שלום, צריכה עזרה בקשר ליאיר לפיד

S l i d e RS

New member
שלום, צריכה עזרה בקשר ליאיר לפיד

תודה :]. אני מחפשת שיר מסויים, לפי האינפורמציה שהביאו לי הוא הכותב, רק חבל שאני לא מוצאת את השיר/ את שמו. [ אם אני נשמעת מוזרה , מצטערת :), אני מחפשת את השיר עבור מישו]. זה על בחור כלשהו שמת, וחוזר המשפט "הוא יותר לא" או "הוא לא יותר" , משו כזה. מישו יודע על מה אני מדברת ? תודה רבה

מילי17

New member
../images/Emo26.gifאולי?

שיר אהובת הספן שכתב יאיר לפיד לריטה ורמי הלחין??... מילים-הרוח שוב מוסרת הודעה לים רגע עוברת רגע נסגרת בין שערי הנמל יש ניחוח ערק ורשתות קרועות שיר אהובת הספן הנשכחת שיר הנשים המחכות הוא לא ידע איך היא קנאה בספינות הוא לא ידע איך היא חכתה בלילות רגע לא בטוח מול מפרש רטוב זעם הרוח מכה את המים את לב הנשים על החוף נר אחד ברוח שאינו כבה דולק בחלון שתאר ג'ורג' אמאדו הים האכזר ההוזה הוא לא ידע איך היא קנאה בספינות הוא לא ידע איך היא חכתה בלילות הרוח שוב מוסרת הודעה לים רגע שותקת רגע מספרת הלילה מת הספן הוא לא ידע איך היא קנאה בספינות הוא לא ידע איך היא חכתה בלילות מילי.

ענבץ בץ

New member
ואוו הוא באמת כתב את זה?

איזה כישרון הואר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 חח זה הוא.. אבל השגיאה של מואר משעשעת (מוי מוי משעשעתת:) :)

השיר נקרא המכתב הראשון

ריטה שרה אותו, ואני לא בטוחה כל כך שזה מדבר על מישהו שמת. המכתב הראשון מילים: יאיר לפיד לחן: רמי קלינשטיין שלום לך, העיר הרימה עוגן לילה ומפליגה בחשיכה אני כותבת כי הבטחתי למרות שאין לי מה לומר בכל חלון נכבה סוד השעון מכוון לעבר אני לובשת שמלה לבנה ליד השולחן במטבח הדלקתי נר זה לא עובר זה רק הולך הולך ונשכח שלום לך, מול ביתי עומד שם מישהו ומנשק לחיוכה עבר יותר מידי זמן אני לא מצפה שתזכור איך בכל פנס שנדלק נדלק הצל עם האור אני כמו תמיד יחפה בשיער רטוב, אבל רך שמתי תקליט אחר זה לא עובר זה רק הולך ונשכח הדלקתי נר זה לא עובר זה רק הולך הולך ונשכח שלום לך, העצים ברחוב מחכים להתפרצות הפריחה אולי שוב אכתוב ואזרוק כי את מה שרציתי אמרתי ובכל פעם שאני חיה יש חיים אחרים שהפסדתי לובשת שמלה לבנה קוראת מכתב שנסלח הדלקתי נר זה לא עובר זה רק הולך הולך ונשכח מקווה שזה באמת השיר שחיפשת.

S l i d e RS

New member
היי תודה לכולם אבל זה לא זה. אני

מכירה את שני השירים הנ"ל. בכל אופן אם מישו נזכר, זה שיר על בחור צעיר שמת ועל דברים שהוא לא יעשה יותר עקב כך.. [ אולי מישו שמע על זה ואני טועה וזה לא של יאיר לפיד?! ] תודה על העזרה

אה יא מצחיקולה.... זה לא שיר!

זה קטע שהוא כתב. ההחמצה הם לא יגיעו לקונצרט הגדול של האהבה, הם למדו את המלים והצלילים מקסטות שחוקות, שהתגלגלו שוב ושוב בטייפים עייפים. אבל כשהלהקה תעלה לבמה, האורות יידלקו, ונערות רכות-שיער יזקפו צוואר יונים לבן-הם לא יהיו שם. הם לא יגידו לה: "אני אוהב אותך". שוב ושוב תרגלו את המילים, בחסיון הלילה, מול מראות שבורות בשירותים צבאיים מדיפי ליזול. הם בחרו חולצה, שפשפו את הג'ינס, הניחו תמונות מחזור מתחת לכר. אבל מישהו אחר כבר יגיד לה את המילים. הם לא יהיו שם. הם לא יתחתנו לעולם. לא יהיו להם ילדים. כשתישמע צווחת החיים הראשונה, הם לא יהיו שם. הם לא ייסעו לטיול הארוך אל המדבר הצהוב. חבלי הסנפלינג הגמישים כנחשים לא יגולגלו אל תא-המטען. המדורהלא תודלק. גיטרת העץ המעוטרת בסטיקרים לא תישלף, ואף אחד לא ישכח את הבית השני. וכשיתגלגל שיטפון פתאומי לאורך נקיק צר, הם לא יהיו שם. הם לא ינעצו טלכרט כחול לטלפון אפור, ולא יודיעו שיגיעו. ולא יודיעו שלא. הם לא ישקרו שהכל בסדר, שלא צריך כלום, שיש להם מספיק כסף, תודה אמא. בשבת, מתוך הרגל, ישאירו להם את המפתחות של המכונית. אבל הם לא יהיו שם. הם לא ישתחררו. לעד ילבשו את מדי האבן המרובעים שלהם... הגדוד שלהם יגיע לבקו"ם, יחזיר ציוד, יקבל תעודה וטפיחה. והם לא יהיו שם. הם לא ילמדו. לא בפקולטה של החיים, לא בישיבה, לא באוניברסיטה... כל כך הרבה דברים עוד יש להם לדעת, בעיקר על עצמם, אבל הם לא יהיו שם. כשהם מתים, אנחנו תמיד כותבים מי היו. אבל הכאב האמיתי הוא בגלל מי שכבר לא יהיו. יאיר לפיד

מילי17

New member
הקדמת אותי../images/Emo106.gif

*סוגדת* אם את מדברת על ההחמצה זה ממש קטע מצמרר... מילים חזקות. נוגעות. יאיר במיטבו
.

ענבץ בץ

New member
לא זה לא ככה

אני מכירה את הקטע הזה רק לא זכרתי אותו וזה מוי מוי מוי מ חבל..... באמת שזה קטע ממש יפה ומרגש.. חבל על הזמן.. יש עכשיו כשאני חושבת על זה אני מכירה את הקטע הזה אבל לא זכרתי אותו .. והכי חשוב לא ידעתי שזה שלו... איזה ממי ~אני נמסתי..~ יום טוב טוב טוב לכולם!!:)

למעלה