שלום על כל האילתים

אלון 58

New member
שלום על כל האילתים../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo70.gif

אפשר להציג פה משהו,על-אף שאיני תושב אילת,אם כי מידי-פעם אני מתארח בעיר,הנני נמצא רוב הזמן במרחק של 230 ק"מ מכם,בערד. שהיתי באילת בין התאריכים ה-25/11/2007 עד ה-02/12/2007,מאד נהנתי מהרוגע במקום,מהריחוק היחסי מהשגרה ב-
ומהעבודה השוחקת שלי,וממזג-האויר הנוח בסתו,כאחד שמתעב קיץ חם ולוהט.התארחנו במלון קלאב-הוטל,הפעם קבלנו סוויטה שפונה לכיוון מזרח.מצד שמאל היה נשקף מרכז-התיירות הותיק,שהיה מעין מקום-בילוי לפני שסדרו את הטיילת ועוד לפני שחשבו על קניון MALL-הים. המראה שנתגלה לנו בקטע מסוים של גג מרכז התיירות,היה צורם לעין.

אלון 58

New member
אשפה על הגג

מישהו "דואג" להשליך אשפה על מקום מסוים בגג מרכז-התיירות,מישהו מתעצל לזרוק זאת היכן שצריך,וחבל,זה מכער וצורם לכל אורח במלון,מהרחוב זה מוסתר,אבל ממרפסות המלון,בעיקר החל מהקומה ה-2 ואילך,זה נראה ובולט למתארחים. למי ניתן להפנות בעיה זו כדי שזה יטופל ויסולק,אם בכלל?יש גורם עירוני שיכול לעשות זאת? אשמח לדעת אם יש עוד כאלה אילתים שיכולים לשים-לב לזה,ולהפנות זאת לגורמים המתאימים,כי זה סוג של מפגע ויזואלי.

harhanegev

New member
לצערנו הרב, המוקד העירוני כמעט ואינו מתפקד,

ואני סקפטי מאוד לגבי הסיכויים שזה יטופל בלי 10 ניג'וזים ומעלה. בדרך כלל יש קשר טוב בין הון לשלטון, אולי כדאי שהמולטימיליונרים שמנהלים את קלאב הוטל ייודעו על העניין, והם ילחצו איפה שצריך כדי שהעיריה תמלא את תפקידה (תפקידה = לנקות מיידית, עם או בלי איתור האחראי לזריקת הזבל).

אלון 58

New member
אולי זה גם רעיו טוב...,

רק שאני כבר לא שם כפי שידוע לך,זה היה לפני חודש,אם כי שוה לבדוק,סביר שהמצב שם לא השתנה,והזבל "נשאר על כנו".

סנטה

New member
לא הייתי ישר מסתמך הפעם על דבריו של יאיר

אלה בכל זאת מנסה לדבר עם המוקד (106) ולהתלונן. לפני שמתלוננים על הטיפול, צריך לנסות לקדם אותו. אם לא יענו, תוכל להפנות גם לעיתונות.

havlaz

New member
ההודעה להלן היא שלי

איזה ייצור אחד משאיר לי על המחשב יוזרים מחוברים. דאמט.

harhanegev

New member
איש לא מחייב אותך להסתמך,

אך מניסיון אישי רב מאוד, שלי ושל רבים אחרים, המוקד העירוני עובד בדרך כלל כך: אזרח מתלונן על מפגע > התלונה נרשמת ומועברת למחלקה המתאימה בעיריה > המחלקה המתאימה בעיריה מתקתקת במחשב שהבעיה טופלה, וזאת בלי לעשות כלום > התלונה רשומה במחשב כסגורה לטובת הסטטיסטיקות

אלון 58

New member
נשמע כמו רפובליקת ../images/Emo94.gif../images/Emo94.gif../images/Emo94.gif../images/Emo6.gif...,

