שלום, קצת עזרה

GrEeNgIrL3

New member
שלום, קצת עזרה

השתחררתי מהצבא לא מזמן, כמובן עם כמה ק"ג נוספים שהעלתי במהלך השירות, כשגם לפני השירות לא הייתי רזה במיוחד. אני רוצה להוריד בערך 10 ק"ג והתחלתי לבצע פעילות גופנית. הבעייה היא שאני לא יודעת אילו תרגילים טובים להרזיה ואלו תרגילים לא יסייעו לי כל כך. 4-5 פעמים בשבוע אני עושה הליכה של 40 דקות ואח"כ אני עושה תרגילי כושר כמו כפיפות בטן, בטן סטטית, תרגילים שעובדים היריכיים ועוד.. במשך 30-40 דקות. האם הזמנים טובים או שצריך לשנות אותם? אלו התרגילים שאני צריכה לבצע אם אני רוצה לרדת במשקל? יש לכם עצות לתרגילים שיכולים לסייע לי בהורדת המשקל? תודה רבה

הר ניר29

New member
פעילות גופנית וירידה במשקל.

שלום לך, ברכות על הנכונות לבצע פעילות גופנית. כמה דברים: 1. בכדי לרדת במשקל יש להיות במאזן קלורי שלילי- כלומר להוציא יותר קלוריות מאשר מכניסים. 2. יש לארגן את צריכת המזון שלנו בהתאם למטרות ולמאפיינים אישיים, לשם כך יש להתייעץ עם גורם מקצועי. 3. יש לזכור שלעיתים משקל אינו מבטא בצורה הכי טובה את השינויים של הרקמות בגוף שלנו, לכן יש לקבל מידע על הרכב הרקמות בגוף כל X תקופה. 4. אין שום הגיון בשקילה יום יומית ואף דו יומית, הייתי ממליץ לך להשקל פעם בשבוע או שבועיים. 5. פעילות גופנית תורמת להוצאה קלורית ולהשגת מאזן קלורי שלילי. 6.פעילות גופנית צריכה לכלול תרגילי התנגדות ופעילות מתמשכת. 7. תרגילי ההתנגדות צריכים לערב קבוצות שרירים גדולות ולהפעיל בצורה מאוזנת את השרירים בגוף. 8. אין תרגיל שניתן לומר כי הנו עדיף לתהליך הרזיה לעומת תרגיל אחר. אולם, הפעלת קבוצות שרירים גדולות עשויה לתרום להוצאה קלורית גבוהה יותר. * פעילות גופנית שמשלבת אימוני התנגדות מסייעת לשמור על מסת שריר ולהשיג עליה ב % הרקמה הרזה בגוף ביחס לרקמת שומן. 9. את תוכנית האימון שלך עדיף שיבנה איש מקצוע ביעוץ פנים מול פנים. 10. על פי אירגוני רפואת ספורט בכדי לתמוך בתהליך של יריגה במשקל יש לבצע פעילות גופנית בעצימות בינונית בנפח של כ 150- 200 דקות בשבוע (לעיתים עד 250). יש להגביר את הנפחים של הפעילות באופן הדרגתי. * הפעילות האירובית שאת מבצעת נראית סבירה מבחינת נפח, אך העצימות צריכה להלקח בחשבון. * אני מנחש שתרגילי ההתנגדות שלך אינם מאוזנים ולא מפעילות את פלג גוף עליון. תפגשי עם אנשי מקצוע, שיהיה בהצלחה

למעלה