שלום! עזרה בבקשה בהצעת רעיונות..

פורה

New member
שלום! עזרה בבקשה בהצעת רעיונות..

שלום, אני ליאור, בת 17 מהשומר הצעיר, ואני צריכה להכין קבלת שבת לאנשים בגיל שלי, כ-30 אנשים או יותר... הקבל"ש צריכה להיות מקורית, ובערך שעה גג אני חושבת, אבל אם זו פעילות ממש מושקעת, מעניינת וטובה אפשר לחרוג מהשעה בכיף.. אז אני אשמח לשמוע רעיונות או דברים שעשיתם בעבר,ואני אשפץ ואתאים את זה לי..

ליאור יקרה,

ראשית, ברוכה הבאה לפורום
לגבי שאלתך, אני צריכה לדעת כמה דברים: 1. האם ישנם חברים שהם שומרי שבת? 2. האם ערבי נושא לקבלת השבת באוירה נעימה יותר גם מעניינת אותך?

פורה

New member
בטח!

אין אנשים שומרי שבת, וכל רעיון בהחלט יתקבל בברכה.. תודה מראש!!

קבלת שבת

סליחה שזה באיחור- לחץ בעבודה. את יכולה לקחת את הסיפור "חנהלה ושימלת השבת" ולבנות עליו פעילות לשבת:
מקריאה לכולם את הסיפור כשאת לוקחת נציגים מהקבוצה וכל אחד מציג דמות בזמן שאת מספרת.
מחלקת את הקבוצה למספר קבוצות וכל קבוצה צריכה להציג את הסיפור: במרוקאית, רומנית, פרסית, ספרדית, גרוזינית וכו'... (ניתן לעשות רק מבטא אבל שההצגה תאפיין את העדה)
לוקחת את סמלי השבת: כוס קידוש, פמוטים, נרות, בית כנסת, מטפחת, כיפה, בגדים חגיגים, ניקיון וכו'... יוצרת משחק הזיכרון ובכל פעם שמרימים זוג תואם אותו חבר שהרים חייב להסביר על אותו סמל. במידה ולא הצליח את לוקחת הסברים מתוך המקורות ומסבירה.
יוצרת טקס קבלת שבת (בדיוק כמו בגן) עם אמא שבת ואבא שבת ואורח לשבת ומסבירה את החשיבות של השבת למשפחה.
לסיום אפשר לקחת גיטרה ודרבוקה ולשיר שירי שבת
שבת שלום
בהצלחה

חלק ממה זה?

כי תמיד אפשר לקחת טקסט מקראי ולעבוד ולנתח אותו. תשאלי את חן מה הצעתי לה לעשות לקבל"ש שלה בפרוייקט:)

פורה

New member
או לא!!

הקבל"ש הזה זה לסמינר הרכבה שהיא גם אמורה להיות בו אז ברור שאני לא אשאל אותה.. ולשאר חברי הפורום- כבר בניתי פעילות אז כרגע אני לא צריכה אבל אתם מוזמנים להמשיך לענות אם יש לכם רעיונות מגניבים..

נו זה יכול לבוא ממש בטוב

תבקשי מחן ל. או מחלי את המסנ שלי, אני אתן לך רעיון...

למעלה