שלום פורום מדהים! איפה היית כל חיי?

SlurpeeCraver

New member
שלום פורום מדהים! איפה היית כל חיי?

אני לא יכול לסבול את אח שלי!!!!!!!!!!!!!! הוא בן 29, אני בן 19. הוא כזה תינוק! ההורים שלי תמיד מבקשים ממני להבין אותו ולא לכעוס עליו. אני אפילו לא יכול לתאר כמה שהוא מעצבן!!!!!!!
אפשר לפתוח פורום שלם רק עליו! HELP PLEASE!

ברוך הבא אלינו- רוצה לשתף?

הוא הבכור במישפחה? הוא עוד גר עם ההורים? הוא עובד? ספר לנו ואולי נוכר לעזור כפי שביקשת.

ברוך הבא לפורום ../images/Emo24.gif

ככה זה אחים- לא תמיד בוגרים כמו שהיינו רוצים שיהיו. איך הוא מתנהג עם חברים שלו

איימו

New member
ברוך הבא.../images/Emo24.gif

יש כאן אחלה אנשים שממש ישמחו לעזור.
או אפילו סתם להקשיב. אני מקווה שתהנה, ושנוכל לעזור לך.

SlurpeeCraver

New member
אז ככה...

הוא הרביעי במשפחה, אני החמישי. הוא גר בחו"ל תודה לאל אבל גם בביקורים הקצרים (והמאוד לא נחוצים שלו) הוא מצליח תמיד לריב עם כולם, הפעם זה תורי. בקרב האחים רווחת הדעה שאין לו כמעט שום חבר אמיתי למרות שהוא מנסה להעביר את הרושם שהוא מאוד סוציאלי ופעיל חברתית. הוא טיפוס כזה שמחוץ לבית ליד אחרים הוא יהיה הכי מקסים וצ'ארמינג שהוא יכול אבל בבית הוא מתנהג אחרת לגמרי. הוא מצפה שאני אשרת אותו כי הוא מגיע מחו"ל רק פעם בהרבה זמן ומה שהוא כביכול דורש ממני הוא בחיים לא ידרוש מעצמו. למשל, ביום כיפור הוא רצה שאני אבקש ממנו סליחה בזמן שהוא לא טרח לבקש מחילה מאף אחד מהאחים שלי למרות שהוא התנהג אליהם בגסות ובכפיות טובה לאורך כל השנה בזמן שהם רצו לסייע לו בתיסכוליו הרבים. חובה לציין שהוא ממורמר מהעובדה שהוא גר לבד בחו"ל ולא מוצא אף בחורה והוא גם שקוע במחשבה שאת הילדות שלו כולם ניסו להרוס למרות שכולם טוענים שאהבו אותו הרבה יותר מדי. גם בזמנים שהייתי ביחסים טובים איתו, אף פעם לא ממש אהבתי אותו. הוא לא היה אח אמיתי בשום תקופה שהיא. למשל, אם היה יוצא איתי למסעדה, היה מבקש שאשלם על עצמי או אם הייתי מבקש שיביא לי משהו מחו"ל אז לא הייתה לו הבושה לחייב אותו בדמי הנסיעה לאותו מקום בו הוא קנה לי את מה שרציתי למרות שהוא קנה שם המון דברים לעצמו או אם למשל היינו יוצאים לקניון ביחד אז תמיד שאיזשהו שלב הוא היה קובע משהו עם חברים אחרים ומבקש ממני לחזור הבייתה בכוחות עצמי. ורק כדי שנסיים בטוב, את אחי היותר בוגר אני אוהב המון. הוא תמיד שמח לצאת איתי למסעדות ואם אצטרך משהו הוא תמיד יהיה שם בשבילי ולעולם לא יבקש תמורה.

יש הרבה סיפורים על אחים ואחיות

ובמיוחד שיש משפחה עם הרבה ילדים- כל אחד "מקבל" תפקיד אחר. אני שמחה ליקרוא שיש לך קשר טוב עם אחד האחים. שמור על הקשר הזה ותהנה ממנו. ולגבי האח הרביעי- אני חושבת שגם המרחק הפיזי בניכם משפיע עליו ועל מערכת היחסים שלו איתך. אולי הוא אפילו נסע לחול כדי להתרחק, אולי משפיעים עליו דברים שאינם קשורים למעגל המישפחה. שמחים שהיגעת אלינו.

הממ...

אחותי גם גרה בחו"ל ויש לה נטייה מעצבנת, שתמיד הייתה אבל החריפה בשנים האחרונות וזה לבקר את כולם מסביבה, חוץ מלהסתכל על עצמה. מבחינתה אם אחרים לא חושבים כמוה- הם הטועים, לא היא חס וחלילה. הצעה שלי במקרה שלך, 2 אופציות: או לנסות באמת לעבוד על הקשר, לעשות איתו שיחת נפש בטלפון או פנים מול פנים בפעם הבאה שיבוא לארץ או לכתוב לו מכתב מהלב שתספר שם מה הוא עושה לך בהתנהגות שלו, או פשוט להתרחק ממנו, לא להקשיב, להיסגר בפניו. הייתי בוחרת באופציה הראשונה באופן אישי וזה מה שעשיתי, וזה כן עוזר.

SlurpeeCraver

New member
נשמע דומה למקרה שלי...

גם האדיוט שלנו חושב שהוא הכי בסדר ומרשה לעצמו לבקר את כולם. אני חושב שצריך להכיר אותו כדי להבין אותו כדי להבין על מה אני מדבר. הוא תמיד יעשה הכל כדי להרוס. למשל בבר מצווה שלי הוא אמר שאם נזמין מישהו ספיציפי אז הוא לא יבוא בעצמו. (הוא רב עם המון אנשים שאין לי מושג איך אפשר בכלל לריב איתם ומן הסתם גם להם אין מושג מה הם עשו לא בסדר.. דוד שלי, בן דוד של אבא שלי, שכן שלנו, העוזרת בית הם רק חלק קטן מהרשימה) ובחתונה של אחותי הוא היה חייב ללבוש חולצה בצבע שונה נשל כולם ובתמונות כולם מחייכים ורק הוא עומד הכי בפינה ולא מחייך. ב-א ל-י -ל-ה-ר-ו-ג א-ו-ת-ו-! עכשיו הוא לא מדבר איתי בגלל שכשטסתי לחו"ל רציתי לנתק את האינטרנט והוא כביכול היה צריך אותו בדחיפות (הוא בכלל לא גר פה והוא כל הזמן אמר שהוא מחפש דירה אז בשביל מה להשאיר את זה סתם?) מה עושים עם דבר כזה??????

למעלה