שלום.. צריך קצת עזרה...

dan051

New member
שלום.. צריך קצת עזרה...

חברה שלי קיבלה, פטור, אצל הפסיכיאטר. להימצאות של כ-6 שעות בבסיס ביום זאת אמרת מ9 בבוקר- עד 3 בצהרים. היא משררת בבסיס פתוח, שיש בו שמירות, גם ליליות, עקב כך? האם היא פטורה מהשמירות? ולעשות לילות?... כי כביכול היא פטורה מלהיות יותר מ6 שעות ביום בבסיס? לא יכולים להגיד לה לבוא ב-1 בלילה לבסיס לשמור, כי התחיל יום חדש?! מה התוצאות של הפטור הנ'ל?... בתודה רבה מראש...

silverhawk

New member
אתה מודע לעובדה שחיכית 4 דקות???

אולי תיתן הזדמנות לאנשים לענות לפני שאתה מתעצבן שלא עונים? ובקשר לשאלה, מן הסתם היא פטורה. אם היא לא יכולה להיות מעל 6 שעות בבסיס היא לא תעשה שמירות (דרך אגב, פעם ראשונה שאני שומע על הפטור הזה...).

מוצארט

New member
אז ככה

לי גם היה פטור של 6 שעות עבודה ביום, אבל עקב בעיות נוירולוגיות. הפטור הזה לא פטר אותי מתורנויות.3

dan051

New member
אז בעצם יש פה בעיה?!.אתה לא חושב..

מצד אחד מותר לך להיות רק כ--שש שעות בבסיס ביום(24 שעות), ומצד שני השאירו אותך מדי פעם לתורנויות לישון בבסיס, שבעצם אסור להם כי מותר לך רק שש?!... יש פה בעיה?... הם לא יכולים להגיד לך לבוא לצבא ב2 בלילה כי זה כבר יום חדש.. מבין?...

מוצארט

New member
את זה גמאני אמרתי בזמנו

אבל ממה שהבנתי, הפטור הזה לא פוטר מתורנויות. הפטור הנ"ל, מתייחס רק ליום עבודה רגיל.

OutOfControl

New member
שמע

לא יודע מה מוביל לפטור כזה, אבל אם באמת יש סיבה שמפריע להיות יותר מהזמן הנ"ל בבסיס, והפרו את הפטור הזה, היה מקום בפרוש להגיש קבילה. ראוי לציין שאין למפקדים, ותאורתית גם לחיילים, הסמכות להפר הוראה שניתנה ע"י רופא (ואגב, פסיכיאטרים הינם רופאים, בין היתר...)

dan051

New member
פעם ראשונה...

הפטור הזה כ"כ לא נדיר בימינו... נפוץ ביותר.

oki doki

New member
שאלה

איך היא השיגה את הפטור הזה? מה היא אמרה לפסיכיאטר? גם אני מנסה להשיג את זה. איך הפטור הזה בכלל רשום?

מוצארט

New member
הוא רשום כך

"פטור ל-6 שעות עבודה ביום". אין לי מושג איך משיגים פטור כזה מפסיכיאטר, ולי היו בעיות רפואיות כשקיבלתי את זה. חשוב לציין, שברוב המקרים, אין זה פטור קבוע אלא זמני.

oki doki

New member
המשך

כן אבל על איזה טופס הוא רשום? של מרפאה אזורית? או טופס כמו של פטורים ממשקל וכאלה? ומי אמור לחתום עליו?

מוצארט

New member
אני לא יודע איך זה הולך

בשאר המקומות, אני רק יכול לתאר לך איך זה הלך אצלי. קיבלתי המלצה לפטור מהנוירולוג, ואח"כ נפגשתי עם רופא מקר"פ פעילה, והוא אישר (וכמובן עם חתימה שלו) את הפטור, בטופס משלו.

kaban

New member
מעניין

מעניין אותי מי הפסיכיאטר שחורג מסמכותו....

dan051

New member
קב"ן, מה נסגר איתך?

איזה חריגה מסמכות של פסיכיאטר יש פה?!, החיילת נפשית לא יכולה להמצא יותר משש שעות ביום בבסיס, פסיכיאטר=רופא, אתה אמור לדעת את זה, הוא נתן לה הקלה, הקלה נפשית, על-מנת שהיא תוכל להמשיך לשרת... וכל הפטורים בעולם ישנם בסמכותם של הרופאים, כמו פטור מנשק!!! לדוג'.. שיש לכל כך הרבה קבניסטים, זה מגוחך "חייל=פטור ממנשק"... העובדות בשטח, הצבא מלא חארטות וחריגה מסמכויות...ככה זה. עוד שאלה בנוסף, מהם ההשלכות של 24-נפשי, חצי שנה גימלים כשהפז"מ דופק?!... מידע על זה, אם אפשר בבקשה...

The MoonWalker

New member
שאלה... בקשר ללינת בית

יש לי לינת בית מסיבה רפואית, אבל זמנית. כאילו, לא קיבלתי לינת בית קבועה מהמש"קית ת"ש, אבל אני יכול להכנס ולבקש מקר"פ פעילה, והוא ייתן לי. רציתי לדעת מה קורה עם זה מבחינת - מתי חייבים לשחרר אותי? וחוץ משמירות ואבט"שים, אילו עוד דברים הוא מוריד לי? תודהההההה

יש לך לינת בית

למה לעזאזל אתה חושב שמותר לך לעשות שמירות או תורנויות (כשבגללן אתה חייב, כמובן, להישאר בבסיס, ולא סתם דברים באמצע היום)...

OutOfControl

New member
כל פעילות הדורשת לינה בבסיס

כל עוד הפעילות אינה דורשת כי תשן בבסיס כנראה שצאלץ לבצעה.

lala182

New member
מצטרפת...

יש לי גם לינת בית זמנית על אסטטמה משכתי כבר פעמיים ובתור הבא אני אנסה לקבל המלצה ללינת בית קבועה... ד"א יש לי פרופיל 45. איך זה עובד באמת? מה צריך לעשות (פעם שעברה נגיד לא הפסקתי לבכות לרופא והוא אמר לי קחי רק תפסיקי לבכות אז אנשים אל תהססו להשתמש בנשק הכי טוב- דמעות!!) אצלי הפטור אומר שאני פשוט לא יכולה להשאר לישון בבסיס שלי או בכל בסיס אחר מה שאומר בלי שמירות בלי לילות

למעלה