שלום, סליחה שאני לא כאן

אדר שלי

New member
שלום, סליחה שאני לא כאן../images/Emo10.gif

אבל אני לא מפסיקה להיות עסוקה בעבודה. ביום שני הלכה לעולמה סבתי, בגיל 97, בשנתה. סבתא שהיה לה חלק גדול בגידול שלי ובעיצוב האישיות שלי, אישה משכמה ומעלה. אני מצרפת כאן דברים שכתבתי לזכרה: סבתא, קשה לעכל את מותך, גם אם בהחלט הגיע בשיבה טובה ובדרך בה רצית. קשה לעכל, כי היית עבורי דמות נצחית, בת אלמוות כמעט. הראש יודע, אבל הלב מתקשה לקבל. אני מרגישה צורך לומר לך, סבתא, שהיה לך חלק נכבד בעיצוב האישיות שלי, מגיל צעיר. אני זוכרת היטב את שנות גן-הילדים, בהן ליווית אותי כמעט מדי ערב, כדי להשכיב אותי לישון. אני אהבתי סיפורים ואת ידעת לספר אותם היטב. בעודנו פוסעות מהחדר שלך ושל סבא אל גן הילדים, סיפרת בסבלנות ובפירוט רב את הסיפור, סיפרת אותו בלהט וברגש, כאילו חיית אותו את בעצמך. הסיפור חזר על עצמו כמעט מדי ערב, כי כדרכם של ילדים, ביקשתי לשמוע אותו שוב ושוב ואת התרצית. היה זה סיפור על דיילת אמיצה, שכנגד כל הסיכויים, הנחיתה מטוס מלא נוסעים בשלום, לאחר שחלה תקלה במטוס והטייס איבד את הכרתו. "אבל סבתא, היא דיילת", אמרתי, "איך היא הצליחה להנחית את המטוס?" -"אם תרצי משהו מספיק חזק, תוכלי גם להשיג אותו", ענית לי, מוודאת שגם הפנמתי את המסר. אלה היו השיעורים הראשונים שלי בפמיניזם, באמונה בעצמי ובכח הרצון. עקרונות שכל-כך היטבת לבטא בכל יום בחייך. לפני כמה שבועות שוחחנו והעלינו זכרונות ביחד. הזכרתי לך את השנים ההן ואת חייכת ושאלת אם אני זוכרת את הסיפור ההוא שאהבתי, על הדיילת האמיצה. כנראה שהייתה זו נקודת ציון מיוחדת בחיי שתינו. סבתא, תודה שהארת את דרכי כלפיד, בסיפורייך ובאישיותך המיוחדת. על שלימדת אותי פמיניזם, אמונה בעצמי ובכח הרצון. מתנה גדולה היא ההשראה שנתת לי. נוחי בשלום על משכבך. בהזדמנות זו, אני שוב מתנצלת על מיעוט ההשתתפות שלי לאחרונה, שמחה בשמחות שלכן ומשתתפת (בקריאה בלבד, אבל גם זה משהו) בקורות אתכן. ולכל מי שזקוקה לחיבוק, חיזוק, או שניהם, אז הנה גם שלי

daldan

New member
../images/Emo24.gif משתתפת בצערך

נשמע כי היא היתה אדם מאד מיוחד עבטרך.

yaelia

New member
משתתפת בצערך../images/Emo24.gif

כמה נשכרת שהכרת אותה ולמדת ממנה כל כך הרבה.

אפרת12

New member
משתתפת בצערך ../images/Emo16.gif

זכית שאדם כה מעורר הערכה תהיה סבתא שלך.

איתך בצערך ../images/Emo24.gif

נשמע כי היא הייתה אישה מיוחדת במינה. יש לך זכרונות טובים, יפים וחשובים ממנה.

שיפסלה

New member
משתתפת בצערך ../images/Emo24.gif

נשמע שהיתה אישה מדהימה זה מנחם לשמוע שהיא מתה בשנתה ולא סבלה

tookish

New member
משתתפת בצערך....../images/Emo16.gif

כתבת כל כך יפה.. נשמע שהיא הייתה אישה משכמה ומעלה שעזרה לך להיות אישה מקסימה וחזקה..

Arfilit

New member
../images/Emo24.gif

פרידה היא תמיד קשה. אבל נשמע שהזכרונות הטובים יכולים במקרה הזה להקל במעט.

תומרלי

New member
משתתפת בצערך

אני מאד מזדהה איתך, כי אני איבדתי את סבתי ביום שילדתי וזה היה עצוב, במיוחד כשלא הייתי חלק מזה ובמיוחד משום שהיא לא זכתה להכיר את תינוקי.

הדר לצ

New member
../images/Emo24.gif משתתפת בצערך. עצוב מאד מאד

ומאד מרגש ההספד שכתבת לה.

ו שתי

New member
משתתפת בצערך.

ומבינה אותך. היום מצאתי את עצמי נזכרת בערך המוסף שהיא נתנה לאישיות שלי. נשמע שסבתא שלך היתה אדם מיוחד וחזק.

למעלה