שלום רב בני

שלום רב בני

ברוך הנמצא ! האם נכון הדבר שיד ושם תר אחר חומר העוסק בניצולי השואה וקליטתם בארץ?

ברוכה הנמצאת

deebeebee

New member
יד ושם מתעד עדויות של ניצולים

כמו כן יש סיוע (גם כספי) בהוצאה לאור של ספרים בנושא. יש להם ועדה שמתכנסת (למיטב ידיעתי הכינוס הבא בדצמבר)לבדיקת הכתבים.

תעוד ניצולי שואה

כל הפרטים על תעוד סיפורם של ניצולי השואה , בסרט או ספר, באתר דורות ההמשך

אביב וסתיו ברוך הבא לפורום

לפני כמה שנים יד ושם פירסם מודעה בעיתוני האירגונים ובעלונים שמחפשים חומר, תמונות, חפצים שיש "כאילו" אין מה לעשות אצל הניצולים ודור השני. את האמת ישנם בהרבה בתים חומר. אבל קשה להוציא אותם בגלל שהם עם מטען ריגשי רב. לי למשל יש תמונות מקוריות שאבי ז"ל או משפחת אימי ז"ל שלחו מחוץ לפולין לארצות הברית ואירנלנד, יש תמונות שאבי ז"ל רכש בסיום השואה והביאם איתו. קשה לי להפרד מהם, אציג כאן בפורום, מוכן לתת ל"יד ושם" סרוק. לפני כמה שנים הייתי בסטיואציה דומה עם מוזיאון השואה בוושינגטו, הם קיבלו ממני רק סרוקים. לגבי מוזיאון השואה בוושינגטון יש לי סיפור רחב יותר שכדאי בהזדמנות לספר כאן בפורום. בברכה

הבהרה

האם יד ושם (הארכיון) יקבל חומר על בתי כנסת שנוסדו על ידי ניצולי שואה (חומר כתוב ותמונות)

matanpt

New member
אביב וסתיו

העבודה שלך על בתי כנסת של יוצאי שואה שנמצאת בפורום "אומנות יודאיקה" רלוונטית כאן לדעתי מן האלמנט של התיעוד וההנצחה.

בית כנסת של ניצולי שואה

זאת הנצחה חיה, ולפעמים יותר מאנדרטה שעומדת בשיממונה. יש רק לפתוח תיקיה בשם מתאים לנושא זה.

למעלה