שלום צריך עזרה

EL CAPONE1

New member
שלום צריך עזרה

אני מרגיש כל הזמן דחוי כל הזמן דוחים אותי בחורות או גם חברים וכאלה יענו כאילו כלום לא הולך אני יביא תיאור מה אני מרגיש על עצמי ואני מעריך את עצמי מאוד והכל ולא הולך לי כלום פשוט אין לי כוח לכתוב על המצב אז רושם תיאורים..

האדם, מטבע בריאתו, הוא חיה חברתית. טול ממנו את קשרי החברה והפכת אותו לבעל מום רגשי שעלול ללקות בבעיות נפשיות קשות. להיות בלתי מקובל בחברה הוא מצב שעלול לפגוע אנושות בהערכה העצמית של האדם הדחוי ולערער את בטחונו העצמי. התחושה כי אתה נטול ערך חברתי ושדעותיך ומחשבותיך אינן מעניינות איש, עלולות להוביל אותך למסקנה השגויה כי אין טעם להמשיך בחייך. דחייה חברתית מתמשכת היא מצב שחייבים לשנותו. השינוי חייב להתבצע בשני מישורים. במישור האישי חייב האדם הדחוי לשפר את הערכתו העצמית ולחזק את בטחונו העצמי. במישור החברתי יש לפעול, באופן נמרץ, לשינוי המצב, כולל ויתור על החברה הקיימת ומציאת חברים שבקרבם אנו רצויים.

אנשים בעלי הערכה עצמית נמוכה, נוטים לחשוב כי הם חסרי חשיבות ושלהשקפותיהם אין כל משקל. מחשבות הרסניות ושגויות אלה יחלחלו, ברבות הזמן, אל הסובבים אותך ואף הם יתחילו לחשוב כך. המפתח למקובלות חברתית הוא הכרה עצמית בערכך. אם נשפר את הערכתנו העצמית, על-ידי הכרה בייחודנו והדגשת הצדדים הטובים שלנו, יגבר גם ביטחוננו העצמי ואיתם נשיג הכרה מן החברה הקרובה לנו במעלותינו ובאיכותנו. קיימים מקרים, בעיקר בחברת ילדים ובני נוער, בהם הדחייה נובעת מטעמים זרים שאינם קשורים במבנה האישיות או בתכונותיה. חרם חברתי המוטל עליך הוא עונש בלתי מוצדק שלא ניתן לשאתו ואסור להשלים איתו. יש לעשות מעשה ולמצוא חברה אחרת, נטולת דעות קדומות עלינו שמוכנה לקבלנו כפי שאנחנו, על מעלותינו ועל חסרונותינו. אם הילד או בן הנוער חש דחוי וסובל בחברת הילדים בבית הספר או בתנועת הנוער, אין להסס, העבירו אותו לבית ספר אחר, שלחו אותו לפעילות חברתית אחרת. בחברה החדשה, יש סבירות גבוהה, כי הילד ימצא את מקומו ובעיותיו תלכנה ותדעכנה.

Lady Stark

New member
היי

אני מסכימה עם כל מה שאתה אומר. כשמישהו חונך בבית לחשוב שהוא לא שווה הרבה הוא חושב את זה על עצמו, לפעמים גם בדרכים לא מודעות, ואז זה מחלחל לסביבה שלו. מן כדור שלג שכזה.
הדבר הכי טוב שאני יכולה להציע לך הוא לבדוק איפה אתה רואה את עצמך דרך העיניים של הסביבה ולא דרך העיניים שלך.
וזה דבר שעושים בטיפול פסיכולוגי, כשיש מישהו מקצועי מולך שיכול להנחות אותך ולעזור לתקן דפוסי חשיבה הרסניים.
נשמע שבסך הכל אתה מבין את המצב ומחובר לקשיים שלך, מה שנותן לך נקודת פתיחה מ-ע-ו-ל-ה לטיפול מוצלח.

למעלה