ע"י איטלקים - העיצוב, השרות והטעם - ממש אטליה הקטנה. כמה עצוב שבארץ רחוקים מזה.

../images/Emo98.gifבואו אני אסכם לכם מה שקורה

המדרחוב בזכרון נפתח בתרועה רמה בשנת97 והיו בו מעט מסעדות שנחשבו באמת טובות בכל הקריטריונים עם מנות עשירות ומגוונות. ואז יצא למדרחוב שם "אקלוסיבי". ומה קרה- היו כמה שתפסו טרמפ על השם שיצא למדרחוב ופתחו מסעדות,בתי קפה שממש לא ראויים לתואר אקלוסיבים אלה פלצנים! כל נשות זכרון מה"בוהמה" יושבות שם ביום שישי בצהריים ודנות בנושאים מאוד חשובים... זה בקשר לאווירה... בקשר למזון אני לא אוכל לשפוט בגלל שעל טעם ועל ריח פשוט אי אפשר.... בקשר לשרות בגלל שאת המסעדות מנהלים אנשים מקומיים הם מעסיקים בנות מקומיות שלרוב בגיל תיכון שלא עברו הכשרה מסויימת - בוודאי שאפשר לצפות לחוסר מקצועיות אבל ליחס מזלזל אין שום סיבה!!! רוב הסיכויים שאם יהיה איזה בחור נאה הוא יקבל שרות מצויין! להפנים ולזכור אההה שחכתי ביקורת בונה - אני אמנם גר קרוב לזכרון אך הרבה זמן לא טיילתי במדרחוב - מהקיץ אני אמליץ על המסעדה היחידה השפוייה שם - שחכתי את השם אבל היא נמצאת בדיוק במרכז מסעדה ביתית הבעלים שומר מסורת נחמד ומבוגר ואישתי מכינה את המאכלים הבייתים - שירות אדיב ואוכל של אמא עם טעם מצויין!

תגובתי לסיפור מרתק "ארומה" בזכרון

מסעדת ארומה קיימת למעלה מעשר שנים ובמרוצת השנים צברה שם ומוניטין מכובד למדי. המסעדה שייכת לניידרמן עידו, מאז הקמתה ועד לכתיבת שורות אלו, אשר משמש גם כשף המסעדה- כך שההקפדה על הפרטים נעשית ע"י הבעלים ולא ע"י מקבל משכורת. ולעיניננו, שמחתי לקרוא ביקורת חיובית מאוד, בסיפורכם על רמת האוכל המוגשת במסעדתי: "קיבלמו סלט מעולה", "הסלט היה טעים מאוד", "הגיעה המנה הראשונה שהיתה נחמדה, ולאחריה מנה עיקרית, נחמדה גם היא","בעיננו האוכל כאן ממש מעולה". תמיד טוב לקרוא או לשמוע ביקורת חיובית. בנוסף זו מחמאה לקרוא ביקורת מסועדים שלא מתעצלים, נוסעים ובודקים מסעדות ברחבי מדינתנו הקטנה, הגיעו לארומה בזכרון יעקב ובמשפט אחד סיכמו:"בעיננו האוכל כאן ממש מעולה". קורא נכבד אני סמוך ובטוח שהכותרת של "הסיפור המרתק "ארומה" בזכרון" לא נעלמה מעיניך - "חיפשתי כבר הרבה זמן במה בכדי לפרוק בה את ביטני המלאה תרתי משמע..." רגע...בטן מלאה הרבה זמן, מה קרה אם "ארומה" היא שם התבטות. מעולם לא הוגשו במסעדת ארומה משקאות ג´אמפ (אינני מזלזל במותג), ובטח שלא נימהלו משקאות במים. מסעדתי לא נחשבת זולה, אך גם לא מהיקרות. למהול ג´אמפ במים - נו באמת... לגבי "החיפושית המתובלת", כבעל המסעדה שנוכח בכל משמרת כבר 10 שנים (מלמד על עיקביות), לא שמעתי מאף מלצרית תלונה על "חיפושית מתובלת" באוכל שהוגש לסועדים. מן הסתם היות ואני משמש כשף המסעדה הייתי אמור חראות את הסלט עם "החיפושית המתובלת". ומחמת הספק - שכן היתה "חיפושית מתובלת" ואתם חיכיתם לדיבריכם:"הנחנו שנקבל פיצוי בסוף הארוחה" ומנהלת המשמרת, שניבחרה בקפידה, הבינה את מצוקתכם הציעה פיצוי, שעליו בחרתם לוותר. בימים טרופים אלו כולנו מצווים לקצת פחות ציניות וביקורתיות - אולי קצת יותר סבלנות ופירגון. קורא יקר: אינני משיב אותך על כס המשפט ואין צורך שתחליט מי צודק ומי טועה ומי טועה - קצת מחשבה לפני מעשה לא תזיק לנו... בריגשי כבוד ניידרמן עידו שם ובעלים מסעדת ארומה

meravbr

New member
../images/Emo26.gif ../images/Emo26.gif אני מקפיצה את השרשור

מתהומות הנשיה כי מחר אנחנו בזכרון וצריכם המלצה לאן כן ללכת בצהריים... למישהו יש???

למעלה