שלום. עזרה בקשר לפחד שלי.

nutty

New member
שלום. עזרה בקשר לפחד שלי.

אני מפחד בצורה קשה מסרטן. בכלל, אני היפוכונדר. יש לי פחדים מהקאות בעיקר. כששמעתי וקראתי על טיפולי הסרטן (לפני כמה שנים), נחרדתי. מאז אני מפחד מזה כל הזמן ולפעמים בוכה... אני כל כך מפחד וכל כך רוצה שהמחלה הזוועתית הזו תמחק מן העולם (כך אני אומר כל לילה לפני השינה). לחולים. אני אוהב את כולכם בליבי. אני איתכם (למרות שאתם לא יודעים מי אני) ואני מתפלל שתבריאו. אתם אנשים אמיצים ויוצאי דופן. מגיע לכם בריאות ואושר. תמיד תמיד תמיד תמיד תמיד אתכם, דורי

לפחד זה נורמלי

שלום רב אין גבול לדברים שמהם ניתן לפחד. אולי תכנס למקלט אטומי ותשים את הראש בין הרגליים. טוב זה בצחוק.........אבל: אם העניין מדאיג אותך עד כדי כך שמפריע לך לתפקד בחיים הנורמליים כדאי שתפנה לעזרה נפשית מקצועית. אני לא מזלזל בפחד, גם לי הייתה תקופה כזאת, אז ניתן לצאת מזה. כדי לא לפחד מסרטן, החלטתי לעזור לחולי סרטן. ההתקרבות לנושא נותנת לי יותר מודעות והידע שלי היום מקטין את הפחד שלי מהמחלה. הרבה בריאות ושלווה יוסי

למדתי לחיות איתו

כן, זה כך, לפחד בעיני זה אחד הרגשות הקשים ביותר, והשלמתי עם כך שזה חלק מחיי, לפני הבדיקות ואחרי הבדיקות כשמחכים לתוצאה, אבל היום זה רגש פחות דומיננטי, הוא נמצא שם איפה שהוא חבוי בקצה של המוח, מידי פעם מזכיר לי שהוא קיים, למשל בימים טרופים אלה כשאני בעוד יומיים צריכה לעבור סיטי של כל הגוף........אוףףףףףףףףף.......אלוהים ישמור. תחזיקו לי את כל האצבעות ....כל העשרים..... איילת האביב

ornusha

New member
מותר לפחד....

הפחד שלך מהמחלה מובן מאוד. גם אני נורא פחדתי מהמחלה, ועדיין מפחדת מהסוגים האחרים והיותר קשים שיש (הכוונה יותר ממה שהיה לי). בעבר חשבתי שאם אני יחלה בסרטן, איידס או אחת מהמחלות הנוראיות האחרות אני פשוט יבכה ויהיה בדיכאון כל היום, ושזה יהיה הסוף שלי. אך כשלצערי זה קרה בכלל לא הרגשתי כך. בהתחלה אומנם בכיתי ולקחתי את זה קשה מאוד, אך אחרי שעתיים בערך הרגשתי כבר יותר טוב. לאט לאט הבנתי שזה לא סוף העולם.... ואכן סרטן זה לא סוף העולם! וסקשר לבחילות ולהקאות. אומנם זה אחת מתופעות הלוואי של המחלה, אבל כשאני עברתי טיפולים קיבלתי חומרים להרגעת הבחילות ואכן אף פעם לא היה לי.... בכל מקרה, אני מאחלת לך את כל הבריאות, הטוב והאושר שבעולם... ותזכור- שום דבר זה לא סוף העולם חוץ מסוף העולם עצמו!!!

ornusha

New member
ודרך אגב...

אני מאוד מקווה שלא תלמד על בשרך או בשרו של מישהו קרוב אליך ששום דבר זה לא סוף העולם. ושתמשיך לפחד ממנה, ואף פעם לא תצטרך להתמודד איתה!!! ואם באמת אתה יותר מדי מפחד אז כמו שאמרו לך אתה יכול לפנות לעזרה מקצועית...

אולי זו הדרך

להתמודד עם הפחדים שלך, דרך הפורום הזה. אומרים שהפחד הכי גדול שלנו הוא מפני מה שהוא לא ידוע. נכון שכל מה שקשור במחלה הזו נשמע מפחיד אבל בתור מישהי שעברה את זה, כשמגיעים לרגע ההתמודדות מצליחים לגייס את כל הכוחות וגם כשנדמה שבאמת אי אפשר יותר, מוצאים עוד קמצוץ כוח ואומץ כדי להמשיך ולהבריא. אנחנו אולי אנשים אמיצים אבל זה ממקום בו הברירה היתה מאד מצומצמת. אבל אתה, אדם שפוחד מכל זה, מחליט להכנס הנה ואני חושבת שזו דרך מאד אמיצה להתמודד עם הפחדים שלך מהסרטן, ואולי אתה יותר אמיץ ממה שאתה מרשה לעצמך להאמין. שיהיה לך שבוע נפלא גלי

nutty

New member
תודה לכם

אני חושב שזו דרך טובה להתמודד עם הפחד שלי... אני קורא הרבה על מחקרים ואני רואה אור בקצה המנהרה. אני מאמין שתוך פחות מעשר שנים אין סרטן בעולם... ולאלה שחולים: אני יודע שזה קל לי להגיד אבל תחזיקו מעמד ותאמינו. כי חוזק נפשי ואופטימיות מחזקים את הגוף... אני אוהב אתכם ולבי אתכם לעד... אוהב ומעריך, דורי.

blg

New member
חברים שלי לא מצאו דירה

הם היו צריכים לפנות את הדירה שגרו בה ותכננו לעבור לגור אצל ההורים שלו. היא כבר היתה בדיכאון משך שבועות. ואז הופה
נמצאה דירה מושלמת. את יודעת? היא אמרה לי, למדתי שאסור להיות בדיכאון ממשהו לפני שהוא קורה. נקודה למחשבה.... ותהיה לי בריא

למעלה