שלום, צריכה עזרה

Elinor BC

New member
שלום, צריכה עזרה ../images/Emo26.gif

אז ככה, אני ותנ"ך לא ממש מסתדרים, נורא קשה לי להבין ת'דברים שבו. ויש לי עבודה להכין... ויש לי מספר שאלות אם תוכלו לענות לי בבקשה עליהם. תודה רבה רבה מראש לעוזרים! 1.שמות כ"א פסוקים 2-11. מהו חוק שחרור העבד(בפסוקים 2-6) מהו חוק שחרור האמה בפסוקים(7-12). ולציין את דגם החוק(קזואיסטי או אפודיקטי) ומדוע. 2.דברים ט"ו פסוקים 12-18. א. לציין שלושה פרטים בחוקי העבד בפסוקים אלה, השונים מחוקי העבד והאמה בשמות כ"א פסוקים 2-11. ב. "דרך חוק העבד מביע הכותב בספר דברים את השפקתו ההומנית ומטיף לאורח חיים שוויוני וסובלני" . לבסס טענה זו עלל שני הבדלים בין חוקי העבד בספר דברים ט"ו 12-18 לחוקי העבד אשר בספר שמות כ"א 1-6. להסביר כיצד הבדלים אלה יכולים לבסס טענה זו. 3.להסביר כיצד המשפט "וזכרת כי עבד היית בארץ מצרים"(דברים ט"ו 15) מנמק את הצו "הענק תעניק לו" (דברים ט"ו 14). זה בנתיים מה שאני צריכה. אנא בבקשה עיזרו לי . תודה רבה.
 
תשובה לשאלה ראשונה

פס´2.עבד עברי עובד שש שנים ובתחילת השנה השביעית הוא זכאי להשתחרר חינם,כלומר בלי תשלום עבור שחרורו. פס´3 אם העבד מגיע לבדו הוא משתחרר לבדו ואם הוא נכנס לעבדות עם אשתו הוא משתחרר איתה. פס´4 אם האדון נותן לעבד שפחה כנענית ונולדים להם ילדים, העבד משתחרר והשפחה נשארת עם הילדים בבית האדון. פס´5+פס'6 עבד המסרב להשתחרר מכיוון שהוא אוהב את האדון, אשתו ובניו, יש לרצוע את אוזנו (בדלת במזוזה במשקוף) והעבד הופך להיות עבד עולם מקווה שעזרתי...
 
שחכתי את המשך השאלה הנה

פס´ 7-11- חוק אמה עברייה דיני אמה עברייה 1. הקטע עוסק בנערה עד גיל 12 שנמכרת ע"י אביה כדי שתשמש לאדון/לבנו כאישה לאחר שתתבגר. מכיוון שנאמה נועדה לנישואין היא איננה משתחררת בשנה השביעית ודינה כדין העב העברי (פס´ 7). 2. פס´ 8- אם האמה אינה מוצאת חן בעיני האדון אסור לו למכור אותה למישהו אחר ועליו לסייע לה לפדות את עצמה, כלומר לשחרר אותה. פס´ 8: כתיב- "אשר לא יעדה" קרי- "אשר לו יעדה" כתיב- "אשר לא יעדה"- לא זו מילת שלילה, כלומר האדון לא רצה את האמה לנישואין לאחר שחדל לאהוב אותה. קרי- "אשר לו יעדה"- בהתחלה האדון ייעד אותה לעצמו ואח"כ הוא חדל לאהוב אותה ולכן צריך לשחרר אותה. "והפדה"- פדיון. האדון חייב לפדות, לשחרר את המאה, ואם אין לאביה כסף להחזיר לאדון תמורת האמה, האדון צריך לעזור באיסוף הכסף. "עם נוכרי"- משפחה זרה. "לא ימשול"- אסור לאדון להתנהג כמושל, כשליט על האישה. "בבגדו בה"- בגידה. המכירה תחשב כבגידה באישה. 3. פס´ 9: אם האדון נותן את האמה לבנו, היא צריכה לקבל זכויות שוות כמו שאר הנשים. 4. פס´ 10: אם האדון ייקח בנוסף לאמה אישה נוספת אסור לו לקפח את זכויותיה של האמה שהפכה לאישה רגילה הוא צריך להעניק לה: "שארה"- מזון "כסותה"- בגדים "עונתה"- סיפוק מיני/ בית 5. פס´ 11: אם האדון לא מספק לאישה "שלוש אלה" (=שארה,כסותה,עונתה (פס´ 10)/ נישואין עם האדון, נישואין עם בנו, פדיון)
 

Elinor BC

New member
אויש, תודה רבה! איך זה תמיד

נראה קל כמביאים לי את זה כתוב ואני מבינה אבל לבד לא הצלחתי ואני גם לא אצליח:( מה לגבי השאלות האחרות? בבקשההה
 

tzimisce

New member
מכירת הבת לאמה

הוא חוק מאוד מורכב שניתן להמון פרשנויות ונכתב עליו המון, בכל מקרה , את הבאת פן אחד של הדברים וישנם עוד דרכים רבות לפירוש החוק . כתבתי רבות על הנושא במסגרת קורס שלקחתי באוניברסיטה אולם אני נמנעת מלהיכנס פה לדיון מכיוון שאני חושבת שזה לא בסדר לעשות שעורי בית של אנשים אחרים. רק אעמוד על טעות קריטיקלית אחת שלך :פס´ 11: אם האדון לא מספק לאישה "שלוש אלה" (=שארה,כסותה,עונתה (פס´ 10)/ נישואין עם האדון, נישואין עם בנו, פדיון) צ"ל : פס´ 11: אם האדון לא מספק לאישה "שלוש אלה" (=שארה,כסותה,עונתה (פס´ 10)/ 1. פדיון 2. נתינה לבן 3. שארה כסותה ועונתה . דבר נוסף , אני מכירה פירושים רבים על המילה עונתה שכן היא מילה יחידאית בתנ"ך אולם היכן ראית את הפירוש שזה בית ? תוכלי להפנות אותי לאן שהוא?
 
למעלה