שלום. עזרה בבקשה

cvb121

New member
שלום. עזרה בבקשה

אני בת חמש עשרה וחצי..1.70 ושוקלת 68 קילו. אז ככה אני עושה הרבה ספורט ואוכלת בצורה נכונה (אני חושבת)נפגשתי עם דיאטנית והיא אמרה לי שאני לא צריכה לרדת. מה שאני צריכה לשמור על המשקל,אבל המשקל במספרים לא ממש מעניין אותי..יותר חשוב לי איך אני מרגישה עם עצמי... מה שאני אוכלת ביום בוקר: כוס תה וגביע גמדים עשר:סלט וגביע גמדים (אני לא אוכלת גבינות אז זה תחליף בישבילי) 12: תפוח צהרים: 2 פרוסות לחם קל עם פסטרמה או חלווה וירק. 4: תפוח ערב :שניצל מרק ירקות סלט. תלוי מתי, אבל גם לפעעמים מנת פחממות ליד. אני מרשה לעצמי מנת שוקולד ביום, זה אומר 2 וופולות אם חטיף שוקולד (מקופלת מיני וכ') בכל זאת..מותר לי לא?! אני עושה הליכה כל יום 20 דקות ועוד רבע שעה תרגילים בבית. אני רוכבת על סוסים 4 פעמים בשבוע. ויש לי אימון כושר פעם בשבוע. אני עושה את זה כבר חודשים. אני לא ממש מרגישה בשינוי.. מה אני עושה לא בסדר?!?

cvb121

New member
אהה שכחתי לציין

אני שותה בסביבות ה-4 ליטר ביום מים.

mereng

New member
מה את עושה לא בסדר - אני אגיד לך

את לא אוכלת מספיק !!!!!!!!!! ובצורה ממש לא בריאה !!!!!!!!!! את הורסת את חילוף החומרים שלך !!!!!!! לא להאמין. אין לך מספיק ידע בתזונה (לפי התפריט שרשמת). בכלל, בגילך - לא הייתי מתעסקת עם תפריט, אלא אוכלת מגוון ובריא ומתמקדת בספורט, שיחטב אותך והוא הרבה יותר בריא מכל דיאטה מטורפת שאת עושה.

cvb121

New member
אני לא עושה דיאטה..

אני פשוט שומרת, אנ ימדברת מבחינת כמויות של אוכל, פשוט פעם הייתי יכולה לאכול כמויות מאוד גדולות. אזז כאן בדיוק אני באה אליכם, מה לא בריא במה שאני אוכלת? מה אני צריכה לשנות? אני אשמח לכמה תגובות

רון ו

New member
נראה שנפלת בין הכסאות...

לפי מה שכתבת דיאטנית אמרה לך "לשמור על המשקל" ובינתיים את כן שומרת על המשקל וגם ה BMI שלך תקין את כן עושה ספורט ועדיין רוצה יעוץ. אז אולי באמת התשובה של הדיאטנית היתה צריכה כן להכנס לפרטים ולהראות לך איך בונים תפריט מאוזן. בחרת בסגנון אירופאי של סנדוויץ' בצהרים וארוחה חמה בערב. אך גם ארוחת הבקר שלך קטנה מאוד וכך יוצא שאספקת האנרגיה כל היום נמוכה. התפריט גם לא ממש מגוון מה עם ביצים קטניות דגנים לעומת זאת ממתקים לא חובה כל יום. ממליץ שוב שתבקשי תפריט מבוקר מדיאטנית רק כדי לשמור על המשקל, כי את בגיל שהגוף גדל ומתפתח.

mereng

New member
יש כל כך הרבה טעויות בתפריט שלך,

אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל. אין מספיק חלבונים, אין מספיק ירקות וקטניות, לא מגוון, די שמן ולא בדיוק שמן איכותי, חלוקת המזון על פני היממה לא מאוד הגיונית, אין התאמה לפעילות הגופנית שאת מבצעת וכו' וכו' וכו'. את רוצה לפעול כמו בן אדם בוגר ואחראי, ולא לעשות שטויות ? לכי לאיש מקצוע שמתמחה בנושא תזונה (כמו דיאטנית), ודברי איתו בצורה גלויה, כדי שיותאם לך תפריט שמתאים לך. זה לא משהו שכל אחד יכול לעשות, בשביל זה הם למדו.

gal616

New member
אוקיי תודה על התגובות

אני יפגש שוב עם דיאטנית. הפעם אני יבקש ממנה לדעת כיצד אני צריכה לבנות ארוחה ומה הכמות של למשל פחממות שאני צריכה לאכול או חלבונים וכד'.

למעלה