שלום - צריכה את עזרתכם לרעיונות

שלום - צריכה את עזרתכם לרעיונות

יומולדת של אמא שלי והבת שלי
ארוחת ערב ביום שישי
12 איש
אני רוצה להכין עוגה מיוחדת, שונה.
דרישה קשה, כי אנחנו 3 דורות של אופות, והעוגה הכי שבלונית שלנו היא עם 3 סוגי שוקולד וגנאש.
תרגישו חופשי להתפרע!
אשמח לרעיונות...

תודה!

bali

New member
מנהל
זו בקשה די כללית

אז בואי ננסה להתמקד -

חלבי/פרווה משנה?

יש טעמים מועדפים או כאלה שממש לא אוהבים?

איזה סגנון עוגה? מוס, קצפות, פירות, גבינה?

אני אוהבת למשל עוגת מוס קפוצ'ינו. היא נראית מרשימה, היא טעימה והיא די קלה להכנה.

יש לנו במאמרים הרבה מתכונים, וגם במנוע החיפוש. זה בינתיים עד שנקבל תשובה יותר ממוקדת ונוכל לעזור עם מתכונים. המתכון לעוגת מוס קפוצ'ינו נמצא בחיפוש ובמאמרים לדעתי, אם לא תמצאי אעלה לך אותו שוב.

זהו, גם אני צריכה עזרה בהתמקדות

נראה שהכל הולך - עוגת מוס קפוצ'ינו בהחלט רלוונטי.
אפילו הלכנו על ארוחה חלבית קלה יחסית כדי שהעוגה תתפוס מקום חשוב.
אני מחפשת את הרעיון הכי הכי שלכן, ההוא שהמומחיות מכינות כשהן צריכות להרשים.
יש לי לא מעט ספרי בישול וגם הרבה אתרים, באנגלית ובעברית, אבל אני מעדיפה לשמוע מנסיון.
אז אולי אשנה קצת את השאלה -
מה העוגה שאתן מכינות כשאתן ממש רוצות להרשים?

כן, כן, כן, כן!!!

(דמיין את הסצנה מ"כשהארי פגש את סאלי")
זה בדיוק מה שחיפשתי.
אלפי המוני תודות!!!!!!!!!!!!!!!!

almogi

New member
עוגה שאני אוהב להכין

היא עוגת שמרים לימון קלועה. זו עוגה שאולי לא נראית מרשימה אבל מי שמבין באפיה יזהה את המיוחדות שלה: שמרים ולימון הוא לא שילוב סטנדרטי ודרך ההכנה יוצרת צורה יחודית עם טעמים מפתיעים ומרקם נהדר.
אגב, אני ממליץ לא לוותר על הסוכר הגבישי שמוסיף קרנציות נהדרת.

הנה המתכון המקורי (באנגלית) עם תמונות של שלבי ההכנה, והנה תרגום שלי עם התאמה למוצרים בארץ.

בהצלחה !

מגיע לי... (התלבטתי אם לכתוב בלשון זכר או

נקבה - בתור עורכת אני רגישה לניואנסים האלו...)
העוגה נראית מדהימה, אין ספק שהיא תכנס לרפרטואר בקרוב מאד ואפילו אוותר על נטייתי לשמור עוגות שמרים לימים קרים יותר. אבל היא לא נראית מרשימה מספיק לקינוח של ארוחת יום הולדת.
מה זה "משחת וניל"?

almogi

New member
אמרת שהעוגה היא למביני ענין...

כך שהרושם החיצוני אוי פחות חשוב.

משחת וניל היא גרגרי וניל שעורבבו עם סירופ סוכר. היתרון שלה על פני תמצית וניל (אמיתית, כמובן...) הוא קודם כל הטעם המרוכז יותר (חצי כפית משחה שקולה לשתי כפיות תמצית) ושנית היא מכילה גרגרי וניל שמתפזרים במאפה ונותנים לו את הנקודות השחורות היפות.

אפשר להשיג בחנויות אפיה מתמחות. המחיר לבקבוק של 120 מ"ל הוא כ 80 ש"ח (לא יקר בהתחשב בריכוז). אגב, בארה"ב בקבוק כזה עולה כ 10 דולר... מרגיז !

CallMeCavanaugh

New member
אפשר להתארגן ולעשות קניה מרוכזת

קונים ארגז מחנות שמספקת חומרים לקונדיטורים וזה יוצא זול משמעותית.

CallMeCavanaugh

New member
אני מתכנן להכין מתישהו בקרוב פוסטרה צ'אחה

שזאת עוגה עם קצפת, מרנג, עוגת ספוג, ריבת חלב ואפרסקים. אני כנראה אעשה איזו גרסה פלצנית, אבל אני יכול לנסות לאתר מתכון שנראה מוצלח לגרסה הרגילה.

באמת חשבתי על גירסה של פבלובה

נראה מעניין.
מה דעתך שאמיר את האפרסקים בתותים?
אני בהכחשה שהעונה נגמרת אוטוטו...

