שלום רב,האם יש מגבלה על מספר התביעות בבית דין

1hakim

New member
שלום רב,האם יש מגבלה על מספר התביעות בבית דין

זה-שמעתי למי שתובע הרבה-נחשב לתובע סדרתי ולפעמים לא מתייחסים לתביעות שלו
במיוחד אם הן נופלות אצל אותו שופט
או סתם רכילות

5 בשנה. לא יודע לענות לך על השאלה לגבי איך

שופטים רואים תובעים סדרתיים. אם התביעות נדחות בד"כ, או תמיד, אני מניח ששופטים לא מטומטמים. ובדיוק להפך. אם הן מתקבלות, הרי שכל מה שזה אומר שאתה עומד על זכויותיך.

1hakim

New member
יש לי 2 ואחד בפוטנציה-השאלה האם החישוב

מתחילת שנה קלנדרית או מיום הגשת הראשון!!!
תודה לך

זה משנה? יש לך 3 בכל מקרה, לא?

ולעניין שאלתך - קלנדרית.

ואוסיף - החוק לא קובע שלא ניתן להגיש יותר מחמש תביעות, אלא שביהמ"ש רשאי שלא לדון בתביעה, אם הוגשו מעל חמש תביעות. כלומר, יש שיקול דעת.

כמו כן - לפי לשון החוק - מדובר באותו בית משפט. גם לפי חוברת ההסבר של בתי המשפט, החוק מדבר על חמש תביעות בתל אביב, חמש תביעות באילת וכו'.

וזו לשון החוק:

"בית המשפט רשאי לא לדון בתביעה או בתביעה-שכנגד ולהעבירן לבית משפט שלום, אם ראה שהדיון בבית משפט לתביעות קטנות אינו מתאים להן, או אם ראה שהתביעה הוגשה בידי תובע שכבר הגיש באותה שנה באותו בית משפט יותר מחמש תביעות".

ההתייחסות לכך שמדובר בשנה קלנדרית, וכן באותו בית משפט ממש, ניתן לראות בפסק דין הבא: תק (י-ם) 4614/08 ‏ ‏ מכמל אלדד נ' אולסייל קוב בע"מ:

"ראשית יצויין, כי על פי הוראות סעיף 60(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד – 1984, בית משפט לתביעות קטנות רשאי לא לדון בתביעה ולהעבירה לבית משפט השלום אם ראה שהתביעה הוגשה בידי תובע שכבר הגיש באותה שנה, באותו בית משפט, יותר מחמש תביעות.
הואיל ולא הוכח כי התובע הגיש לבית משפט זה בשנת 2008 יותר מחמש תביעות – זכותו לעמוד על זכויותיו, מבלי שייחשב כתובע "סדרתי", ולכן אני קובעת כי לא נתגלה כל פגם בעצם הגשתה של התביעה שלפנינו."

למעלה