שלום רב" אני לא סוכרתית 5.8

שלום רב" אני לא סוכרתית 5.8

אני משתמשת להמתקה בסוכרזית טבליות.
לאחרונה זה לא מספיק לי 2 טבליות ולא בא לי להגדיל את המינון, האם יש ממתיק אחר יותר מתוק?
 

ash kahol

New member
ממתיקים

אני מערבב 2-3 סוגים. כך יותר טעים ומתוק לי.
הערבוב גם מוריד מטעמי הלוואי של כל ממתיק.
 

tschouki

New member
סטיביה

יש הרבה מוצרים המבוססים על סטיביה, עם יותר או פחות טעם לוואי, תלוי באיכות המוצר הספציפי.
סטיביה הוא ממתיק טבעי, ולכן בריא יותר משימוש בממתיקים מלאכותיים. אפשר אף לקנות עליי סטיביה מיובשים ולהכניס למשקה.
להבנתי הוא חזק יותר מסוכרזית (מעולם לא ניסיתי סוכרזית).
אני לא צורך ממתיקים בשתייה, אולם משתמש בסטיבייה מידי פעם כתוספת לרוטב מסוים של סלט, או בשייקים מסוימים. בקושי מרגישים טעם לוואי.
אני מכיר בחור שממתיק את המשקאות שלו בסילן או דבש. גם פתרון טבעי.

אני באופן אישי הייתי ממליץ להיגמל בכלל ממתיקים בשתייה, אבל זה כרוך ב:
1.
תקופת גמילה של בין 4 ל-8 שבועות. יהיה לא קל להיגמל מהתמכרות לממתיקים. אולם לאחר תקופה כזו, בלוטות הטעם מחזירות לעצמן לאט רגישות לטעם המתוק (רגישות שמאבדים לאחר שימוש של שנים במתוק, והנה, את רוצה להגדיל את הכמות של הממתיק כי איבדת עוד רגישות). אם לאחר גמילה מוחלטת ממתוק תנסי לצרוך אותה כמות של סוכר\ממתיק, את תגלי שזה יותר מידי מתוק לך כי בלוטות הטעם רגישות יותר למתיקות.

2.
קניית קפה\תה איכותיים מאוד. כאשר הקפה\תה הם בעלי איכות ירודה (כגון קפה שחור\נס של עלית, או רוב מוצרי ויסוצקי), יש צורך למסך את הטעם בממתיק. אולם כאשר הקפה\תה איכותי מאוד, הוא עשיר בטעמים שחבל לקלקל על ידי סוכר\ממתיק.
 

אבו זקן

New member
יכול להיות שאתה צודק

אבל המשפט "סטיביה הוא ממתיק טבעי, ולכן בריא יותר משימוש בממתיקים מלאכותיים" לא תקף. השווה ל"אופיום הוא חומר טבעי ולכן בריא יותר ממשככי כאבים מלאכותיים".
 

tschouki

New member
שאלה של התייחסות

מבחינתי הוספת עליי סטיביה בחליטה, כשם שאני עושה לעיתים רחוקות בחליטות שלי (כאמור, אני כמעט ולא ממתיק), או הכנסתם בבלנדר להכנת שייק, בריאה יותר מממתיק מלאכותי שהינו תוצר של תהליכיים כימיים במעבדה... במילים אחרות, אני כן רואה במשפט כתקף.
השפעת סטיביה על הגוף אינה כשל אופיום, ולכן איני מקבל את ההקבלה שעשית.
וזה לא עניין של אמונה, תפיסה או מחשבה. אלו עובדות מבחינתי.
 

אבו זקן

New member
"אלו עובדות מבחינתי"

זה אוקסימורון.
&nbsp
אין לי חשק ללמד אותך לוגיקה למתחילים כך שאני מאחל לך בתיאבון ולבריאות עם כל ממתיק שאתה בוחר.
&nbsp
 

tschouki

New member
ואגב, אני משתמש גם בקינמון כממתיק טבעי

וגם במקרה זה המשפט שציינתי תקף מבחינתי.
 

oritta17

New member
קינמון נפלא להוסיף ליוגורט.

מוסיף ליוגורט טעם נפלא.
 

אבו זקן

New member
באופן מפתיע...

גם קינמון עלול להזיק למרות היותו טבעי.

אה, כן, גם "תקף מבחינתי" הוא אוקסימורון. לוגיקה אינה משהו סובייקטיבי.
 

tschouki

New member
גם עודף מים יזיק. מידתיות היא מילת מפתח... בחיים בכלל.

גם דברים טובים יזיקו במידה. זה לא אומר שהם לא טובים וסופר בריאים במידה הנכונה... מה שלא נכון כשמדובר בחומרים לא בריאים.
לא התכוונתי למילה "תקף" במונח האוניברסיטאי\מדעי שלה, ואין לי כוונה להיכנס להתפלספויות בנושא... כי דיון כזה אינו "תקף מבחינתי"
לחיים.
ממליץ לך על סטיביה וקינמון בכוס מים
... ושמור על איזון הסוכר.
בריאות.
 

אבו זקן

New member
שיהיה

לטובת האחרים אני שב ומזכיר: ההנחה שמה שטבעי הוא בהכרח בריא יותר מתחליפים אינה נכונה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
למעלה