שלום פנימי מתחיל מבפנים.

שלום פנימי מתחיל מבפנים.

בד"כ אני קוראת "אילמת" אבל הפעם מרגישה צורך לענות לערני שיש בו כל כך הרבה כעס על כוווולם ואולי בעצם אתה כועס על עצמך? השלום- כך אומרים - בא מבפנים וכשאתה שופט אחרים - אתה שופט בעצם את עצמך כדאי לחשוב על זה כי אני שומעת/קוראת בדבריך המון כאב שיוצא בצורה זו. אינני מתימרת לדעת ו/או להסביר הכל ונכון, גם איני מכירה אותך, אבל חושבת שכדאי לך לבדוק עם עצמך את הדברים אחד לאחד מכיון שבד"כ הדברים שהכי מכעיסים אותנו אצל האחר הם בעצם אלו שאיננו אוהבים אצלנו (גם אם עדיין לא הבנו זאת...ואני אומרת זאת מנסיון אישי)ומכיון שאתה אמור לאהוב את עצמך ולסלוח לעצמך, הרי שאם תסלח לאחרים בעצם תסלח לעצמך - וסליחה חיונית לשלום פנימי ולשלווה וזו הרי מטרת כולנו. אתה יכול לבחור לראות את העולם איך שתחליט ואם תבחר תוכל לראות גם את היופי שבו. לכולנו וכן, גם לי, יש את הרגעים הרעים שבם אנו רואים רק את הרע שסביבנו אבל אני יכולה לספר לך שאני נתקלת גם בדברים אחרים.בחברים תומכים ועוזרים, בסתם אנשים נחמדים בם אני נתקלת ברחוב ובמקומות שונים ואפילו לפעמים באדיבות על הכביש.......כן, יש גם המון יופי בעולם אבל צריך לדעת לראות אותו, למצוא אותו, לחפש את החיובי וכמובן לנסות ליצור אותו סביבנו.מקווה בשבילך שגם אתה תתחיל לראות אהבה שמחה פירגון ועוד. כמובן שיש פילוסופיה שלמה על החיים אבל בטח ברגע זה, זה לא ממש מעניין אותך אולי בפעם אחרת..... ובינתיים - רק אם תרצה - נסה לסלוח לעצמך ולמצוא ולהשליך את הדברים בדרך שתועיל לך ולכולכם - חושבת שיש לכם "מקום" מקסים ונהנית לקרוא גם אם לא מגיבה.

גריני

New member
../images/Emo45.gif זכות הבחירה

שוב ושוב עולה הנושא הזה של זכות הבחירה, שכולל כמובן את הבחירה שלנו באיך לראות את החיים, את הסובב אותנו - כמו שכתבת. כמה חופש יש במושג הזה... ואיזה מהפך הוא יכול להביא לחיים של כל אחת ואחד מאיתנו - ברגע שמאמצים את הרעיון - בוחנים אותו ורואים כמה שהוא "עובד"... ת ו ד ה ל ך

../images/Emo39.gifלו אך ידענו.....

זכות הבחירה.....כמה טוב היה אילו הבנו זאת מרגע לידתנו. אבל לך ספר זאת למי ששכל אדם אהוב ויקר זה מכבר או למי שנתון בצרה אחרת כלשהי....לך ספר לו שהוא ואולי הם בחרו זאת..... אבל לזה קוראים "להיות אדם". וחבל שרק במאמצים רבים, בלמידה ובהרבה קושי ובדרך כלל גם בשנים רבות, אנו מבינים כמה חופש יש בזה וכמה הדברים נראים קלים ומובנים יותר.

seeyou

New member
זכות הבחירה../images/Emo12.gif

כאשר התינוק נולד איזה "זכות בחירה" יש לו? גם כאשר הוא גודל הוא בידיים של ההוריים,החברה,חברים... הוא רואה את "המציאות" דרך העיניים של הסובבים. "החברה" מנסה להתאים אותו לפי הצרכים שלה ולא שלו! "החברה" לא מקבלת בעין יפה מורדים מכול סוג יוסי

../images/Emo8.gifתתפלא...

תתפלא כמה זכות בחירה יש לתינוק. הוא בוחר מתי לאכול מתי לישון מתי ואיך למשוך תשומת לב מהסביבה ועוד ועוד...בעצם תמיד ולכל אורך חיינו אנו בוחרים בין שאנו יודעים ומבינים זאת ובין שלא. ולמעשה עצם הגעתנו לכאן היא בחירה. מסכימה שיש "מוסכמות" ודברים שהחברה מכתיבה לנו אבל עדיין נותר לנו מרחב רב לבחור וברגע שאנו למדים להפנים זאת ולומדים לחיות כך הרי שחיינו מקבלים תפנית אחרת וההבנה שמותר לנו לבחור מקלה עד מאוד.......שווה לנסות.

seeyou

New member
../images/Emo46.gifמוזר!עניתי לך אך זה "נמחק"!

זאת לא הפעם הראשונה . תמצית -התינוק בוחר מתי לאכול מתי לישון? בכלל לא זאת פעולה ביולוגית,או חלק מה"תוכנה" בו הוא נוצר... להמשיך? יוסי

../images/Emo39.gifיום טוב....

לא, די הבנתי בפעם הראשונה. חבל שגם אתה לא מנסה..... ןשיהיה לך יום נעים.

גריני

New member
זכות בחירה ברובד הפיסי לעומת הרוחני

יש הבדל בין זכות הבחירה שלנו ברובד הפיסי - בחיי היומיום - שזהו רובד אותו אנחנו יכולים לזהות, ע"י מודעוּת - ולהפיק את מירב התועלת. כך, למשל - אם מישהו עוקף אותי בכביש, או בתור בסופר - בידי הבחירה אם להתעצבן, להגיב בתקיפות ואח"כ להיות בכעס למשל שעתיים... או חצי יום... או - הדרך השניה: להגיד לעצמי "לא נורא, נוותר", ולתת לאירוע הקטן הזה לעבור מעל לראשי, מבלי שיהיה לו רישום כלשהו אצלי (אפשר אפילו לעזור לפעמים, ואז בכלל יוצאים עם הרגשה נפלאה!). הרובד האחר: הבחירות אותן אנחנו עושים ברמה הרוחנית, דוגמת: בחירה שלנו במשפחה אליה נולדנו, או בחירה בהתנסויות קשות ש"קורות" לנו בחיים (אובדן של מישהו קרוב, התמודדות עם מחלה קשה - בין אם שלנו או של הקרובים לנו) - זה כבר רובד שקשה יותר לתפוס אותו ויש צורך בהרבה אמונה כדי לקבל את עובדת קיומן של בחירות שכאלה. אז, למי שמחליט לאמץ לעצמו את הדרך הרוחנית, אני הייתי ממליצה להתחיל ברובד הפיסי - להחליט פשוט לנסות את הדברים, לבדוק (כמעט כמו במעבדה) - את היכולת הזאת לבחור.

למעלה