שלום פורום יקר
. טיוטה לחוזה?

שלום פורום יקר ../images/Emo104.gif. טיוטה לחוזה?

אני מקים עסק הנותן שירותים. יש לי שני שותפים, אשר אינם שותפים בבעלות על העסק וברישום עליו, אלא רק בניהול וחלוקת הרווחים. יש אפשרות להשיג טיוטה לחוזה שותפות, שבו מפורטים חלוקת הרווחים, תפקידי השותף, מהן האפשרויות "לפטר" את השותף וכיוצ"ב... אשמח אם תוכלו לעזור.. להת´

nirdagan

New member
לא הבנתי מה אתה אומר

אני פשוט לא מבין את מהות ההתקשרות בינך ובין השותפים. הם שותפים, אבל לא שותפים, והם מתחלקים ברווחים כמו שותפים, אבל אפשר לפטר אותם. אתה לא צריך טיוטה לחוזה, אתה צריך עורך דין.

יכול להיות שאני עושה משהו שאסור?

הכוונה שלי זה לצרף שני שותפים שיקבלו תפקידים ויקבלו איתי החלטות בקשר לפעילות העיסקית, אבל שהעסק לא יהיה "שותפות". יותר מדוייק... שאני יהיה עצמאי, אבל הם ישמשו בעצם בתור שכירים לכל דבר, רק שיקבלו אחוזים מהרווחים.. קיים כזה דבר? אשמח לשמוע הצעות.. לירן

לא יודע אם יתרון, אבל גם לא חסרון..

סבך הכל מדובר על עסק, שאני תיכננתי מאפס.. על כל הפרטים הקטנים.. ואני עדיין רוצה להשאיר אצלי את השליטה במה שקורה בעסק... מעדיף לא להפוך את תזה לשותפות... ולהיות המנהל הבלעדי של העסק... זאת הסיבה היחידה אפשר להגיד..? לדעתך יש חסרונות בשיטה הזאת?

סקיפר1

New member
לפי ההסבר שלך הם לא שותפים. ובחלק

מהעסקים בהחלט מקובל למנות מנהלים מקצועיים שנהנים מחלוקת רווחים כבונוס.

חלוקת רווחים כבונוס...?

והמנהלים האלה.. למרות שמקבלים אחוזים מהרווחים עדיין נקראים "שכירים" לכל דבר... כלפי החוק וכל גורם אחר. אני צודק?

סקיפר1

New member
נכון. רק שזה טיפה מתוחכם משום

שאתה רוצה להבטיח שהם יקבלו בונוס רק על מה שהם תורמים. שיטת חישוב הבונוס גם היא חשובה כי מצד אחד אתה לא רוצה לחלק להם את כל הרווחים ולא להשאר עם הון חוזר; ובעצם מאותו צד: כאשר העסק ירוויח ממש הרבה, אתה תרצה להגביל את הבונוס. ובכל מקרה אתה רוצה תמיד להיות במצב שאתה יכול לקחת את המושכות בכל זמן וללא תנאי. מצריך הרבה חשיבה.

נכון... הרבה חשיבה...

אתה צודק. לדעתי שחוזה יראה משהו כמו "אם... ואם... אז.. ואם.. אז..".. הרבה הגבלות בדיוק בשביל המצבים שתיארת. יש משהו שאני יכול להעזר בו כדי לדעת איך לחשב את הבונוס (האחוזי) בצורה נכונה?

GALGRIN

New member
אל תסתבך עם דוגמאות של חוזים

נסח בעצמך חוזה שיכיל את כל התנאים שמענינים אותך ולך לעו"ד שלך שיוסיף סעיפים שיגנו עליך ותחתמו בפניו

GALGRIN

New member
אל תסתבך עם דוגמאות של חוזים

נסח בעצמך חוזה שיכיל את כל התנאים שמענינים אותך ולך לעו"ד שלך שיוסיף סעיפים שיגנו עליך ותחתמו בפניו

כן.. זה מה שאני אעשה לדעתי..

התעניינתי גם לגבי "שותפות" מן הסוג הזה... לא ידעתי אם זה נהוג.. או חכם לעשות..

web4u

New member
שותפים או עובדים..

ההבדל הגדול הוא שבשני המקרים אתה מדבר על שותפים אלא שבמקרה שבהם הם שכירים אתה צריך לחשוב על כך שאתה נותן להם אחוזים מרווחים אבל אתה לוקחאת כל הסיכונים אם הם שכירים אזי הם לא שותפים הם מנהלים העובדים עבורך שצורת התיגמול הינה בשכר על בסיס אחוזים. עצתי לך לגשת למ"י באזור מגורייך ולנסות לקבל יעוץ זה מאוד זול ואתה יכול גם לקבל יעוץ משפטי.

כשחושבים על זה, הם רק עובדים

לא שותפים ולא כלום, פשוט עובדים (מנהלים) שמקבלים אחוזים.. אני אפנה למישהו מקצועי באמת, רק שאם התחשבתי בכל הגורמים אז דווקא מוצא חן בעיני הרעיון. תמיד עבדתי בשותפויות.. רק, מבחינה כלכלית, אין לי הפסדים נוספים ברגע שהם מקבלים את החלק שלהם בתור משכורת ממני? ולא בתור משכורת של שותף בשותפות תקינה?

moshep1

New member
הם רק עובדים

כדאי לקחת בחשבון כי לשכיר משכורת צריך תמיד לשלם. אם הוא גם בעלים (EQUITY) הרי גם לו כשותף יש אחריות לתשלום. כלאמר, במקרה שתיתקע (אני מקווה שלא), משכורת תמיד תצטרך לשלם לשכירים! בשותפות (ב - EQUITY) כאשר אין יכולת לשלם אין גם חובה.

למעלה