שלום - קצת עזרה בבקשה (פוליאסטר)

icework

New member
שלום - קצת עזרה בבקשה (פוליאסטר)

שלום לכווולם. קוראים לי אבנר, יש לי שאלה אליכם. אני מנסה ליצוק פוליאסטר לתוך תבנית גבס. כל פעם יורדים לי פרטים חיוניים מהתבנית ואחרי 3-4 יציקות התבנית הולכת לגמרי. אני לא יודע אם הבעיה היא בחומר הפוליאסטר עצמו - כי הוא לא יוצא בקלות מהתבנית או בתבנית עצמה - - שהכנתי אותה לבדי. אני מבקש קצת טיפים ממכם כמו - איזה חומר מבודד בין גבס לפוליאסטר? איזה חומר הכי מתאים לתבנית פוליאסטר? אולי יש תחליף לפוליאסטר כי אחרי הכל הוא קצת רעיל ולא נעים לעבוד איתו המון ואני סה"כ צריך חומר שהרמת גימור שלו מוציאה כל פרט מהתבנית - עד לגוף אישה ברמה גבוהה ואני לא יכול לחכות בין יציקה ליציקה. האם כדאי להוסיף דבק לתבנית של הגבס? וכל מה שעולה לכם בראש שיכול לעזור לי. תודה רבה לך מראש על כל עזרה מצדכם.

פוליאסטר-

לי מאוד עזר ואזלין כחומר מבודד בין הגבס לפוליאסטר וכך היציקה יצאה בקלות וגם זה מחליק את החיספוס והיציקה יוצאת ממש חלקה( שם לב למרוח בעדינות שלו תהיה טקסטורה של המריחות שלך). תבנית הגבס בכל מקרה לא מחזיקה לפי מיטב ידיעתי לכמות מסחרית של יציקות יש לה בלאי. כמה יציקות אתה מתכנן לעשות? כמו כן האם עשית בתבנית פתח ליציאת בועות האויר שלא יכלאו בפנים? זה גם מוביל לדיוק גדול יותר.

icework

New member
אני צריך בערך....

200-300 יציקות. את האמת לא אכפת לי שהחומר לא יהיה שקוף בכלל או חזק. היציקות ממש עדינות ומלאות פרטים כך שאני חושש שהווזלין באמת יפגע ביציקה עצמה. לגבי פתח יציאת אווייר - לא עשיתי , האם חייס. ושאלה אחרת - אני שם קצת הרבה מאיץ כדי לזרז את תהליך ההתיבשות של הפוליאסטר בכדי להגיע לרמה שבה אני עושה יציקות במהירות , משהו כמו 20 דקות עד יבוש כמעט מלא. האם אתה שמת הרבה מאיץ, כמה שמת בכלל לכל כוס, וכמה זמן עד שזה יצא אצלך במצב גולמי. זה מאוד יעזור לי , תודה על העזרה עד עכשיו.

Asterix

New member
תנסה....

חומרים: פוליאסטר גבס דנטלי (הצהוב) מכונת כבישה במצב סחיטה (או כל גוב רוטט אחר) וזלין פן (ליבוש שיער) לעשות תבנית מהגבס הדנטלי למרוח וזלין לחמם אותו עם הפן (לא יותר מידי) בשביל ליצור שכבה אחידה וחלקה לסגור תהנית ולצקת פוליאסטר מיד אחרי היציקה להניח על מכשיר רוטט לסילוק הבועות בהצלחה

icework

New member
אסטריקס - אחלה רעיון.

אני ארשום תגובה אחרי עשייה.

design5

New member
התבנית שמתאימה יותר ליציקה רב פעמית

ישנו חומר סיליקוני המיועד ליציקות רב פעמיות (רשמית עד 200 יציקות בפועל יותר!!) מוציא פרטים הכי קטנים עד לסריטות!!!! ניתן להשיג בארטאץ ברח' ויטל 17 בת"א ... לא זול אבל במידה ואתה מנסה לצקת כמה פעמים זה הכי משתלם!!! גם אינו מצריך חומר הפרדה בזמן היציקה בעניין החומר והרעילות אם הנך רוצה שקיפות אך רוצה לוותר על עניין הריח והרעילות תנסה אפוקסי שקוף שהינו צלול יותר ופחות פריך מהפוליאסטר אבל שוב המחיר כמעט כפול המפוליאסטר בהצלחה!!!

icework

New member
תודה רבה - דיברתי עם...

קובי מארטץ - אני אקפוץ אליו בשבוע הבא. הוא ממש מבין ועוזר.

יציקת פוליאסטר

אני רוצה לצקת כיור + משטח מפוליאסטר (או דבק אפוקסי) שקוף ללא צמר זכוכית מבקש הצעות הדרכה

למעלה