החלטתי - עכשיו כמה שאלות תכלס

אז אחרי הפנייתכם האדיבה החלטתי ללכת על העוגה הזו: http://www.shirley-nemesh.com/2010/08/1397
שהיא עוגת גבינה בשכבות.
המתכון הוא לכלים אישיים, ואני מתכוונת להמיר אותו לעוגה אחת גדולה.
א. האם להכין אותה בתבנית קפיצית, או ברינג?
ב. האם לדעתכם בכל מקרה כדאי להשתמש בשקף?
ג. אני משתמשת בשקית זילוף לקישוט, אף פעם לא השתמשתי בו ל"מריחת" שכבה שלמה. האם אתם ממליצים על שימוש בשקית הזילוף גם כשמדובר בעוגה גדולה?

תודה!

CallMeCavanaugh

New member
אין תשובות "נכונות" לשאלות שלך

הכל עניין של נוחות והעדפות.
א) שימוש בתבנית קפיצית יעשה את העבודה קלה יותר, כי קל יותר להעביר אותה למקפיא ובחזרה, אבל עם רינג יהיה אפשר מראש לבנות את העוגה על עיגול קרטון, וזה יראה מרשים יותר כשתחלצי אותה מהרינג. אני אישית הייתי הולך על רינג במקרה הזה.

ב) כן, כדאי להשתמש בשקף, אחרת העוגה פשוט תידבק לתבנית ובמקום עוגה חלקה ויפה תקבלי עוגה עם סימנים של הסכין שאיתו תחלצי אותה מהרינג.

ג) שוב, זה עניין של נוחות. אני מכיר כמה וכמה מתכונים של עוגות גדולות שבהן ההוראות אומרות לזלף שכבות שלמות של קרם. לרוב ניתן להגיע כך לתוצאה ישרה יותר בקלות ובלי לבזבז חומר שנדבק למרית, אבל אני אישית לא עשיתי זאת מעולם.

revavonet

New member
אני גוזרת את הקרטון לגודל של התחתית

ושמה אותו בתבנית הקפיצית, ככה שהעוגה יוצאת כבר עם קרטון.
לפעמים אני אופה ישירות על קרטון שאני גוזרת ועוטפת בנייר כסף או אפיה ושמה בתבנית קפיץ ללא התחתית שלה.
שקף תמיד עושה חיים קלים
ואין שום בעיה להשתמש בשקית זילוף לעוגה גדולה, אני לא טורחת.
במקרה כזה חבל על השקית.
בהצלחה

אז מה שאני מבינה משניכם

זה שאפשר להשתמש במרית במקום שקית זילוף,
ושממש כדאי שקף.
רבבונת - איך את מורידה את נייר הכסף או האפיה לפני ההגשה?

revavonet

New member
אני לא מורידה

אני גוזרת את זה שיתאים בדיוק לגודל של העוגה, וישר מעביר לצלחת הגשה.
אם זה לא לבית אז אני קונה קרטון זהב יותר יצוגי, אבל אני פחות אוהבת אותם כי הם דקים ולא יציבים, ויש עוגות שאני לא רוצה שישברו.
ואם אין לך שקף, שימי ניילון נצמד.
אני עוטפת את התבנית או הרינג בניילון ואז מרכיבה עוגה.
חשוב להסיר אותו כשהעוגה קפואה.
אני בכלל משתדלת לא להשתמש בחד פעמי לא מתכלה, ולכן קניתי מפל שקוף (כמו בריסטול אבל מפלסטיק, וחתכתי ממנו רצועות באורכים שונים לרינגים גדולים ואישיים ואני רוחצת אותו אחרי כל שימוש.
יכול גם במדיח.
נראה לי עדיף...

אבל אז איך את פורסת את העןגה?

נייר אפיה ידבק לבסיס
ונייר כסף עלול גם להיחתך עם הסכין ולהידבק, לא?

revavonet

New member
בואי נעשה סדר.

אם את מתכוונת לאפות עוגה גבוהה שמיועדת לפריסה, תשכחי את כל הדיון שהיה פה.
שימי נייר אפיה משומן היטב בתבנית משומנת היטב, תאפי את העוגה, צנני היטב, תעברי מסביב לעוגה עם סכין, תהפכי אות העוגה על רשת וקלפי את הנייר.
עכשיו את יכולה לפרוס ולהרכיב עוגת שכבות, ולהשתמש בשקף ומרית כמו שאמרנו.
אני אופה בדרך כלל עוגה נמוכה מאוד (בעובי של פרוסה) ואותה אני משאירה בתבנית על הקרטון ששמתי , שמה עליה שקף ומרכיבה שכבות.
עכשיו ראיתי את מה שאת הולכת להכין, ולא הבנתי איפה הסתבכת, אין פה אפיה (תחתית של בסקוויטים), אז שימי תחתית קרטון יפה בתוך תבנית קפיץ, שימי שקף, בסקוויטים, ואז את תערובות הגבינה, שאת צריכה לשים אחת אחתולהקפיא ביניהן כ20 דקות כדי שלא יתערבבו אחת בשניה.
ההוראות שם מאוד מדויקות, ואת רק צריכה לעקוב אחריהן.
ההבדל היחידי הוא, שאת רוצה להכין עוגה גדולה והיא הכינה קטנות והיא מציינת בפירוש שמי שרוצה יכול להכין בתבנית ''24, אז לא הבנתי עדיין מה הבעיה.

במחשבה שניה, את צודקת

אפשר להרכיב את כל העוגה על צלחת ההגשה, ואז רק לפרק את הצדדים.
נראה לי שהגיע הזמן לעוד כוס קפה...

תודה על כל התשובות וההסברים!

למעלה