שלום פורום, אשמח לקבל עזרה באיתור

חיה ב

New member
שלום פורום, אשמח לקבל עזרה באיתור

מחפשת את בת דודתו של מרדכי אנילביץ (יד מרדכי), שם נעוריה פולה אנילביץ. הגיעה לארץ ב-48 אחרי המלחמה והתגוררה בבית החלוצות ביפו ברחוב אוטמן בנק. היא אמורה להיות בת 82, יוצאת ססנוביצה בפולין. מחפשת אותה חברתה מתקופת בית החלוצות שבימים אלו ימלאו לה 82 והיא ביקשה זאת כמתנת ים הולדת - לאתר את חברתה מאותם הימים. תודה לכל מי שיכול להושיט עזרה. חיה

חיה ברוכה הבאה לפורום

העיר סוסנוביץ שייכת למחוז זגלמביה. אני מציע שתיפני לאירגון יוצאי זגלמביה בישראל. רח' פרישמן 23 תל אביב טל '5270919 03 פתוח בימי רביעי 16:00 עד 19:00 ברשימות אין אנילביץ (בגלל שזה שם נעוריה) אבל יש שמות פרטיים פולה או פלה. (אני אישית חבר בדור שני באותו אירגון)

חיה ב

New member
תודה רבה על תשובתך, האם סוסנוביצ'ה זה

זה סוסנוביץ, כי דומני שהביטוי היה סוסנוביצ'ה. האם יש דרך לתקשר עם הארגון במייל או פקס? לא רוצה לפספס את השעות המעטות.

כפי הידוע לי אין להם מייל

ואין אף אחד שיודע לפתוח מייל. בימי רביעי יש שם אנשים יוצאי העיירות האלה והם זוכרים. אולי אמצא את הפקס בביתו של היו"ר, אבל אני במשרד ואין לי כאן את המספר. לגבי השם סוסנוביץ יש שמבטאים כך או כך. כמו הרבה שמות שם. לפי הספרים ידוע לי שמרדכי אנילביץ היה בעיר סמוכה בנדין.

חיה ב

New member
תודה לך בני, אני מחר אתקשר בשעות שהזכרת.

אני משערת שהמידע הזה מוכר לך ואני לא מחדשת, למרות זאת......אני מקבלת מגדעון רפאל בן מיכאל כל הזמן חומר מאוד מענין. "פורום שמירת זיכרון השואה". גדעון רפאל בן-מיכאל יו"ר הוועד המנהל ועורך הביטאון המכון ללימודי השואה ע"ש ח. אייבשיץ –חיפה [email protected]

למעלה