שלום,צריך קצת עזרה.

RSI1

New member
שלום,צריך קצת עזרה.

הייתי רוצה להתחיל לתרגל יוגה בבית ע"י קלטת או DVD. אין לי כל נסיון בנושא. היכן אני יכול למצוא קלטות כאלו? האם זה שווה משהו או שממש עדיף ללכת לשיעורים? תודה

garbo

New member
כיוון שבהתחלה לא הייתה לי האפשרות

ללכת לשיעורים עם מורה למדתי מספר, רק אחרי מספר חודשים שזה התאפשר לי ללכת לשיעור עם מורה הבנתי מה ההבדל... עצום! אי אפשר להשוות בכלל.. תלך לשיעור עם מורה ואני בטוח שלא תתאכזב :)

0 אור 0

New member
שיעורים ללא ספק

אני מתרגלת המון בבית - לפעמים סתם לבד, ולפעמים עם קלטות/DVD שמהם יש לי אוסף שלם. אבל אני עושה את זה מתוך אילוץ זמני - בתקופה הנוכחית אני עובדת בצורה מטורפת ומכיוון שגם הבית שלי וגם העבודה מרוחקים (גם זה מזה וגם ממרכזי הציביליזציה) אין לי כרגע אפשרות להגיע לשיעורים. במשך שנים רבות למדתי עם מורה, כשהקלטות רק סייעו לתרגול בימים שאין יוגה - ופשוט אי אפשר להשוות: מורה מסתכל עליך ומתקן אותך, מורה יקדם אותך בהדרגה ובהתאם לקצב המתאים לך ויביא אותך למקומות שלבד לא תנסי (אך בלי לסכן) ומורה גם יתן את הערך המוסף של היוגה של הרוחניות. בפרט שכתבת שאין לך נסיון בנושא, אז חשוב במיוחד להתחיל עם מורה - גם תהליך ההכנה לקראת תנוחות היוגה בדרך כלל אינו מכוסה בקלטות (שחוזרות שוב ושוב על אותו שיעור), וגם הקלטות הטובות שבהן לא תמיד מסבירות בצורה נכונה את התנוחה - וכחסרת נסיון לא תדעי לשפוט מתי הקלטת מטעה. בנוסף, רוב הקלטות מתמקדות ברצף מסויים של תנוחות ומזניחות את כל השאר . בפרט לא נתקלתי באף שיעור טוב של נשימות בקלטות. ולדעתי הנשימה היא מהות היוגה. ובכל זאת איפה לקנות (לצורך תרגול נוסף): קודם כל בחינם בערוצים 28 ו 38, יש מעט מאד קלטות בישראל - ביניהן הטובה היא דוקא הקלטת של "סוף השבוע רגוע" ואני קונה את רוב הקלטות האמזון - כל שנה כשגיסתי באה לבקר בארץ אני מזמינה מספר קלטות לביתה כדי לחסוך את דמי המשלוח האדירים. מכיוון שקונים חתול בשק - לפעמים זה מצליח ולפעמים פחות.

למעלה