שלום פורום

ChopinTheMan

New member
שלום פורום

שלום... אני פסנתרן בראשית דרכו, ואני כבר המון זמן מחפש מקום שאפשר להכיר בו עוד חובבי מוזיקה קלאסית מושבעים. והגיע הזמן שאני אמצא אחד... לצערי רוב האנשים כיום פשוט לא סובלים מוזיקה קלאסית, פשוט אין עם מי לדבר. מה יהיה עם ההעלמות הזאת של המוזיקה הלקאסית מהעולם? זה כל כך מדכא... אבל טוב לדעת שלפחות באינטרנט אפשר למצוא עוד אנשים כמוני, שחיים על המוזיקה. ויוה לה מוזיקה!

שלום לך פסנתר מתחיל

לצערנו למוזיקה קלאסית (ולפסנתרים) יוצא שם רע בגלל אנשים שלא מבינים בעניין וגורמים לקריסה של העסק. אנשים חושבים שמוזיקה קלאסית היא משעממת, לרוב בגלל חינוך לקוי בבית. (לא נעים להגיד, אבל זה בעיקר בקרב השכבות החלשות) אז ברוך הבא לפורום שלנו, אתה מוזמן לשאול שאלות בכל נושא.

וגם "בשכבות המבוססות" לצערי

אבל זה המצב ברוב העולם, לרבות במה שנקרא ארצות התרבות. לדוגמא - באירופה יש כ 150 מליון דוברי גרמנית וצרפתית. מהם רק 6 מליון צופים בערוץ מצו. טוב, תוריד איזה 30 מליון ילדים ומה ישאר? בקושי 4%. תרבות טובה היתה תמיד נחלת מיעוט. ובגאולת הארץ ננוחם ואם לא אז בצלילי הסלולרים.

ערוץ בטלוויזיה אף פעם לא היה

מדד עולמי לתרבות וגם לא כדאי לנסות לעשות איזה תמונת מצב לפי ערוץ. אם כבר מדברים על אחוזים, אז בסביבות ה20 אחוזים מקבלים תרבות ממוזיקה קלאסית ושוב, בעיקר השכבות העליונות.

Houndour

New member
אנשים פשוט מפחדים ממה שהם לא מכירים

קשה לרוב הדור הצעיר להשבות בקסמיה של המוסיקה הקלאסית. אנשים היום מחפשים יותר קצב, ווליום ושירים קליטים. אכן המוסיקה הקלאסית היא הרמה העליונה ביותר של המוסיקה בפרט ושל התרבות האירופאית בכלל. אני רואה בנו כאחראים להעביר את אהבת המוסיקה הקלאסית לבנינו ולשמור על תרבות שקיימת מאות שנים. לא ניתן לתרבות הנשגבת הזאת לדאוך.

למעלה