שלום ענת/ יהודה - שאלת התפתחות

תולעת06

New member
שלום ענת/ יהודה - שאלת התפתחות

יובל בת 4 חודשים ושבוע, עדיין לא מראה שום סימני התהפכות, כששמים אותה על הבטן הידיים שלה לא מושטות קדימה אלה לצדדים וזה מקשה עליה להרים את הראש לאורך זמן, אם אני מקרבת לה את הידיים למרכז ותומכת בהן מעט, היא מסוגלת להחזיק יותר זמן על הבטן ואפילו נהנית מזה אבל ללא תמיכה הא לא מחזיקה מעמד יותר מכמה שניות. חוץ מזה אני נתקלת בתופעה שקצת מדאיגה אותי, כשיובל במצב שכיבה על הגב או בטרמפולינה יש לה נטיה להרים את הראש, תוך כדי הפעלת שרירי הבטן, כאילו כדי להתיישב וממש מסרבת להניח את הראש עד שזה מרגיז אותה והיא פורצת בבכי. זה נורמאלי? זה לא קצת מוקדם מידי? ואם כן, יש דרך למנוע את זה? תודה רבה על התשובות

תולעת06

New member
עוד דבר קטן ששכחתי לציין

כשיובל שוכבת על הגב או באוניברסיטה היא מושיטה ידיים לצעצועים תופסת אותם ומכניסה לפה אבל התפיסה שלה עדיין לא ממש יציבה, צעצועים נופלים לה מהיד די מהר. כשהיא על הבטן היא ממש לא מתעניינת בלתפוס צעצועים ומאד מרוכזת בתנוחה עצמה..

עזרי לה להגיע למצבי התהפכות

משכיבה על הבטן, קרבי את המרפקים למרכז הטי אותה הצידה עד שהראש ירד לרצפה והשאירי אותה במצב זה, השכיבה על הצד מאפשרת לכתף לשקוע ועוזר להשענות יותר קלה על המרפקים, ממצב זה הי תמשיך לבד לגב או חזרה לבטן. חזרה מספר פעמים ביום תשפר את ההשענות על הידיים ותקדם את ההתהפכות. השכיבה בטרמפולינה לא מאפשרת תנועה, הדרך היחידה לתנועה (למעט תנועת הראש) היא התרוממות כלפי מעלה, בייחוד כשיש זווית שמעודדת ומקלה על ההתרוממות, הדרך המומלצת למנוע זאת היא להשכיב כמה שפחות בטרמפולינה ולהשכיב יותר על משטח קשיח ברצפה. לגבי צעצועים, בגיל 4 חודשים היא אמורה להחזיק צעצוע לאורך זמן ולהושיט יד לכיוון חפץ שמושט אליה, היא עושה זאת יותר לאט, תרגול יכול לשפר זאת, הניחי משחק בכף ידה ואחזי את כף ידה בצורה ברורה למספר שניות ארוך,הניעי את היד והצעצוע לצדדים שונים, הרפי לאט, חזרי על זה שוב לאחר שהצעצוע נופל.

למעלה