שלום צריך עזרה

1מידד

New member
שלום צריך עזרה

שלום לכולם לפני חודש גילו לי דלקת במעיים והרופא שלי אמר לי שאני יצטרך להתנדב החלום שלי היה להיות בסיירת מובחרת התאמנתי במשך שנה אני ישמח אם תגידו לי מה הפרצדורה ומה אני עושה עכשיו אני רוצה להתנדב לצבא רק אם היה לי גוב טוב ומשמעותי

שמר ל

New member
חייב להעיר

שאותו בחור הצליח להתקבל ליחידה קרבית זה היה משום שהדלקת היתה רדומה ובאמת לא היתה סיבה לא לאפשר לו שירות כזה. לפני שאני בכלל התחלתי לחשוב על לערער בדקתי שאין סכנה רפואית נראת לעין בשרות קרבי. אם הרופאים שלך אומרים שיש סכנה רפואית בשירות קרבי,או יכולה להיות סכנה,אל תחשוב על זה אפילו.הבריאות שלך הרבה יותר חשובה (וגם הצבא לא יאפשר לך בכל מקרה). ובאשר להתנדבות: מכיוון שמתנדבים ברוב המקרים לא תופסים מקום של חייל אחר(יש תקן מיוחד למתנדבים) כמעט כל יחידה תשמח לקבל אותך. תברר איזה תפקיד מעניין אותך ותבקש ממי שאחראי על שיבוצך.ברוב המיקרים לא תהיה בעיה וגם במקרה שבהתחלה יציבו לך קשיים, אני מאמין שבסוף ילכו לקראתך (אם תראה שזה חשוב לך ותהיה החלטי)

tty2

New member
ניפוץ מיתוסים - זה אני ../images/Emo13.gif

תיקון טעות נפוצה! סליחה מראש על ניפוץ המיתוס העתיק ביותר.... עד לפני כ6 שנים, מקומו של מתנדב במצבת התקנים היה נחשב לחצי תקן כלומר, אם ביחידה היה תקן אחד פנוי, היה ניתן לגייס 2 מתנדבים על אותו התקן. היום זה ממש לא כך. הצבא הבין שמתנדב עולה לו בדיוק כמו חייל רגיל ושגם כך יש קיצוצים בצבא והתקנים מצטמצמים, ולכן, היום מתנדב יושב על תקן שלם ככל חייל! מכאן גם נובע הקושי של בעלי פרופיל 21 בעייתי (מחלה קשה/נפשי חמור) להתקבל להתנדבות.

LordNor

New member
אתה בטוח שזה כך היום?

למיטב ידעתי ברוב היחידות המתנדבים הם על-תקניים, כלומר הם תוספת של כוח אדם ליחידה מהמכסה שנקבעה, ולכן הרבה יחידות שאין להם תקן נוטות לבקש מתנדבים כדי לתגבר את כוח האדם (אני אישית מכיר כמה יחידות שמאיישות מתנדבים מחוץ לתקנים - בעיקר מתנדבים נטולי מקצוע צבאי - עובדי מנהלה).

tty2

New member
תשובה

מתנדב ולמעשה כל חייל הוא תקני! אין מצב של על-תקני. פעם פשוט היה מדובר בחצי תקן, היום מדובר על תקן שלם. תחשוב לרגע, שכל חייל זה כסף. המדים, האוכל, כרטיסיות האוטובוס, הכל עולה לצבא, למידנה ולהורים שלך כסף... אם מתנדב היה על-תקני, אז היית רואה בכל יחידה במפקדות שלה, יותר מתנדבים מאשר חיילים בסדיר. זה מצב לא אמיתי! "...תוספת כ"א אדם למכסה שנקבעה..." היא תוספת תקנים. במשחק התקנים של אכ"א יש מצב של עודף איוש.המצב הזה מתקבל מכיון שלעיתים יחידות מסכמות עם אכ"א על תגבור כ"א כדי להתגבר על פער מקצועי שנוצר. אבל זה מצב של עודף איוש ולא נטול תקן. העודף הזה, מכוסה ע"י רזרבות תקנים שקיימים בצבא. התורה והמקצוע תכנון כ"א, ומש"ק תכנון כ"א, ו/או קורסים, הוע מקצוע לא פשוט בכלל... זה המון חישובים ומשחקי פערים. במשחק הזה לפחות בהתחלה, לא מדברים בכלל על הצבה שמית (איזה חייל הולך לאיפה) אלא רק על כמה חיילים ישרתו ביחידה. הצבא, מקבל מהדרג המדיני רשימת יעדים ומשימות שעליו לבצע במהלך השנה ובמסגרת התקציב שנקבע לו. בתוך שלל המשימות האלו, הצבא יכול לתמרן כ"א כדי להתגבר עליהן.

