שלום רב, האם מישהו ניסה להשתמש

Nice Guy

New member
שלום רב, האם מישהו ניסה להשתמש

בצמח המרווה שאמור לעזור לאנשים הסובלים מבעיות זיכרון? כלומר קראתי איזה מחקר שפורסם שצמח המרווה עוזר למוח בשיפור העברת אינפורמציה והשגתו. בכל אופן, אני לא יודע כיצד אני מוצא את הצמח הזה ובאיזו צורה, האם תה? האם כדורים? האם שמן? אשמח אם מישהו התנסה או שמע על העניין. ועוד שאלה, האם אומגה 3 עוזרת לאנשים שסובלים מבעיות זכרון? כלומר זה לא מתנגש עם כדורים אחרים? מועיל? תודה מראש NICE GUY

ronnyw

New member
צמחים לשיפור הזכרון

שלום גיא, אתה נכנס פה לתחום בעייתי ונתון לוויכוח (שהתלהט מאוד דוקא בשבוע האחרון, אם יצא לך לעקוב בעיתונות): מה מידת העזרה, אם בכלל, של התרופות ההומאופטיות למיניהן. יש מתנגדים קשות (בטענה שלא הוכח בשום מחקר מדעי שיש ריפוי) ויש מצדדים נלהבים (עם סיפורים אישיים נוקבים, על איך כל הרפואה הקונבנציונלית נכשלה במקרה הפרטי שלהם, ורק הומאופטיה הביאה מזור). מבלי לנקוט עמדה בויכוח הנ"ל, יש עוד צמחי מרפא שאמורים לעזור לשימור הזיכרון: ג'ינגו-בלובה, ג'ינסנג ואחרים. הבעיה - איך תבדוק אם תרופה עוזרת? הרי אף פעם לא מדובר בריפוי ו"החזרה לאחור", אלא תמיד בהאטת התהילך. אז איך אתה יכול לדעת איך היה החולה מתקדם לולא התרופה? (זה נכון גם לגבי תרופות "מסורתיות"). בקיצור - עז...

Nice Guy

New member
הכוונה שלי לא הייתה להומאופטיה ,

יש צמחים שבפירוש אמורים לעזור לשיפור, בדיוק כמו שהזכרת, ג'ינקו וכו' שמעתי גם על המרווה ועל OMEGA 3 , חשבתי שמישהו מסוגל לייעץ כאן. אימי בת 59 בסה"כ וכבר סובלת מבעיות זכרון, עדיין לא אובחנה כחולת אלצהיימר בצורה סופית, לא מקבלת שום תרופות של אלצהיימר רק חומצה פולית, המצב מדרדר היא נמצאת בדיכאון כבר דיי הרבה זמן והרופאים טוענים שזה המקור לכל הבעיה, לי אין מושג כבר מה לעשות, איך להתנהג, היא קיבלה כדורים חדשים נגד דיכאון בשם סימבלתה, ואחרי חודש זה גרם לה לבילבול עוד יותר גדול, הרופא קבע שהיא צריכה לנוח מכל הכדורים של הדיכאון כדי שהגוף יתנקה, אבל כרגע היא כל כך דיכאונית שזה מפחיד, היא לא עובדת, וקשה לה מאוד עם זה, אין לי לאן לשלוח אותה כדי שתעסיק את עצמה מספר שעות ובבית היא מיואשת, והיא כל כך צעירה... אין לי כבר מה לומר, אני בעצמי מיואש וזה נראה רע, היא כל הזמן עצבנית, מתפוצצת בקלות,בוכה, ואין לי כרגע מה לתת לה להקל על הבעיות. בכל אופן, זה הסיפור על רגל אחת, כל המשפחה הקרובה כבר לא יודעת מה לעשות, איך לגשת לעניין, אנחנו מנסים הכל אבל אובדי עיצות. בגלל זה אני מחפש משהו טבעי שיכול לעזור ולהקל על המצב כי כדורים כרגע אסור. תודה על האזנה .

