שלום, קוראים לי טילי ואמא שלי

טילי2

New member
שלום, קוראים לי טילי ואמא שלי

.חולה באלצהימר אם שמי מוכר לכם, אני מנהלת פורום הורות מאוחרת. בעבר הקמתי וניהלתי את פורום הריון אחר טיפולים, מה שמצביע על העובדה שיש לי גם ילדים קטנים. אמא שלי הובחנה רשמית כחולת אלצהימר לפני שלוש שנים ומאז מצבה רק הולך ומתדרדר.. היא לא מדברת, לא מתקשרת, בקושי הולכת. היא מטופלת על ידי מטפלת פיליפינית הנמצאת איתה שנתים ועושה את עבודתה באחריות ובמסירות. הבחורה צריכה לנסוע הביתה לחודש וחצי, התחלתי לחפש מחליפה ומסתבר שזה בעיתי. אי אפשר לקבל עובדת חוקית כמחליפה. ופתאום הבנתי שאני לא יכולה להשאיר את האמא שלי עם בחורה זרה, 24 שעות שישה ימים בשבוע.אני פשוט מפחדת. התחלתי לחפש מוסד שמקבל לתקופות קצרות, הגעתי למרכז לאלצהימר רמת גן, שצמוד לבית חולים תל השומר. יש למישהו נסיון עם מוסד זה? יש למישהו תובנות למצבי? האם החלטתי נכונה, להעביר אותה זמנית למוסד במקום להביא בחורה לא חוקית? ממש זקוקה לתובנות של מי שמכיר את הסיפור מבנים.

ronnyw

New member
שלום לטילי !!

כמו תמיד, שכמישהו חדש נכנס לפורום (למשפחה שלנו...) התגובה הראשונה היא "חבל" שאת איתנו... אבל אם את כבר כאן - תמצאי פה ידע ונסיון מצטבר של שנים, עם הרבה לב ונשמה... לעניין: הייתי בדיוק במצבך. המטפלת שלנו (אצלי מדובר בשניים, אמא חולת אלצהיימר ואבא עם מגוון בעיות אחרות. שניהם סיעודיים לגמרי) רצתה לסוע לחופשת מולדת והסתבר שאין לזה פיתרון חוקי. המחוקק פשוט לא לקח אופציה כזו בחשבון. אז הבאנו מישהי לא חוקית. ציידתי אותה במכתב שמסביר מה ולמה היא עושה, למקרה שמשטרת ההגירה תעצור אותה (אני לא חושבת שזה היה עוזר הרבה, אבל מנסים את הכל...). העניין הוא שאצלנו מוסד סיעודי לא בא בחשבון בגלל מצבו של אבי (שהתעוור. בבית שלו בו הוא גר 50 שנה, הוא מצליח להסתדר, כי יודע איפה השרותים, המקרר, הכסא שלו וכו'. בכל מקום אחר - הוא היה אבוד.) אגב, כל זמן העדרה של המטפלת הקבועה, חייתי בחשש שמא לא תחזור. סמכתי עליה לגמרי, וידעתי שאוהבת את העבודה, המשפחה והתנאים, אך חששתי ממה שיעבור עליה בבית בפיליפינים. בכל אופן ביום ובשעה היעודים היא התייצבה בחזרה. אני חושבת שאם תעבירי את אימך למוסד - ואם היא תישאר שם שישה שבועות, היא כבר תישאר שם. חבל לטלטל אותה הלוך ושוב. (למעט העניין הכספי, שגם הוא שיקול). אם את רוצה בכל זאת להמשיך בטיפול בבית - אני חושבת שכדאי לך ללכת על מישהי זמנית (אפילו אם אינה חוקית). היא לא יותר "זרה" (כלשונך) מאשר היתה המטפלת הקבועה שלכם ביום שהגיעה לראשונה. דווקא בגלל שאת מחפשת מישהי לטווח קצר, את יכולה לחפש מישהי עם "עבר ישראלי" ועם המלצות, כך שיהיה לך יותר ביטחון. לחברת כח האדם שלך אין אינטרס לעזור (אלא אם הם יעשו זאת כדי להיות שרותי ונחמד. אין להם הכנסות מעובד זמני לא חוקי), לכן צריך פשוט לשאול את כל מי שעולה בדעתך, מטפלות בבתי שכנים, חברים וכו'. אגב, המטפלת הזמנית שלנו התגלתה כתופעה ממש. היא מדהימה. נוסף להיותה חרוצה, מסורה, חמה - היא מדברת (וקוראת) עברית, מבינה בתרופות וברפואה יותר מכל אחד אחר במשפחה - נכס.

אסתרס

New member
לטילי

על זה דברתי כשאמרתי שאנו נענשים, הנה לא רק מטפלים במסירות אלא גם נאלצים לעבור על החוק עם כל המשתמע מכך, לכי ספרי זאת למשטרת ההגירה, אולי העמותה צריכה להאיר את הנקודה המיוחדת הזאת ולמצוא פתרון הולם חוקי. אסתרס

איל778

New member
מרכז אלצהיימר

במעון הנ"ל ברמת גן יש "נופשונים" לתקופות קצרות אבא היה שם בתקופת המלחמה (גר בצפון והיתה נחוצה הפוגה לאמא ולמטפלת) ולדעתי המקום טוב. הוא שהה שם 10 ימים והמעברים לא היו מי-יודע-מה טראומטיים.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורו טילי2

היי טילי המרכז לאלצהיימר ברמת גן נחשב למוסד מצויין. עלייך לקחת בחשבון את המחיר היקר שיהי עלייך לשלם. העובדת שלך צריכה למצוא מחליפה בטרם היא נוסעת. קרוב לוודאי שהמחליפה תהיה בלתי חוקית ואז את בבעיה עם משטר ההגירה.כדאי ורצוי לבקר במרכז לאלצהיימר ברמתגן ולהתרשם. זהבה שחם

למעלה