שלום. צריכה עזרה בבקשה.

שלום. צריכה עזרה בבקשה.

תנור ישן בעל שני כפתורים בלבד, שני דלתות. הכפתור האחד משמש לקביעת זמן, והשני זה פשוט הכל.
מעוניינת לדעת על התפקודים של הכפתור השני. לדוגמה, איך אני יכולה לדעת מה מפעיל את החלק העליון בתנור, מעלות, מה אומרים הציורים על המתגים, או בקיצור, הכל.
אשמח לכל עזרה
מיד אעלה תמונה.

תודה מראש,

ככה.
 
זה הפאנל



 

milch

New member
בבקשה הסבר...

שני המתגים הלבנים בצד ימין למעלה: הימני מפעיל שיפוד מסתובב שמותקן ברוחב תא האפיה. השני מדליק/מכבה תאורה בתא האפיה.
הבורר האמצעי: בשעה 1 גוף חימום עליון ותחתון מופעלים ביחד. בשעה 11 מצב גריל בו הטמפרטורה אינה נשלטת. בהמשך נגד כיוון השעון גוף חימום עליון בלבד מופעל ובהמשך גוף חימום תחתון בלבד מופעל.
הספרות 1-8 מציינות דרגות חום שיש להן המרה לטמפרטורה. חפשי ברשת טבלת המרה. הסיפרה אחת היא הכי נמוכה והאות "ש" מסמלת תנור שבת מבחינת עוצמת החום.
כדי לשלוט במאפיינים, כנראה שיש צורך ללחוץ או למשוך את הבורר לקביעת מצב גופו החימום או הטמפרטורה.
 

milch

New member
יכול להיות שזה מקובל וחבל כי זה לא נכון

לפי הנתון שרשמת מתקבלת טמפרטורת שבת של 25 מע' או שלא הבנתי משהוא...
הנה טבלה אופיינית לתרגום השוואתי:

 
אפשר לראות

בפאנל שצירפתי המספרים הם עד הספרה 8.
בכל אופן, מצאתי משהו אחר ומתאים.

תודה,

ככה.
 
תודה.

הכפתור הגדול מסתובב, אבל כל מה שבחרתי, תמיד מפעיל את הדלת התחתונה בתנור. איך מפעילים את התנור העליון ולמה בעצם הוא משמש?
זה גם מה שמבלבל אותי בקשר לגופי החימום, עילי, תחתי וביחד. אולי בעצם זה מכוון לתנור העילי והתחתי ולא לעילי תחתי באותו התנור?
הבנת אותי?
בקשר לטמפרטורה, מצאתי משהו שנראה לי מדוייק בהתאמה לתנור שלי.
שוב, לבד מסיבוב לדרגת החום הרצויה, (הכפתור הגדול מסתובב), אי אפשר לבצע בו פעולה נוספת כמו דחיפה או משיכה, ולא נראה שיש לו בעיה טכנית אלא שהוא בנוי כך.

שאלה אחרת: אם אשתמש בטוסטר אובן לאפיית פשטידה, (לצורך העניין), האם עלי לשנות טמפרטורות? האם הדבר בכלל אפשרי?

תודה,

ככה.
 

milch

New member
קשה לפאנח בלי לראות את כל התנור

אולי תוכלי לצרף תמונה שלמה, את מספר הדגם או אלמנט מזהה אחר, אנסה לחפש.
אפית פשטידה בטוסטר-אובן בהחלט אפשרית אך קשה לקבוע פרמטרים, צריכים להתנסות. אנשים משתמשים בהצלחה בטוסטר-אובן בדיוק כמו בתנור רגיל. לקביעת חום האפיה צריך להתחשב ביחסים שבין נפח תא האפיה וכמות החומר הנאפה, כגון בצק, פשטידה או בשר/עוף.
אישית אין לי נסיון של אפיה מסוג זה בטוסטר-אובן.
 
טוב

תודה רבה.
חשבתי שאולי יש כאן מישהו/י שעבדו פעם עם תנור כזה.
אמשיך לחפש במקומות אחרים.


ככה.
 
אני אופה בלי תנור בטוסטר גדול

רצוי שתכניסי את מה שאת אופה תמיד כמה שיותר פנימה (בהנחה וזה טוסטר גדול, קטן- פשוט לשים תבנית במקום היעודי).

אני תמיד אופה בעשר מעלות יותר מאשר במתכון ובמיוחד בטוסטר אובן חשוב לבדוק את הפשטידה מדי פעם כי בדרך כלל זמן האפייה מתארך!! (בעיקר פשטידות ועוגות).
 

milch

New member
אתה אופה בלי תנור בטוסטר גדול ?

איזה יופי!
אני אופה בלי טוסטר בתנור גדול!
 
קחי קישור שימושי

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2946106,00.html

תראי שרשומים לך משמעות המספרים ,
הפס השחור למטה/ או למעלה או למעלה ולמטה מציין את גופי החימום שפועלים (חימום עילי , חימום תחתי או חימום בשניהם) , גריל זה מצב גריל (תמיד לבדוק במתכון אם יש הוראות מיוחדות לחימום)

ואיכשהו נראה לי שהמנורה והחץ מתחתיה +האות ש' קשורה לזה שאפשר להשאיר את התנור דולק בשבת על תקן פלטה חשמלית , אבל אולי זה רק הדמיון שלי :)

בהצלחה!
 
שלום.

רק עכשיו אני רואה את התגובה שלך.
לגבי הקישור שמסרת לי פה, כבר הייתי שם בשבוע שעבר ומשם לקחתי את דרגות החום ומשמעותן, יש לציין שזה מתאים בדיוק לתנור שלי, והיתה גם תוצאה מאוד טעימה לעניין.
בקישור המדובר, שאותו קראתי כבר אז וגם עכשיו, לבד מעניין הטמפרטורות אין שום דבר נוסף לגבי התנורים הישנים. שום דבר נוסף שרלוונטי לגבי.
עדיין נשארתי עם הבעיה העיקרית לגבי התנור העליון הגדול יותר והשימוש בו. אומרים לי שחושבים שהוא מיועד לאפיית עוגות, אבל אני לא מעוניינת ב׳חושבים׳ במקרה הזה אלא במשהו מדוייק יותר, מעבר לעובדה שאין לי מושג כיצד להפעיל אותו.

בקשר לטוסטר, הטוסטר שלי קטן משלך, אני מניחה, כי תבנית עגולה של עוגה למשל תמלא את כל חלל הטוסטר. פעם אפינו בו עוגיות, הן יצאו טובות ברבע מהזמן. :)

בכל אופן, תודה רבה.


ככה.
 
למעלה