פנטזי1

New member
Nice Guy שלום

לפי דעתי הדבר החשוב ביותר שאתה צריך לעשות הוא להגיע עם אמך לאבחון ברור אצל מומחה לבעיות זכרון או יותר נכון למרפאת זכרון שם ידעו לתת לכם תשובות מה גרם למה ,האם חסרים כלשהם כמו ויטמין B12או אחרים הם שגורמים לתופעות שהזכרת או ההפך אולי מדובר באלצהיימר והוא גורם לכל הצרות .זה חשוב להגיע לאבחון דוקא בגלל שאמך צעירה עדין ואם אכן (נקוה שלא)זה אלצהיימר כדאי שהיא תתחיל לקבל את התרופות המתאימות שיכולות לעקב את התקדמות המחלה.ככל שמתחילים מוקדם יותר יש סיכוי לדחותאת התופעות הקשות יותר.תחפש בקישורים מרפאות זכרון אם אין לי טעות באיכילוב יש .

Nice Guy

New member
היי, אנחנו אכן נמצאים במעקב במרפאת

הזכרון של איכילוב, היחס נהדר, יש לנו גם תור השבוע למקרים קוגנטיביים מיוחדים שבו ישתתפו מספר רופאים בכירים. העניין הוא שכרגע אף אחד לא יודע בדיוק מה יש לאמא, כלומר בטוח שיש בעיות זכרון, ודיכאון, אבל בנוגע לאלצהיימר הרופאה עדיין לא רוצה לתת לאמא את התרופות הספציפיות, וזה מאוד מדאיג אותי שכן ייתכן והם באמת מפספסים את ההזדמנות לעכב קצת את התקדמות המחלה. העניין של הדכאון הוא שהכי מדאיג אותי כרגע כי אתמול היה פשוט מפחיד, היא עצבנית ובוכה כל הזמן, ואין מה שיעזור כרגע בנושא הדיכאון. אוף, אין כבר כוח כשהדרך עוד כל כך ארוכה, אני רוצה לדעת מה יש לאימי, בקשתי שיעשו MRI והם לא רוצים כרגע, יש בדיקות יותר טובות ומדוייקות משהו בשם PATH (מאוד יכול להיות שאני טועה בשם) שממש יכולות להראות את מצב המוח אבל זה רק לתחום המחקר כך נאמר לנו, וזה מתסכל, חוסר הידע של מול מה אנחנו מתמודדים הורס. אין לי מושג איך לגרום להם לבדוק את אימי לאיבחון מדוייק, כפי שציינת היא מאוד צעירה, אחוז יחסית נמוך מהסובלים מבעיות זכרון נמצאים בגילה אין לזה כל חשיבות? אני יודע שאין לאף אחד את כל התשובות, פשוט אני חייב להוציא את מה שיש על נפשי. תודה וסוף שבוע נעים NICE GUY

ענתי44

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

ליבי איתך. ההתחלה קשה מאוד כי לא יודעים מי נגד מי. תפעיל שרירים שיעשדו לה mri ואל תוותר למרות כל הקשיים עד שלא תקבל תשובות ברורות.

פנטזי1

New member
אם אתם מטופלים באיכילוב אז אתם

בידים טובות,אין מה לעשות צריך הרבה סבלנות,אתה בעצמך אומר שיש לכם תור ומספר רופאים משתתפים באבחון אז טוב שכך.אל תדאג מספר שבועות זה לא קריטי מבחינת התרופות יותר חשוב שיגיעו לאבחנה ואז הם יחליטו על הטיפול.

Nice Guy

New member
תודה על העידוד, אבל העניין הוא

שאנחנו כבר 5 חודשים בערך בטיפול שם ואין שום אבחנה קונקרטית אלא שזה על רקע דיכאון קיים, אבל המצב מחמיר וזה מלחיץ. באמת מקווה שיצא משהו מועיל מהפגישה הקרובה, בינתיים קשה.

למעלה