שלום! צריכה עזרה במקורות מידע..

שלום! צריכה עזרה במקורות מידע..

שלום!
אז אני צמחונית כמעט 20 שנה, ובחודשים האחרונים סוף סוף עושה את הצעד לטבעונות.
אז התחלתי מההגדרות הגסות: לא ביצים, לא חלב. אבל חסר לי קצת מידע.
איך אני יודעת שמשהו שאני קונה באריזה אינו מכיל כל מיני חומרי טעם או מוצרים מן החי?

ובנוסף- מה הקטע של הדבש? לרוב גם לא אוכלים נכון? אפשר הסבר (בבקשה לא לשפוט) או הפניה להסבר?

תודה!

ladybug6

New member
היי איימי, וולקאם

ומזל טוב על המעבר לטבעונות.
ביצים וחלב הם חומרים אלרגנים ותמיד יופיעו ברשימת הרכיבים. יש מוצרים שזה מבלבל קצת אבל בגדול מקריאת רכיבים אפשר לדעת לגבי 90% מהמוצרים. החלק ה"טריקי" הם מספרי ה-E שלפעמים מייצגים חומר שמופק מהחי, וזה משהו שבתור טבעונית מתחילה אני לא ממליצה לך להזיע עליו יותר מדי - זה כבר יבוא עם הזמן.
חומרי טעם וריח לא מופקים מהחי אלא אם מצוין אחרת, או רשום E שמייצג רכיב מהחי.
אם יש מוצרים מסוימים שאת לא בטוחה לגביהם את מוזמנת להעלות פה צילום או רשימה של המרכיבים ונשמח לעזור.

לגבי דבש, הנה קצת מידע:
http://veg.anonymous.org.il/art37.html

ואם בא לך לשתף, נשמח לשמוע קצת על מה שהביא אותך לקפיצה הזו מצמחונות ארוכת שנים לטבעונות..

היי!

תודה!. ומה לגבי הE באופן ספציפי.. יש מספרים מסויימים?

המעבר לטבעונות האמת היה די ברור..
שנים הייתי בסדר עם הצמחונות, אבל התעשיה מאוד הפריעה לי. אני חייבת להודות שמעל הכל זה בעיקר מה שמפריע לי. ההתאכזרות. אם היה מצב היפוטתי של תרנגולות אצלי בחצר בסבבה שלהן לא היה אכפת לי לאכול מהביצים.
לגבי חלב פרה מעבר לזה שזה ממש ממש ממש לא בריא, ומעבר לתעשיה האכזרית ומנצלת ו.. נו אתם יודעים.. נראה לי אבסורד שאני יכולה להניק את בתי אבל שותה את החלב של פאקינג איזה עגל??! זה ממש מפריע לי בכל רמה אפשרית.

וחוץ מזה.. התקשורת התקשורת.. ITS GET TO YOU.. ה"מלחמה" המנוהלת בשנה שנתיים האחרונות בהחלט עושה את שלה. ואני מכירה עוד כמה שזה פשוט משפיע עליהם, ועברו לצמחונות..

בעלי גם אוכל לעתים רחוקות מאוד בשר או ביצים, גם כי כבר התרגל שאין בבית.. ובתי בת השלוש לצערי אוכלת בגן, אבל בבית צמחונית.
כרגע אנחנו בקטע חינוכי, של לא לאכול עוף- עוף זה תרנגולת- תרנגולת היא חברה שלנו,
ו: בספרים כשיש ביקור בגן חיות אז לדבר על כך שלחיה ממש לא נעים להיות סגורה בכלוב.. לא קל

ladybug6

New member
אני לא זוכרת בעל פה את ה-Eים

וגם למען האמת לא מכירה ממש את כולם, באופן כללי משתדלת להמנע ממוצרים מעובדים שעמוסים באותיות E ואם יש מוצר שאני חושדת בו אז אני בודקת באינטרנט או באפליקציית what additive.

אכן לא קל עם הילדה אבל זה תהליך וזה טבעי שלא יהיה מושלם, גם לגביך וגם לגביה, וגם הבעל כמו שאת אומרת כבר התרגל..
זה נהיה יותר קל עם הזמן.

למעלה