שלום רב אנשים טובים

מיקי10 א

New member
שלום רב אנשים טובים

כבר כמה שנים יש לי נשירה מאוד חמורה בשיער. משיער מאוד מלא עבה וחזק נהיה לי שיער דליל(כבר מתחילים לראות קרקפת) דק וחלש. לא עברתי הריונות אני די צעירה.. לא ממש מטפלת בזה מסיבות כלכליות. לדעתי זה נובע מתזונה ומתחים. מה אפשר לעשות וללא הוצאה כספית גבוהה. תודה רבה מראש

התשובה בגוף השאלה

אם הנשירה שלך נובעת "מתזונה ומתחים" אז תתחילי לפעול בכיוון תזונה טובה, ויטמינים במקרה ויש חסרים, שמפו "טוב" ללא מרכיבים מזיקים ומאחלת לך הצלחה.

lilalila

New member
לגבי שאלתך

השילוב שהזכרת- "תזונה ומתחים" קצת מזכירה לי אולי נושא של הפרעות אכילה. במידה שבעייתך קשורה לנושא כזה, אולי אפשר לפנות לקבלת עזרה ותמיכה נפשית דרך העיריה (ביחידה לבריאות הנפש) או דרך קופת חולים. שתי אפשרויות אלו לא עולות המון כסף, בעיקר זאת של העיריה, אבל את תתבקשי לעבור שלב מסויים של מיון. כמו כן, במקרה שזו אכן יכולה להיות הבעיה, ניתן ומומלץ לפנות לקבוצת "אכלנים כפייתיים אנונימיים" אשר נפגשת פעם בשבוע באופן קבוע. יש להם כלים יעילים לטיפול בהיבטים הנפשיים והתזונתיים של בעיות כאלו, בתנאי שיש לך קצת כושר התמדה ורצון כנה לפתור את הבעיה. כפי שהבנת, יש לי קצת ניסיון בנושא...כך שאני לא מתכוונת להתנשא..

awaymayb

New member
מה הקשר?

הבחורה רוצה לדעת איך להחזיר את כל השיער שנשר. מה עושים? פשוט זה מענין גם אותי

lilalila

New member
אם הבנתי את שאלתך נכונה

כלומר, אם הבנתי שאת/ה שואל/ת מה הקשר בין הפרעות אכילה לשיער שנשר, אז אני אנסה לענות שהתשובה שלי נבעה מסוג של אינטואציה. סה"כ מדובר באישה (כבר קבוצת סיכון להפרעות אכילה), צעירה (כנ"ל) שסובלת ממתחים וחוסרים תזונתיים, ברמה שזה כנראה גורם לנשירת שיער. כמו שאומרים באנגלית. It just rings a bell כלומר, כל הנתונים האלו מתחברים אצלי איכשהו...וגם העובדה שהיא נשמעת די אינטליגנטית מוסיפה לעניין. אבל, כמובן יכול להיות שאני טועה.

נורקס

New member
מנסה לענות

אבל אקדים ואומר שהתייעצות באינטרנט אינה תחליף לטיפול. על מנת לקבל טיפול נכון לבעיה את צריכה להיפגש עם מטפל שיראה אותך וישאל הרבה שאלות רלוונטיות (שכאן אולי לא המקום לשאול אותן). לכן אנסה לתת לך מידע כללי על נשירת שיער ובעיקר אצל אצל נשים. נשירת שיער יכולה לנבוע מסיבות רבות: עודף הורמונים גבריים, מתחים, חוסרים תזונתיים שאצל נשים צעירות נגרמים פעמים רבות עקב נטילת גלולות למניעת הריון מדובר בחסרים בויטמינים מסויימים, בחלבון,במינרלים (כמו ברזל,גופרית,אבץ וסיליקה),והאטת זרימת דם לראש שנגרמת כתוצאה מדם עשיר בפסולת,חוסר פעילות גופנית ועישון. כדי לטפל בנשירה יש בראש ובראשונה להרכיב תפריט שיהיה עשיר בויטמינים,מינרלים וחלבון ולהוריד מהתפריט מזון מתועש,מזוקק ועתיר פסולת,ושוב,כדאי לעשות זאת ע"י הנחיה אישית של תזונאי. רצוי לבצע פעילות גופנית (עמידת ראש או הנחת לוח עץ בשיפוע ושכיבה עליו עם הראש למטה, יכולה לעזור לזרימת הדם לקרקפת). רצוי גם לבצע לעיתים קרובות עיסוי לקרקפת באמצעות שמנים מתאימים. ורצוי להמנע מעישון,מתחים וגלולות למניעת הריון . כדאי להמנע מלאסוף את השיער באופן הדוק מידי ולהמנע מלבישת כובעים או סרטים הדוקים מידי. שמנים מתאימים:שמני נשא: זית וחוחובה. שמנים אתריים:רוזמרין,ברוש,גרניום,אקליפטוס. בהצלחה.

למעלה