שלום פורום, ובמיוחד לענתOA

shooshoo3

New member
שלום פורום, ובמיוחד לענתOA

איך להתחיל? (וכבר יורדות לי דמעות....) מצאתי אתכם ממש במקרה לא מזמן..הגעתי דרך הבלוג של ענת ואני חייבת לומר שכל מה שאת כותבת עושה לי נורא טוב, גם פה בפורום וגם בבלוג שלך. פתאום החיים נראים הרבה יותר מובנים..הרבה הרבה יותר. פתאום יש לי כוח שחיפשתי במשך שנים במלחמה אינסופית עם עצמי פתאום אני רואה תקוה. וזה הכי כיף.. אני גם נורא מפחדת. אני מבינה כמה קשה להחלים.. וכל רגע אני "שומרת" על עצמי לא למעוד. אני מבועתת מזה שיגיע הרגע שפיל אותי. זאת התמודדות לא קלה - פיזית קשה לי, נפשית קשה לי וגם רוחנית.. אבל גם כמה ימים בודדים בהמנעות... מראים לך מה זה מה שנקרא "ח י י ם". הצטרפתי לאו.אי.. עוד לא מצאתי מאמנת... ואני באמת לא יודעת איך אני אסתדר עם האוכל. אבל אני מקוה להצליח! תודה רבה לכם, וישר כוח לכולם!

נבט9044

New member
הנה התחלת

והתחלת נהדר. ידעת שאת כבר צועדת בביטחה בצעד 1?! הדרך ארוכה אבל היא ממילא לעולם אינה נגמרת וכאן בפורום מתהווה לה קבוצה נהדרת ויופי שהצטרפת אלינו, אנו זקוקים לך בדיוק כפי שאת זקוקה לנו. המשיכי לבוא, לכתוב, לתרום מהקשיים מהנסיון ומהתקווה שלך והפחדים יירגעו לאט לאט הכל רק ליום אחד ברוכה הבאה

korida

New member
בהצלחה

בהתחלה יהיה לך מאוד קשה אבל אחרי זה תביני שלהיות עם "הרגליים על הקרקע" ולשלוט בזה ולא שזה שולט בך זה הכי טוב שיש מקווה שהחוויה הרעה תחזק אותך

yuyu4

New member
ברוכה הבאה שושו!

ברוכה הבאה! גם אני ממש חדשה, הצטרפתי לפורום רק אתמול. הפחד כנראה קיים אצל כולנו. אבל הפחד פוחת כשאני מתחילה להרגיש שאני לא לבד. "כשאני לעצמי - מה אני?" אין לי כוח להציל את עצמי. אבל יש כוח יותר גדול ממני, שעוזר ושומר עליי מלמעוד. אני רק צריכה לבקש, רק לרצות לקבל עזרה. שיהיה לך יום טוב, יולה

OA ענת

New member
ברוכה הבאה

אני נרגשת ומודה לך שאיפשרת לי לעשות צעד 12. צעד 12 אומר: "כשעברה עלינו התעוררות רוחנית כתוצאה מצעדים אלה, ניסינו להעביר בשורה זו לאכלני יתר נוספים ולנהוג על פי עקרונות אלה בכל תחומי חיינו". שושו - ממש שמחה שהגעת לפה. אני מאמינה גדולה בתוכנית 12 הצעדים ובקבוצות התמיכה שעובדות לפי 12 הצעדים, אני מאמינה שבאמצעותם אפשר להגיע להחלמה. נכון, זאת עבודה קשה, אבל גם לטפס על הר זה קשה... מצד שני - הסיפוק עצום... כמטפסים על הר גבוה - הטיפוס קשה, אבל יש סיפוק בכל צעד שעושים בכיוון מעלה, והכי הכי, כשמגיעים לפסגה, הנוף עוצר נשימה והרגשת הסיפוק -ענקית!!! אני עוד צועדת בדרך למעלה ושמחה לתת לך יד להצטרף אלינו לפורום ולקבוצות. ענת

shooshoo3

New member
תודה לכולם, אתן בודאי יודעות איזו

הרגשה טובה זה גורם לגלות את המקום הזה ולהצטרף.... תודה! רציתי לשתף אתכן במשהו באמת טוב שקרה לי עכשיו. הרגע התעוררתי, אחרי שינה קצרה. התעוררתי מטלפון שלא הפסיק לצלצל ואני זוכרת את החלום. לא ישנתי כל כך טוב וזה היה חלום רע. כנראה הוא מסמל בדיוק מה שכתבתי בהודעה , לפני שהלכתי לישון - שאני מפחדת ליפול. אחד הדברים שבעבר גרמו לי ישר ללכת למטבח היה דיאלוג קבוע עם אבא, שתמיד עורר אצלי הרבה כאב ואכזבה וגרם לי ישר לאכול מכעס. לפני השינה היה לי שוב דיאלוג כזה ופחדתי כל כך שזה מה שיקרה..... אז הלכתי לישון. במקום ללכת למטבח.. בחלום הרגשתי את הכעס.. את הרצון ללכת לאכול.. ובחלום באמת הלכתי לאכול.. נשברתי.. אני זוכרת שולחן עם האוכל שאני הכי אהבתי ושהכי גרם לי לבולמוסים, ואני נשברת. ואני גם זוכרת שבחלום היתה לי הרגשה נוראה... מגעילה.. וכאב גדול מעצמי... ואני זוכרת דבר נוסף - שבחלום עצמו - הרגשתי שזאת נפילה, שזה לא נורא, ושאני לא אתן לכאב הגדול ולאכזבה ולבולמוס למשוך אותי למטה. שאני יודעת בדיוק למה אכלתי את זה, שאני לא אחשוב על מה שעשיתי ולא אפול עוד - אלא אלחם. אמשיך לדבוק.. קמתי בהרבה אושר. לקח לי רגע לסדר את המחשבות ולנסות להיזכר אם לא באמת אכלתי כמו שחלמתי.. ולא אכלתי. זה הכל בחלום. זה מסמל בשבילי שבאמת הפנמתי את הרצון.. שזיהיתי את הסיטואציה עם אבא והעלמתי את דרך ההתמודדות עם הכאב דרך ביאור והבנה ולא דרך הכעס והפורקן באוכל. והכי חשוב - ההרגשה המגעילה והאכזבה אחרי הכישלון היו כל כך קשים בחלום, שהתחושה עדין חרוטה חזק בערות - כרגע. אם קודם היו לי מחשבות על איך אני לא אוכל את כל אותם דברים ש"עושים לי טוב" - אני כל כך שלמה עכשיו עם חוסר הרצון לאכול אותם, ולהחלים!! כל כך תודה לכם... ובהצלחה לי , ולכולם... ולפחות את היום אני מקוה לעבור טוב

למעלה