שלום. צריכה עזרה...

הגוזלית

New member
שלום. צריכה עזרה...../images/Emo92.gif

במסגרת לימודי בסמינר אני עושה עבודה בנושא אוטיזם בשני קורסים בהם אני משתתפת: נוירופסיכולוגיה והתפתחות שפה, אני מודעת לעובדה שיש חומר רב על אוטיזם אך הייתי שמחה אם תוכלו למקד אותי היכן ניתן למצוא מידע על ההיבט הנוירו',מבנה המוח,התהליכים החלים בו והאם בכלל ידוע מקור הבעיה.(שהרי יש מס' גישות) והאם יש ספרים/מאמרים המתייחסים לשפה ולתקשורת אצל אוטיסטים. דבר שני, אני מנסה לבנות דף עבודה על חיות (כבשה,כלב,ציפור,סוס ועוד) והבית של כל חיה. האם ידוע לכם היכן אוכל למצוא ציורים/תמונות? ציורים של חיות זה פחות בעייתי, הקושי הוא במציאת תמונות של מלונה,אורווה,שובך וכד'. אודה לכם על עזרתכם.

Diana M

New member
אוטיזם

שלום גוזלית. ממליצה להעזר בפורום אוטיזם ואספרגר כאן בתפוז. לגבי תמונות, יש הרבה מאוד ספרי ילדים וחוברות עבודה לגן בהן ניתן למצוא את התמונות המבוקשות ולסרוק אותן. בהצלחה דיאנה

אוטיזם, היבטים נוירולוגיים והדמייה

שלום גוזלית, הנושאים שצינת נמצאים במחקרים רבים בשנים האחרונות. המחקרים מתמקדיםבאספקטים גנטיים שונים,השפעת הסביבה, הדמייה מוחית ובדיקות שונות. קיימים אספקטים שונים הנמצאים במחקר, איזורים שונים המוח הגדול, הקטן, ותפקודים של נוירו טרנסמיטורים באיזורים שונים. צורות שונות של ספקטרוסקופיה MRS, נתנו מידע חדש וחלק מהמחקרים מתבצע גם בישראל כיום. MRS או דרכי הדמייה מוחית אחרות, נחשבות מודרניות ומעשיות יותר מאשר ההדמיותהישנות של CT או MRI רגיל, שלא נתנו כלום ברמת התפקוד המוחי. באופו כללי, מרבית המאמרים נמצאים בת"א באוניברסיטה, אך תוכלי למצוא אותם , בחלקם גם בספריה של איכילוב, או הדסה. נתתי לךקצת קישורים,אך רוב המידע החופשי ברשת, הוא ברמת תקצירים ולא המאמרים המלאים. בברכה, תלמה הפורום לאוטיזם ואספרגר.

למעלה