סטיביה
יש הרבה מוצרים המבוססים על סטיביה, עם יותר או פחות טעם לוואי, תלוי באיכות המוצר הספציפי.
סטיביה הוא ממתיק טבעי, ולכן בריא יותר משימוש בממתיקים מלאכותיים. אפשר אף לקנות עליי סטיביה מיובשים ולהכניס למשקה.
להבנתי הוא חזק יותר מסוכרזית (מעולם לא ניסיתי סוכרזית).
אני לא צורך ממתיקים בשתייה, אולם משתמש בסטיבייה מידי פעם כתוספת לרוטב מסוים של סלט, או בשייקים מסוימים. בקושי מרגישים טעם לוואי.
אני מכיר בחור שממתיק את המשקאות שלו בסילן או דבש. גם פתרון טבעי.
אני באופן אישי הייתי ממליץ להיגמל בכלל ממתיקים בשתייה, אבל זה כרוך ב:
1.
תקופת גמילה של בין 4 ל-8 שבועות. יהיה לא קל להיגמל מהתמכרות לממתיקים. אולם לאחר תקופה כזו, בלוטות הטעם מחזירות לעצמן לאט רגישות לטעם המתוק (רגישות שמאבדים לאחר שימוש של שנים במתוק, והנה, את רוצה להגדיל את הכמות של הממתיק כי איבדת עוד רגישות). אם לאחר גמילה מוחלטת ממתוק תנסי לצרוך אותה כמות של סוכר\ממתיק, את תגלי שזה יותר מידי מתוק לך כי בלוטות הטעם רגישות יותר למתיקות.
2.
קניית קפה\תה איכותיים מאוד. כאשר הקפה\תה הם בעלי איכות ירודה (כגון קפה שחור\נס של עלית, או רוב מוצרי ויסוצקי), יש צורך למסך את הטעם בממתיק. אולם כאשר הקפה\תה איכותי מאוד, הוא עשיר בטעמים שחבל לקלקל על ידי סוכר\ממתיק.