שמר ל

New member
ניסיון הסבר

טוב,אתה יודע יותר טוב ממני איך מתנהלת המערכת... מה שאני אמרתי התבסס על שיחות עם חיילים (בין השאר בתא מתנדבים) שמהן הבנתי שיחידות שמחות מאוד לקבל מתנדבים כי הם לא תופסים להם תקנים. לא אמרתי שלמתנדבים אין תקן או שהם "על תקניים" אבל (ואת זה אני משער) יכול להיות שיש תקן למתנדבים שממומן על גוף כלשהו(אכ"א,חיל רפואה) ולא על ידי היחידה בה המתנדב משרת וזו הסיבה שהיחידות שמחות לקבל מתנדבים (אחרת אי אפשר להסביר את רצונן של יחידות רבות לקבל מתנדבים). כמובן שיתכנו מקרים שבהם תפקיד מסויים לא פתוח לתקן של מתנדב ובמקרה כזה באמת "יתחרה" המתנדב עם חייל רגיל.

שמר, כנס שניה..

אם לפי דברך יש "תקן מיוחד למתנדבים" אז גם אם יש מיכסה של, נגיד, 90 אז אין שום בעיה שמתנדב יהיה הקד"צ ה91

Dizen

New member
ברוך הבא ../images/Emo13.gif

בעניין הסיירת- אין לי כל כך תשובות. אם מצבך הבריאותי מאפשר זאת- שווה להתאמץ... שאלת לגבי הפרוצדורה- הצעד הראשון בתהליך ההתנדבות הוא שליחת פקס ללשכת הגיוס עם בקשה להתנדבות. יש לציין שהוא מיועד למדור פרט... השאלה היא- האם תהיה מוכן להתנדב גם לא לקרבי, אלא לתפקיד "ג'ובניקי" אבל עדיין טוב ומשמעותי? החלטה שלך
כבר מתחיל לסקרן אותי כל עניין ההתנדבות לקרבי

Dawson girl

New member
גם אותי ../images/Emo13.gif

ומה, אני היחידה שלא התחילה בפקס? פשוט התקשרתי ושאלתי מתי אני יכולה לבוא להגיש בקשה..

אני כבר בצו הראשון הגשתי בקשה

ככה שגם לי לא יצא להגיש בקשה בפקס, רק מהחבר'ה בפורום למדתי על האפשרות ומאז אני דובקת בה

Dizen

New member
צו ראשון../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

לא אמרו לך שאת צריכה לחכות לכתה י"ב
הייתי כבר מגויסת אם הייתי מגישה בקשה בצו ראשון....

Dizen

New member
גם אני לא התחלתי בפקס

אבל כשהתקשרתי, אמרו לי לשלוח פקס
אמין

על פרוצדורת ההתנדבות...

כפי שאמרה מפקדת א (יעל) השלב שראשון הוא שליחת פקס למדור פרט בו אתה כותב שנקבע לך פרופיל 21 ושאתה מעוניין להתנדב לשירות. ואז, סביר להניח שיגיע אליך בדואר צו התייצבות למדור פרט, שם תמלא טופס "בקשה להתנדבות" שבסופו תתבקש לדרג שלושה תפקידים שאתה מעוניין להתנדב לשירות בהם. באשר לקרביות, האם כבר הייתה בועדה הרפואית בה קבעו לך סופית פרופיל 21
אם כן, מה בדבר עירעור
אם הוא יתקבל אז יעלו לך פרופיל ותוכל לשרת בקרבי.

למעלה