דוקא מוקד 106 של עיריית ערד כן מתפקד,וככל שידוע לי בעיות טופלו אחרי פניותינו,למרות שידוע על מצבה הקשה של עיריה זו,שכרגע פועל עם ראש-עיר ממונה לאחר הדחת ראש-העיר הנבחר והמועצה "הלעומתית" שלו,ע"י שר-הפנים.

harhanegev

New member
לצערי הרב, אכן "רפובליקת בננות"

הוא תיאור לא כל כך רחוק מהמציאות.

harhanegev

New member
אגב, לאחר עשרות שנים של שחיתות

שהתבטאה בין השאר בשימוש בתשלומי המים לכיסוי גרעונות העיריה וזלזול מוחלט באחזקת רשת המים העירונית, היה הלילה (בסביבות 22:00-23:00 בערך) פיצוץ מים עצום, שגרם לנהר שוצף עם מפלים מהשכונות העליונות עד לים. שעות ארוכות המים זרמו, הרבה בוץ נסחף על הכבישים והמדרכות, נחלים חתרו את השטחים הציבוריים שאינם מצופים בבטון, ממש מדהים. אחרי כמה שעות, בסביבות 7 בבוקר, "סגרו את השיבר" לחצי מהעיר בערך (כולל הבית בו אני גר), ובערך 10 שעות לא היו מים. הפיתרון היחיד היה ללכת 3-4 דקות למיכל המים הקרוב ולמלא בקבוקים (ולהעלות אותם אותם 3 קומות בלי מעלית !!!). אחרי חידוש זרם המים מילאתי שוב כמה בקבוקי מים, ומסתבר לצערי הרב שנהגתי בחוכמה.

אלון 58

New member
מדהים חוסר-האונים הזה...,

אני אתחיל לחשוב שאילת היא פרבר של ערד...!

מורני !

New member
כן גם אצלנו לא היה מים

ובכלל בכל האזור... אבל מה שכן העירייה דאגה לשים מיכליות מים כמעט בכל פינה למען התושבים...

havlaz

New member
אתה מגזים

אם המצב היה ככה, היום העיר היתה מלאה זבל, שוחה במים וביוב, שילוט באמצע הרחובות וכו'. להגיד שהמוקד עושה 100 אחוז? לא יודע להגיד. קשה להגיד מוקד שלא מתפקד באף עיר. מוקד עירוני זה משהו שמהר מאוד רואים כאשר הוא לא פועל. כמה הוא עושה טוב, כמה זמן לוקח לו לטפל זו כבר שאלה אחרת. אני חושב שמצבנו די טוב בעיר ומה עדיף לבחור לעשות, לשבת ולהשאיר את ההודעה שלו בפורום או לבזבז דקה מהחיים ולנסות להתלונן?

harhanegev

New member
אני לא מגזים,

אלא מדבר מניסיון אישי של שנים. ברור שכדאי להתלונן, בשביל הסיכוי של 1 ל-20 שיעשו משהו עם התלונה, אך חשוב שידע מה קורה בדרך כלל, שלא יצפה לדברים בלתי מציאותיים.

אלון 58

New member
לשני השבועוניםהמוכרים לי באילת...,

"ערב ערב באילת",וגם "העיר אילת",כתובות ה-e-mail למשלוח דוא"ל בנושא,אינן ברורות,ולאן שכבר שלחתי בצרוף התמונה,הדואר "חזר אלי" מסיבה שלא ברורה לי.

harhanegev

New member
את העורך של "ערב ערב" תוכל למצוא בפורום

של "ערב ערב", שנמצא כאן .

אלון 58

New member
ראובן זלץ...,

שלחתי לו דוא"ל בענין ע"פ הכתובת במקומון,ומשם זה "חזר" אלי.

harhanegev

New member
יפה, ולכן,

אני מציע לך לדבר אתו בפורום שקישרתי אליו ולבקש דרך ליצירת קשר.

למעלה