שלום עזרה בבקשה

naomib

New member
שלום עזרה בבקשה

אנחנו עוברים לדירה השבוע ואין ביכולתנו להשקיע בה כל הדירה בסדר אבל המטבח מאוד מפריע לי הוא בצבע לבן במצב טוב אבל הכי גרוע זה השיש שהוא נקודות שחור לבן ומאוד מציק לי בעין מצבו מצוין אך הוא מכוער מה אפשר לעשות כדי לשפר את מראהו (להחליף יקר מדי עבורנו) אשמח לכל רעיון ועצה תודה רבה נעמי

מרבי 1

New member
קרמיקה

שלום, את יכולה לבדוק את האפשרות של להדביק אריחי קרמיקה על השיש. הטקסטורה של המשטח אינו ישר (אם זה לא מפריע לך). ראיתי משטח כזה, ובעיניי זה מאוד יפה ומיוחד. כדאי לבדוק את גובה הקנט של השיש ולוודא שגובה המשטח החדש לא יגיע אליו. פרט נוסף, אם מבצעים את ההדבקה, כדאי לאטום את הרובה עם סילר כדי למנוע כתמים. מרבי מעצבת פנים

naomib

New member
../images/Emo39.gifתודה רבה על הרעיון

מה צריכה להיות העלות של כזה דבר ? האם יש עוד אפשריות להדבקה על שיש לאו דווקא קרמיקה?

מרבי 1

New member
הדבקת קרמיקה

משטח הקרמיקה שאני ראיתי היה בן כ-15 שנים, בדירה שכורה. מצב הקרמיקה ומצב הרובה היה טוב מאוד. העלות תלויה בעיקר במחיר הקרמיקה, את ההדבקה אפשר לעשות לבד ברוב המקרים. מומלץ להשתמש בקרמיקה המיועדת לרצפה, שרמת השחיקה שלה גבוהה. יש מיגוון מאוד רחב של צבעים ודוגמאות. כדאי גם לשים לב לגובה הקרמיקה. את הקרמיקה מדביקים בעזרת דבק קרמיקה, וצריך להקפיד למרוח את הדבק בשכבה אחידה. את הרווחים בין האריחים ובין הקיר לסתום היטב ברובה ולמרוח שכבת סילר. בכל מקרה, רובה זה משהו שמחדשים מדי כמה שנים. יש כאלה המשתמשים במשטח עץ כמשטח עבודה. לא מומלץ מפני שהוא מצריך תחזוקה שבועית שוטפת. מרבי מעצבת פנים

kobi h

New member
מה פתאום להדביק קרמיקה על שיש

מדובר על משטח עבודה - חותכים, שוטפים ומניחים מוצרים, סירים וקערות - חם, קר ומלוכלך - הרובה תתלכלך, תתנתק ותצא . שלא לדבר על בעיתיות בנוגע גישה לכיור והגבהת גובה המטבח (גם כמה סנטימטרים הופכים למאד משמעותיים). האופציה הזולה ביותר היא החלפת הידיות לידיות אחרות - את לא מתארת לעצמך כמה שינוי של ידיות יכול לשנות את פני המטבח. אופציה משולבת - הוספת קרניז עץ מעל המטבח , החלפה לידיות עץ והוספת יחידות פתוחות או מגירונים מתחת למטבח או על קיר פנוי (העץ הנו רק הצעה זה יכול להיות גם קרניז ניקל+ ידיות ניקל )

naomib

New member
קודם כל תודה רבה על התשובות

ועכשיו מה זה קרניז עץ? הבעיה העיקרית שלי היא לא הארונות אלא השיש עצמו . יש לך רעיון לזה?

kobi h

New member
הבנתי שהבעיה הנה השיש ולא הארונות

והשילוב של שיש שחור-לבן וארונות לבנים , כנראה לא עושה לך טוב. החלפה של שיש היא עניין יקר ותדרוש גם בדרך כלל גם החלפה של הכיור ולכן ההצעה שלי היא פשוט לטשטש את "כיעורו" של השיש ע"י הוספת ושינוי פריטים לא יקרים שישנו לא רק את פני השיש , אלא את המטבח כולו. השיש הנו משטח עבודה, אטום, אמין, עמיד ולא הייתי נוגע בו. קרניז - חתיכה שמונחת מעל הארונות העליונים ונותנת להם סיומת - אם רוצים מטבח עם נטיה כפרית - מניחים מעל קרניז עץ ומחליפים את הידיות לידיות עץ - ואם יש מקום מוסיפים יחידות נוספות העשויות עץ כמו מגירונים יחידות פתוחות, מדפי כוסות - העלויות של כל הנ"ל אינם יקרים ותשומת הלב תוסט מהשיש. בנוסף לתלות על הקיר מתקני ניקל/ברזל להחזקת ספרי בישול, ששת, וילון צבעוני לחלון - תאמיני לי אפילו חלק מהדברים ישנו את המטבח ללא הכר. בהצלחה

למעלה