שלום! צריך עזרה בבקשה

y o y o y o y o

New member
שלום! צריך עזרה בבקשה

אני מעוניין להתחיל ללמוד בסמסטר חורף 2008 בטכניון מדעי המחשב, אני מתבלט בין מדעי המחשב או הנדסת מחשבים או תואר כפול במדעי המחשב ומתמטיקה. לא עשיתי עד עכשיו הרבה בירורים, ככה שאני לא מכיר ויודע את ההבדלים בין השלושה. אם מישהו מכיר או יכול להרחיב, זה יעזור לי מאוד. תודה רבה וחג שמח!

vinney

Well-known member
ממליץ להסתכל בשאלות הנפוצות

בסך הכל מדובר במסלולים די שונים, ולכל אחד יש את היתרונות והחסרונות. מדעי המחשב זה ה"כללי" והמקובל ביותר בתחום, עבור מי שרואה את עצמו עוסק בפיתוח תוכנה או במחקר בתחום. הנדסת מחשבים זהו שילב של מדעי המחשב והנדסת חשמל/אלקטרוניקה, ומתאים למי שרואה את עצמו בעבודה בשילוב של חומרה ותוכנה, כנראה מהצד התכנותי (לא שמעתי על אנשי הנדסת מחשבים שעוסקים בפיתוח חומרה פרופר, אם כי אני מניח שתיאורטית זה אפשרי). מדעי המחשב+מתמטיקה זה מעשית כמו מדעי המחשב, אבל נותן פתח למחקר בתחום תיאורטי/מתמטי או מחקר בתחומים שדורשים רקע חזק במתמטיקה (למשל קריפטוגרפיה, עיבוד תמונה, תורת האינפורמציה, וכד'). ישנם גם הבדלים אדמיניסטרטיביים - הנדסת מחשבים שייך לפקולטה אחרת, ומתמטיקה שייך לפקולטה אחרת, ומדעי המחשב זאת מחלקה (או פקולטה, לא יודע) נפרדת, וצריך לשאול סטודנטים של טכניון (בפורום סטודנטים למשל), באיזו פקולטה הכי נוח ללמוד ולאיזה מסלול הכי קל להתקבל, אם מבחינות אחרות הם שקולים בעינייך. מה בדיוק מושך אותך?

מה הכוונה "מעשית"?

ראשית, המסלול לתואר הכפול במתמטיקה ומדעי המחשב הוא באחריות שתי הפקולטות, ואפשר להשתייך אדמיניסטרטיבית לכל אחת מהן. הוא מומלץ, כמובן, למי שאוהב מתמטיקה. מבחינת הרכב התואר - עושים הרבה יותר קורסי מתמטיקה מהחובה של מדעי המחשב, כמובן, ובתחומים שבתואר במדעי המחשב לא נוגעים בהם לרוב (מדמ"חניקים יותר מכוונים לכוון של לוגיקה, קומבינטוריקה ואלגברה, ואילו בתואר הזה יש קורסי חובה גם באנליזה ממשית, מרוכבת, מד"ר, ויתר דברים שמדמ"חניקים לא אוהבים). מספר נקודות הבחירה גם קטן יחסית (34.5, לעומת איזה 55 בארבע שנתי הכללי) וגם מוטלות עליו יותר מגבלות (14 נקודות מכל אחת מהפקולטות לפחות, שיחד עם החובה על סמינר ממתמטיקה ופרוייקט ממדעי המחשב אומר סדר גודל של עשרה קורסי בחירה, לפחות ארבעה מכל פקולטה). בכל מקרה, אני מכיר בוגרים שפשוט עובדים בתפקידי פיתוח בתעשיה שלא דורשים מהם שום דבר מהידע המתמטי הנוסף שצברו בתואר, ואני מכיר גם כאלה שממשיכים באמת למחקר שדורש מהם את שילוב תחומי הידע הללו. אני מניח שבאופן טבעי זה מכוון לאנשים שהם יותר בכוון של תאוריה. אה, בלי קשר, אדמיניסטרטיבית סטודנט להנדסת מחשבים יכול להיות רשום בחשמל או במדמ"ח לפי בחירתו, יש השפעות זניחות על תוכנית הלימודים. בעקרון קל יותר להתקבל למדעי המחשב מאשר הנדסת חשמל.

למעלה