שלום:)צריכה את עזרתכם במתכון לכבדים ולבבות

כנרת21

New member
שלום:)צריכה את עזרתכם במתכון לכבדים ולבבות

שלום לכם אני רוצה להכין "פחזניות" ממולאות עם כבדים ולבבות. הפתעה להורים שלי:) וחשוב לי שזה ייצא טוב ורציתי את עזרתכם במתכון מדויק להכנת הרוטב? (על מנת שאשפוך אותו על הפחזניות. הפחזניות יאפו בתנור). אני זוכרת שיש איזה רוטב עם בצל מטוגן וכבדים ולבבות. אבל לא ממש זוכרת איך לעשות אותו. אשמח אם תוכלו לצרף לי מתכון. :) תודה כנרת
 

מאיוש י

New member
לא מובן מה את רוצה?

את ממלאת את הפחזניות בכבדים ולבבות ורוצה מתכון לרוטב מעל??? או שאת רוצה מתכון לרוטב עם כבדים ולבבות??
 

כנרת21

New member
כן, מתכון לרוטב מעל שיהיה עם כבדים ולבבות

ובצל מטוגן בתוך הפחזנית אני לא שמה כלום
 
כנרת. זה לא מתכון מסודר אבל זה מה

שהייתי עושה ועשיתי בעבר. תטגני הרבה בצל. תוסיפי פטריות ותטגני יחד. תוסיפי כבדים צלויים חתוכים קטן ולבבות (אני לא עשיתי עם לבבות) תמשיכי לטגן יחד ואז תוסיפי מיים, פפריקה, פלפל ואני הייתי שמה אבקת מרק פטריות. להרתיח ולבשל בסביבות שעה. אם תרצי להסמיך את הרוטב תערבבי בכוס קורנפלור או קמח תפו"א עם מיים עד שימס ואז תשפכי לרוטב. טעים טעים.
 

חנהפ

Active member
לא חראם על הכבד?

גם הוציאו לו הנשמה על האש וגם לבשל שעה????? עדיף , אולי לבשל קודם רק את הלבבות(הם צריכים יותר זמן? אף פעם לא בישלתי) ואח"ככ את הכבדים ל10 דקות מקסימום! להסמיך עם אבקת מרק פטריות ואפשר להוסיף קצת כורכום -לצבע
 

חנהפ

Active member
אז בשביל מה הפחזנית?

אפשר לחצות לשניים ולצקת את הרוטב בתוך ומסביב.
 
אני הייתי מבשלת שעה כי

הכבד משחרר את הטעם המיוחד שלו גם לנוזלים עם הבישול ומאחר ואין מילוי בפחזנית אז ככה הרוטב יקבל טעם בשרי עשיר. זוהי דעתי אבל כל אחד וטעמו האישי.
 
ואני חושבת שהיא שמה את הפחזנית כבסיס כמו

ששמים במנה ראשונה כמו קערית מבצק עלים. רק שפחזנית יותר קליל . ככה נראה לי.
 

חנהפ

Active member
אבל הקערית, כמו שאמרת, היא כלי קיבול

בעוד שהפחזנית כלי קיבול שנשאר סגור וגם התוך שלה לא משו, הרי כשממלאים חוצים ומוציאים את התוך הרך... אפשר לחצות להוציא התוך, למלא ולכסות בחצי השני ולצקת עוד רוטב מסביב
 
צודקת. תמיד יש את האפשרות להשביח ולמלאות את

הפחזנית גם אני מעדיפה אותה מלאה. אבל אם אין זמן או כח אפשר פשוט כמו שאת אומרת לחצות את הפחזנית ואז לשים את הרוטב ואז הפחזנית תרטב כולה ותיספוג את הרוטב. אגב אפשר במקום פחזנית להשתמש בצנימים קטנים זה מאד טעים ואפשר גם לטגן אננס כבסיס.
 
נראה לך? לא יודעת. לי יצא כמה פעמים לבשל

כבד בתוך רוטב. באמת אם בישלתי כבד עם בצל זה היה מהיר יותר . אבל גם אז אהבתי להשהות את הבישול כדי שהבצל יספוג את טעמיו. אני באופן כללי חסידה של בישול איטי. להוציא דברים מסוימים שצורכים הקפצה.
 

חנהפ

Active member
זה באמת עניין של טעם, אבל בשבילי

כבד הכי טעים כשהוא יורד מהרשת של ההכשרה, ומבחינתי כל בישול אח"כ מיותר, כך שאם כבר החלטתי להקפיצו ברוטב, אני אדאג לבשל את הרוטב היטב ואת הכבד רק לפינלה.
 
למעלה