שלום, צריכה את דעתכם..

GiRRRL

New member
שלום, צריכה את דעתכם..

אני שוקלת לעבור לגור באילת וגם להרשם ללימודי מנהלת מלונאות ותיירות באוניברסיטת בן גוריון בעיר, אז השאלה היא אם כדאי להרשם למעונות הסטודנטים (אכסניית "נוף המפרץ") כשהמחיר לאדם בחדר הוא כ280$ או עדיף לשכור דירה? ואיך בעניין המיקום של האוניברסיטה, אזור טוב? מישהו אולי למד שם?

harhanegev

New member
מי מדבר בכלל בדולרים ???

אצלנו באילת בדרך כלל משכירים דירות ויחידות בשקלים ולא בדולרים. לגבי הסכום שציינת, שהוא בסביבות 1300 ש"ח לחודש בעברית, מה זה כולל ? האם זה לבד או עם עוד שותפות ? אם יש שותפות, כמה שותפות בכמה חדרים ? האזור של האוניברסיטה סביר. לא שכונת פשע (למרות שיש סטיגמה כזאת אבל היא לא ממש מוצדקת), אלא אזור שבקרבתו דירות זולות יחסית, וילות יוקרה, ומתחמים שונים של דיור לעובדים. בנושא קניות מזון, לא רחוק מהאוניברסיטה יש סופרים זולים מאוד ("מגה בעיר", שופרסל ביג") שאפשר לקנות בהם אוכל ושתיה במחירים נורמליים במקום לקחת משכנתא כדי לקנות בקיוסקים למיניהם.

GiRRRL

New member
מדובר ב..

חדר לבד בדירה עם שותף או שניים זה 1125 שח לחודש חדר עם שותף זה 560 שח ולא כלול חשבונות מלבד ארנונה האוניברסיטה מחזירה 160 שקל מהעלות.. שזה לא כ"כ משמעותי בעיני אם אני לוקחת חדר לבד אז השאלה היא אם יש אפשרות לשכור דירה באזור בעלות דומה? ואיך האכסנייה בכללי? וכמובן השאלות הקודמות על האוניברסיטה עצמה. תודה :)

harhanegev

New member
בבקשה:

חדר לבד בדירה עם שותף או שניים זה 1125 שח לחודש חדר עם שותף זה 560 שח ולא כלול חשבונות מלבד ארנונה האוניברסיטה מחזירה 160 שקל מהעלות.. שזה לא כ"כ משמעותי בעיני אם אני לוקחת חדר לבד אז השאלה היא אם יש אפשרות לשכור דירה באזור בעלות דומה? מחיריי השכירות באזור אכן די דומים ואפילו נמוכים יותר. לא מדובר במחירים אטרקטיביים או חריגים. חדר לבד בדירה עם שותפים יכול להיות גם פחות מ-1000 שקל, ולהיות קרוב יות לאוניברסיטה. ואיך האכסנייה בכללי? המקום, שמוכר בשם "מגדלי אילת" בקרב האילתיים, הוא בניין גבוה שנמצא באחת השכונות הגבוהות של אילת, ממש חוצים את הכביש ואת בהרי אילת. המרחק מהאוניברסיטה הוא בסביבות 1200 מטר, כאשר ההגעה לאוניברסיטה היא ירידה ומישור, והחזרה לדירה היא מישור ועליה. יש הרבה אפשרויות לא יקרות (אפילו זולות יותר) שנמצאות 2-3 דקות הליכה מהאוניברסיטה. איך האוכלוסיה בבניין הזה אינני יודע. ידוע לי שיש שם גם טיפוסים בעייתיים, אבל אינני יודע עד כמה הם באמת דומיננטיים בקרב דיירי הבניין. וכמובן השאלות הקודמות על האוניברסיטה עצמה. כבר עניתי על האזור של האוניברסיטה. לא ראיתי עוד שאלות. תודה :) בבקשה, תמיד אשמח לעזור בענייני אילת ובענייני הרי אילת.

למעלה