שלום צריכה עצה

ליאורה39

New member
שלום צריכה עצה

יש לי שכנה שיש לה ילדה בת שנה עוד שבועיים ונראה לי שיש לה עיכוב בהתפתחות ואם קצת שאננה . אז ככה הילדה עוד לא יושבת עצמאית , היא יושבת אם מניחים אותה בישיבה וגם אם נטייה לשבת קדימה . אין לה קטע שאני משמיעה לה קולות והיא חוזרת אחרי , היא לא יודעת מה זה אור או לא מסתכלת כשאני אומרת לה הינה אחותך ונוקבת בשם האחות לדוגמא , לא מוחאת כפיים , זוחלת זחילת גחון אם רגל אחת צד שמואל אינו משתתף בזחילה , אבל היא כן משתמשת ביד להחזיק דברים , רק עכשיו מנסה לעלות על שש או יותר נכון מרימה את הטוסיק ומתנדנדת . האם זה נורמלי , האם כדאי להעורר את האמא .

ליאורה39

New member
שאלה לענת -דחוף

יש לי שכנה שיש לה ילדה בת שנה עוד שבועיים ונראה לי שיש לה עיכוב בהתפתחות ואם קצת שאננה . אז ככה הילדה עוד לא יושבת עצמאית , היא יושבת אם מניחים אותה בישיבה וגם אם נטייה לשבת קדימה . אין לה קטע שאני משמיעה לה קולות והיא חוזרת אחרי , היא לא יודעת מה זה אור או לא מסתכלת כשאני אומרת לה הינה אחותך ונוקבת בשם האחות לדוגמא , לא מוחאת כפיים , זוחלת זחילת גחון אם רגל אחת צד שמואל אינו משתתף בזחילה , אבל היא כן משתמשת ביד להחזיק דברים , רק עכשיו מנסה לעלות על שש או יותר נכון מרימה את הטוסיק ומתנדנדת . האם זה נורמלי , האם כדאי להעורר את האמא .

הי ליאורה

מצחיק שאת מרגישה שהשאלה דחופה בעוד האם לא מודאגת. התיאור שלך שווה בדיקה . את יכולה לדבר בעדינות עם האם . אם היא תתעניין ותרצה לשמוע המשיכי . אולי אפילו תגלי שהיא נמצאת במעקב או בטיפול כלשהו.

לליאורה שלום

מספר שאלות: האם היא נמצאת במסגרת כלשהיא? מה היא עושה במשך היום? האם היא בשכיבה על הבטן או הגב, שוכבת בטרמפולינה/סל-קל/לול, צופה בטלויזיה או נמצאת על הידיים. האם יודעת להעסיק את עצמה? מתאורך יש עיכוב במוטוריקה הגסה, אולי גם במוטוריקה העדינה. לגבי "איפה אור", "הינה אחותך", אולי זה לא מעניין אותה באותו רגע, נסי מצבים/חפצים אחרים. מחי כפיים יכול לבוא גם בגיל מאוחר יותר, זה לא נחשב לאיחור. זה לא פשוט להעיר לה מהמקום שלך (כשכנה), אולי אם אתן חברות מאוד טובות .

ליאורה39

New member
תודה על התגובה הילדה נמצאת בפעותן

אם 12 ילדים 3 מטפלות הפעילות מתרחשת בחדר אחד כך שיש הרבה גירוי היא נמצאת כל הזמן על הריצפה חוץ מזמן שינה וחצי שעה שהם בחצר שם היא בעגלה , בבית היא כל הזמן על הריצפה רוב הזמן אוהבת על הבטן פלעמים על הגב לפי החלטתה , לא רואים טלווזיה בבית אז אין מצב של טרמפולינה בגלל זה המצב מדאיג אותי כי היא המון על הריצפה מעט על הידים ומעט במיטה רק בזמן שינה . היא משחקת לבד . מקווה שעניתי על כל השאלות שמאפשרות לתת תמונת מצב . אני מאוד קרובה אליה אבל אני לא רוצה להגיד משהו שאולי נמצא במחשבה שלי בלבד .

מתאורך, אין בעיה של גירוים

שמונעים או מפריעים להתפתחות. בגיל שלה, אני מאמין שהגננת או רופא או טיפת חלב או משפחה קרובה או חברים אמרו משהו בנושא, ויתכן מאוד שהיא מודעת ואולי אף מטפלת בזה. אני לא מכיר אותה ולא יודע איך היא תגיב, נסי מהכרותך למצא דרך לדבר על זה.

למעלה