שלום עליכם.

הותיק1

New member
שלום עליכם.

יש לי המון שאלות שצצות במשך היום לגבי נגן ה-MP3, ולכן אשמח אם מישהו כאן, בעל נגן כזה (הרגיל והמוכר), יסכים לעשות עמי חסד ולשלוח לי במסר את מספר האייסיקיו שלו ע"מ לענות על שאלותיי. תודה וחודש טוב.

הותיק1

New member
טוב, אז אעשה ניסיון.

כשמדובר בנגן של ג'יגה עם אפשרות הקלטה, וכמובן שמופנית לבעלי המכשיר ולא לאלו שנותנים תשובות כדרך ההיגיון. בלי לפגוע באיש/ה כמובן. 1. האם משך ההקלטה תלויה רק במקום הפנוי? כי למרות שאפשר להכניס המון דקות הקלטה בג'יגה, ראיתי בפרסומים "עד שמונים דקות הקלטה" וכאלה. 2. האם ניתן להקליט-לשמור כקובץ בשם כלשהו והוא הופך לחלק מרשימת השמע או שכל ההקלטות מבודדות מן הקבצים שהועלו מהמחשב? 3. עד כמה יעילה אפשרות הזכרון כאשר חוזרים קדימה ואחורה בטרקים? אצלי בדיסקמן לוקח כמה שניות עד שהוא מתחיל לנגן, אך האם בנגן זה ממש איכותי כמו במחשב ורץ בלי בעיה? 4. עד כמה איכותית רמת ההקלטה? האם יקליט את כל הנשמע בחדר כמו רשמקול, או רק עד מרחק מצומצם? 5. כמה זמן הוא עובד כראוי ברציפות עד שמרגישים היחלשות הבטריה? 6. עד כמה זכרונות אפשר להכניס? עד כאן מה שעולה לי כרגע. ואני מזכיר שבבקשה לענות רק מניסיון ולא מהיגיון או לפי מפרט טכני. ועמכם הסליחה.

הותיק1

New member
אני מדבר על כל נגן מהסוג המצורף.

כאשר יש בו גם טייפ מנהלים פנימי. ואני מתכוון בעיקר לנגנים בצורה ובגודל הנתון ולא למפרט הטכני. מקווה שזה מספיק מידע גם בשביל להקפיץ את ההודעה הזו מעלה, וגם בשביל שאזכה לקבל מענה לשאלותיי. ועליכם השלום.

יאיר B

New member
אני אנסה לענות - מניסיוני עם נגנים

כאלו: 1. אני לא יודע, אני אבדוק ואם אמצע תשובה - אכתוב. 2. ההקלטות בנגנים מסוג זה נשמרות תחת פורמט ייחודי שנקרא ACT. את שם הקובץ קובע הנגן (איזה שם רץ). בנגן יש אפשרות מיוחדת להשמעת הקבצים הללו. הקבצים הללו נמצאים על הנגן בתיקיה ייחודית (העברה מנגן כזה בכל מקרה מבוצעת ידנית). אני רוצה להזכיר שיש להמיר את הקבצים המוקלטים מפורמט ACT לפורמט מוכר אחר (WAV או MP3) בעזרת התוכנה שמצורפת לנגן. 3. בדיסקמן, הראש צריך לחפש את נקודת ההתחלה של השיר (כשאתה עשוה חיפוש) ואז למלא את הבאפר לפני שהוא מתחיל לנגן. זה תהליך שלוקח זמן. בנגן מבוסס פלאש (כמו הנ"ל) אין באפר ולא צריך למצוא את נקודת ההתחלה ולכן ההשמעה מתחילה תוך 1 שנייה בערך. 4. יצא לי שבוע שעבר לשמוע הקלטה של נגן כזה. הוקלט אדם שמדבר במערכת הגברה באולם, מרחק 10 מטרים מהרמקול. ההקלטה הייתה ברורה, אבל היו הרבה רעשי רקע. כמובן שיש טווח להקלטה (לא יודע מה הוא). 5. החברות טוענות ש-15 שעות. אני חושב שזה יותר תלוי בשימוש במכשיר (כמה פעמים מעבירים שיר, כמה זמן התאורה של המסך עובדת, עוצמת שמע בו, הקידוד ועדו פרמטרים שונים כמו סוג הסוללות - סוללות נטענות מחזיקות פחות זמן מסוללות אלקליין). 6. אני לאל בטוח שאני מבין את השאלה. אם הכוונה לכמה קבצי הקלטות ניתן להכניס בנגן, אז אני יודע שבכל תיקייה בנגן ניתן להכניס 99 קבצים (יש רק תיקיית הקלטה אחת, לא ניתן לפתוח נוספת). מעולם לא הקלטתי כמות כזאת של קבצים ולכן לא אוכל לומר בוודאות (אם לזה הכוונה).

תשובות....

1: זמן הקלטה תלוי במקום הפנוי , אבל גם בכמות הקבצים המותרים בתיקיה ! כן , אכן אפשר להקליט הרבה זמן בנגנים הפלאש ! 2: הקבצים המוקליטים בדרך כלל נמצאים בתיקיה מסוימת ! והשם שלהם זמ מספר רץ ! 3:לא הבנתי , יתכן שאני לא יודע לענות . תנסה לנסח מחדש ! 4:הנגן שאתה הבאתה הוא ממרחק של שתי מטרים כבר כמעט ולא מקליט כלום ! נגנים איכותים מקליטים מחדר אחד בדירה את מה שקורה בחדר אחר במידה והמקליט יכול לשמוע את הדיבור בעצמו ! 5:תלוי , בסוג הנגן.ובסוג הסוללה ! 6:לא הבנתי ? תלוי אם יש חריץ הרחבה הרי אפשר להכניס יותר זיכרון ? האמת לא בדיוק הבנתי את השאלה . תנסה לנסח מחדש !

הותיק1

New member
../images/Emo51.gif רבה! שניכם עזרתם לי מאוד.

בקשר לשאלה שש, הבחור הראשון הבין וענה שעד 99 טרקים אפשריים. עם החיפושים לגבי סוגי נגנים נתקלתי בדבר הנקרא טייפ דיגיטלי שלא ידעתי על קיומו. הצד החיובי הוא שהוא מקליט עד עשרות שעות ובאיכות מצוינת וגם מנגן MP3, אך אינו בגודל הזעיר יחסית של הפלאש. אבל בכל זאת, חייב לציין שהוא גם יותר יציב מאשר הנגן. ולפי מה שהספקתי לקרוא, לא נראה לי שהנגן ישמש אותי כראוי, מפני שמטרתי היא בעיקר להקליט ולערוך ולהעביר טרקים ולהתעסק עם זה הרבה. הדבר היחיד שמציק זה, שאינו מזערי לניידות על הצוואר, אך עדיין, גם אינו דורש קלטות. תודה רבה שעזרתם לי להתקרב יותר למטרתי.

למעלה