שלום- עזרה בקשר לגמילה מחיתולים

שלום- עזרה בקשר לגמילה מחיתולים

שלום, יש לי שלושה ילדים, הראשון בן 5+ והשנייה בת 2 ו-5 חודשים והקטנצ'יק בן 5 חודשים. הילד הראשון שלנו נגמל תוך שבועיים מחיתולים כמעט ובלי בעיות... הבעיה היא עם הבת, התחלנו את הגמילה לפנות כחודשיים, ההתחלה הייתה טובה ומעודדת עם פספוסים סבירים, נעזרנו בקלטת בלי חיתולים עם הפיפי פרס והכל היה מעולה אלא ש... עד עכשיו בעצם יש פספוסים, יש ימים של כן וימים של לא, יש פעמים פספוסים של פיפי כאשר 5 דקות לפני זה עשתה קקי בשירותים, העניין הוא שאני לא חושב שיש רגרסיה, פשוט אין התקדמות, יש יומיים של הכל טוב ואז יומיים של פיפי בלילה ואפילו ביום, שלא לדבר על קקי ואז שוב הכל בסדר. חשוב לומר כי התחלת הגמילה באה ממנה כאשר נגעלה מעצמה כשעשתה בחיתול .... ניסינו לדבר יפה, להסביר, לצעוק, לאיים-רק כטקטיקה זמנית כניסיון להביא לשיפור (מדגיש שאנו לא הורים כועסים ועצבניים ומענישים אלא רק כניסיון של טקטיקה זמנית בלבד), להתעלם, להשאיר אותה עם קקי כמה עשרות דקות, לקחת את המוצץ עד הלילה, להושיב על הברכיים ולדבר-לחזור על המסר של ללכת לשירותים ולהגיד לאבא ואמא כשיש כמה וכמה פעמים. העניין הוא שזה כבר חודשיים ולא נגמר ואין איזושהי חוקיות שאני יכול לומר עליה אוף.......... אבקש את התייחסותכם, אנשי הפורום הנכבד... א.ב לא יהושוע

כיוון למחשבה

שלום רב, הבן הבבכור בלבל אתכם - הוא לימד אתכם שגמילה היא תהליך קצר. הציפייה שלכם הצליחה לבלבל את בתכם. אתם כל כך מתאמצים, כל כך משדלים, מעניקים כל כך הרבה תשומת לב לנושא. ילדים זקוקים להתיחסות. בתכם השניה עוברת תהליך הסתגלות לאח חדש שגזל (לפחות חלק) מתשומת הלב שהיתה מנת חלקה. אח- שמותר לו לעשות צרכים בטיטול. הילדה הצעירה שואלת את עצמה: למה יש לו פריבילגיות? האם הם מעדיפים אותו על פני? היא מחפשת מחדש את מקומה הבטוח במשפחה. הילדה מצאה במקרה מכרה זהב לבדוק האם היא אהובה? רצויה? האם היא באמת אהובה? האם תקבלו אותה גם אם לא תהיו שבעי רצון מהתנהגותה? הטקטיקות שבבחרתם מחד מתגמלות אותה בהתיחסות( התיחסות לה היא זקוקה) ומאידך מעוררות ספק בקרבה לגבי חשיבותה במשפחה. לאור האמור עליכם לעצור ולחשוב: איזה מסר אתם רוצים להעביר לה? בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה