שלום עם הגולן?

gershon17

New member
שלום עם הגולן?

ברור לכל ששלום עם סוריה עדיף על פני מלחמה עם סוריה. כמו כן, ברור שישראל עם הגולן עדיפה על פני ישראל בלי הגולן. אם אפשר היה להגיע לשלום עם סוריה כשהגולן נשאר בידינו (כולו, עד החרמון) - קשה לי להאמין שהיה מישהו שמתנגד לכך. אני אישית מתנגד לויתור על הגולן תמורת שלום עם סוריה, מכמה סיבות. הראשונה: בגולן אין מצב בעייתי של שליטה על אנשים שאינם אזרחים - החוק הישראלי הוחל שם במלואו וכל אזרח סורי לשעבר שמעוניין בכך מקבל אזרחות ישראלית. לכן הדרישה הסורית לקבל בחזרה את הגולן מונעת רק על-ידי כבוד ולא על-ידי שום דבר אחר. השניה: עם כל הכבוד לכוונות של אסד, גם אם הן הטהורות בעולם, הוא נציגו של מיעוט ששולט בסוריה ע"י שימוש בכח רב ודיכוי כל המתנגדים לו. זה לא שלטון יציב במיוחד, ולא נראה לי חכם להמר שהעלווים ימשיכו לשלוט בסוריה במאות הקרובות. מישהו כבר הציע הסכם חכירה ל-99 שנה, שיאפשר לנו להחזיק את הגולן עד תחילת המאה ה-22, אבל מה יקרה בתחילת המאה ה-22? בהונג-קונג זה עבד, אבל כיום הונג-קונג היא סינית. מה אם במקום לחכור של הגולן, נקנה את הגולן מסוריה? הכבוד הסורי ישוקם (גם מוסלמים אדוקים במיוחד מוכרים נדל"ן מדי פעם, ואפילו ליהודים כפי שנעשה רבות לפני קום המדינה), והמוקש הגדול יפורק. כנראה שמדובר בעסקת נדל"ן יקרה למדי, ואין לי שמץ של מושג איך להתחיל להעריך את השווי של רמת הגולן. אבל במידה ונצליח להגיע לעקרונות מוסכמים עימנו ועם הסורים, מן הסתם הקהילה הבינלאומית תרתם לעזור (הרי במסגרת שלום עם סוריה יקרו עוד דברים, כמו ניתוק שלה מאירן והפסקת הבחישה בלבנון - אחרת לא יהיה שלום עמנו, אלה אינטרסים של הקהילה הבינלאומית כולה ולא רק שלנו). אין לי מושג אם מדובר בפתרון אפשרי, אבל אני די בטוח ששוה לבדוק אותו לעומק.

trigotrigo

New member
לקנות את הגולן, מה?

הצעה מעניינת
הייתי מזלזל לולא היה לזה תקדים, כמובן כידוע ארה"ב רכשה את לואיזיאנה ואלסקה בזמנו
לקנות את הגולן זה רעיון חדש, אני מודה, ועד כמה שהוא קוסם, אני חושב שהוא לא יצלח מסיבה אחת פשוטה - הסורים רוצים את הגולן בדיוק מאותן הסיבות שאנחנו רוצים אותו - היתרון האסטרטגי והשליטה על המים. בכל זאת, לא יזיק לנסות

gershon17

New member
אם לסורים יש אינטרס בשלום עמנו

השלום חשוב להם מעבר לאדמה של הגולן. הסורים יכולים להרוויח הרבה משלום עמנו (ירדן מרוויחה יפה מאד מכך שמפעלים ישראלים עברו אליה, שלא לדבר על היחס הבינלאומי האוהד יותר שסוריה תקבל) - הרווח שלהם יכול להיות מספיק גם בלי הגולן עצמו אלא אם תמורה חומרית אחרת.

trigotrigo

New member
הוא יכול, וזה טוב ויפה,

ואולי נקודה חשובה בהצעה שלך היא שתוכנית כזאת יכולה להצביע על כוונותיהם האמיתיות של הסורים. אני בכל זאת לא ממהר לפסול את האפשרות שיש כאן זאב בעור של כבש.

gershon17

New member
זו לא המטרה

את הכוונות האמיתיות שלהם צריך לברר לפני שמתחילים לשבת איתם ברצינות, לא אחרי.

trigotrigo

New member
זה דומה דווקא למשחק פוקר.

לא חושפים את כל הקלפים אלא בסוף. גם לנו וגם לסוריה יש איך ובמה להפתיע.

Fasz

New member
אתם שוכחים דבר חשוב

זוכרים את אהוד ברק שיצא לחשוף את 'פרצופו האמיתי' של ערפאת? עם כישלון השיחות נפתחה האינתיפאדה באמתלת עלייתו של שרון להר הבית. כישלון במו"מ, פירושו מלחמה. מו"מ בילטרלי בין מדינות עוינות, לעולם לא יוכל להסתיים בתוצאה שונה מהסכמה, או הבטחה למלחמה. ההיסטוריה הוכיחה זאת לא פעם, והרי שהיא המלמד הטוב ביותר. מלמד ממנו רבים, לדאבוני, נוטים להתעלם.

trigotrigo

New member
ועובדה שזה עבד לברק,

כי כולנו ראינו את פרצופו האמיתי של ערפאת. מחבל היה ומחבל נשאר. מחבל הוא גם מת.

Fasz

New member
לא כולם ראו את ערפאת כמחבל צמא דם

וגם עתה, אנשים מסוגו של אורי אבנרי וכיו"ב, מבכים את מותו. להזכירך, ה'גילוי' הזה, אשר כל בר דעת היה עולה עליו עוד בראשית הסכמי אוסלו, עלה לאלף חמש מאות ישראלים בחייהם, ולמאות אלפי אחרים בבריאותם. חוסר המדיניות הנכונה, הוא אשר אפיין את ההנהגה הישראלית באותה התקופה, ואולמרט עושה סימנים של אדם טיפש עוד יותר.

trigotrigo

New member
לא צריך את כולם.

צריך את הרוב. לפעמים אנשים לא יודעים מה טיבו של עניין עד שמגיעה הכרעה ברגע האמת.

למעלה