שלום פורום מאוד קרוב לליבי

blueirus

New member
שלום פורום מאוד קרוב לליבי

שהייתי קטנה אספתי מכתביות, שנשארו אצלי עד היום. (קבורים בארון) אספתי מפיות, היו לי 3 קופסאות מפוצצים של מפיות, (הייתי שמה את המפיות בקופסאות נעליים, שהייתי מקשטת) מסרתי את אוסף המפיות לבת דודה שלי לפני כמה שנים, ואני מצטערת על זה היום, בדיעבד. היה לי אוסף של בשמים, שולחן מלא בבשמים, אולי כ 40 בשמים, לא מצטערת שמסרתי את כל הבשמים לבת דודה שלי. בולים גם אספתי אבל לתקופה קצרה, היו לי בולים נחמדים מחו"ל, אבל מסרתי את זה לדודה שלי כי היא באמת אוספת אלבומים של בולים, ברצינות. שהייתי ממש קטנה, בת 3-4, אספתי מדבקות של מסטיקים שאפשר להדביק על היד עם ציורים של הגה והיה למדבקות ריח מיוחד...וכן אספתי שקיות יומולדת
ואז בכיתה א-ב, היה לי אלבום שנקרא ילדת החמד... והיינו אוספים אני והשכנות שלי קלפים לאלבום ומחליפות ביננו, גם את האלבום הצלחתי לשמור, אם תרצו אוכל לסרוק לכם כמה דפים מהאלבום עם המדבקות של ילדת החמד, האלבום מה זה חמוד , מזכיר לי את הילדות שלי. כיום, החולשה היחידה שלי היא לבגדים, ואם אני רואה מכתביות בחנויות, אז אני ממש מתלהבת, אבל לא בא לי להתחיל עם האספנות אז מוותרת על הקניה של מכתביות. כמובן שהייתי שמחה מאוד אם יזדמן לי פעם להסתכל על אוסף מכתביות של אחרות. תמיד היה בי את יצר האספנות, אך בגיל 19-20 השתנתי, ורציתי להיפטר מהתכונה הזו של אספנות, ועד היום השתרש בי התכונה לזרוק או למסור דברים, כמו בגדים למשל...ובשמים שנגמרו אני מביאה לבת דודה שלי. רק המכתביות נשארו ברשותי עד היום. ואני די מצטערת שמסרתי את המפיות. כמובן שהיו לי חברות ושכנות שאספו כמוני מפיות מכתביות ובשמים, ואז היינו מתחלפות ביננו.

blueirus

New member
ורציתי להזכיר את אוסף הבובות

היו לי די הרבה בובות, גדולות וקטנות, בלויות וחדשות. נשארה ברשותי אחת- בובת-בייבי עם בגדים של בייבי מכנס מצמר לבן ואפודה בתכלת. מתוקה

פורמלין

New member
שלום משתתפת שהפורום מאוד יקר לליבה

וואו, פירטת בהודעה שלך מספר רב של אוספים, איזה מהם את מחשיבה כאוסף רציני וחושבת להמשיך להשקיע בו גם בעתיד? כיצד אפשר לאסוף בשמים כשלכל אחד מהם יש ריח שונה ואולי לא תמיד אוהבים את הריח של כל בושם? (אני למשל מסתדר טוב מאוד עם בושם אחד או שניים) ברוכה הבאה

blueirus

New member
היי, לא ידעתי שפורמלין זה בן :)

אני אספתי בשמים ריקים, בשביל היופי.... ואני כבר לא אוספת, כיוון ש"נגמלתי" מיצר האספנות אבל אני מאוד נהנת לראות אוספים שונים

chany

New member
היתה לי חברה בגרמניה

שאספה בקבוקונים של כל הבשמים החדשים.היו לה אולי 1000 בקבוקים מכל הצורות והריחות,היא הזמניה בימיוחד כוורת ענקית מזכוכית ושם היא סידרה אותם כמו חיילים, יום אחד נגעתי לה באחד הבקבוקים וחשבתי שהחזרתי אותו למקום,אבל היא הרגישה ואני לא יודעת איך אפשר להרגיש שיש אוסף כזה גדול, מעניין נכון? מה דעתכם?

למעלה