שלום-עזרה לאמא מודאגת

נסיכת pop

New member
שלום-עזרה לאמא מודאגת

אני רחל בת 42 אמא לילד בן 5 וחצי. כבר הרבה זמן שהוא מתולנן על בעיות ראייה לקחנו אותו למומחה לפני כחודש והוא אמר שכרגע אין מה לעשות וכנראה שתיהי לו בעיית ראייה בעתיד. בכול אופן עם עינין הראייה אנחנו מסתדרים יש לנו תור בשבוע הבא. אבל הוא מתלונן עכשיו גם על הפרעות בשמיעה ומזה אנחנו נורא לחוצים הוא כל הזמן טוען שהוא לא שומע באוזן אחת... היום מישהו אמר לי שברגע שזה מתחיל מבעיות ראיה ומשיעה יש סכנה לתסמונת דאון?!?! הדבר נשמע לי הזוי בהחלט אבל כיוון שבהריון היה סיכון שהילד יצא עם תיסמונת(למרות שברגע שהוא יצא לאוויר העולם אמרו שהכול תקין אצלו) התחלתי קצת לחשוש... מה עלי לעשות? חוץ מבדיקת שמיעה שמחר על הבוקר אני מזמינה לילד. יש חשש באמת למחלה מסויימת או צירוף מקרים?

תשובה

תסמונת דאון לא מאבחנים בגיל חמש, זה נשמע בלתי אפשרי. כשאת אומרת בעיה ראיה למה את מתכוונת ? יכול מאוד להיות שאין קשר בין הדברים. אולי יש לו רק פקק שעווה באוזן. קודם כל תבדקו אחר כך תתיעצו.

תשובה

תסמונת דאון לא מאבחנים בגיל חמש, זה נשמע בלתי אפשרי. כשאת אומרת בעיה ראיה למה את מתכוונת ? יכול מאוד להיות שאין קשר בין הדברים. אולי יש לו רק פקק שעווה באוזן. קודם כל תבדקו אחר כך תתיעצו.

למעלה