שלום רב ושאלה

שוגי21

New member
שלום רב ושאלה../images/Emo13.gif

התחלתי פעם ראשונה אתמול בערב להתאמן בספיניניג כמובן שהביצועים היו דלים וחלשים מאוד מכיוון שאני לא בכושר. אבל אני חושבת שאני במצב טוב יחסית כי אני לא תפוסה והגוף מתפקד טוב. השאלה שלי היא האם גם היום מותר לי להתאמן? וכמה פעמים בשבוע מומלץ שאני יתאמן בתור התחלה? אני מוכרחה לציין שהיינו קבוצה של 15 בנות שכולן היו בכושר טוב יחסית, חוץ ממני ומעוד שתיים שישבו ודיוושו רוב הזמן כולן ביצעו את כל המטלות שהמדריכה אמרה. תודה מראש

Gspin

New member
...

אם את מרגישה טוב, אין מניעה לשלוש פעמים בשבוע בחודש הקרוב. נסי להתאמן בימים שאינם רצופים. זכרי, ספינינג הוא רק עוד ספורט אירובי
.

שוגי21

New member
ובכל זאת../images/Emo8.gif

אצלנו במועדון כושר האימון בנוי ימי ראשון שני ורביעי חמישי האם כדאי ללכת גם היום? זה לא מסוכן לגוף, עוד משהו שאני חייבת לציין הוא שאין כמעט תופעות לאחר האימון הראשון מלבד שאני יורדת במדרגות אני מרגישה חולשה באיזור הברכיים. שזה צפוי למדי אני מניחה. תודה על התשובה ויום נעים

Gspin

New member
דעתי

בעקרון, אין מניעה להתאמן יום אחר יום, תחת ההנחה שאת שומרת על דופק אירובי (70-80% מהמקס). לא הייתי מתאמן עם תחושה כזאת בברכיים, יום אחר יום. בתור רוכבת חדשה, הייתי הולך על פעמיים בשבוע.

לעבוד בחד"כ על השריר ה4 ראשי

חולשה בברכיים לאחר שיעור ספינינג מצביעה בד"כ על עייפות בשריר ה4 ראשי(השריר הקדמי של הירך). בכדי לחזק את את השריר הזה ובכדי להפחית סיכוי לנזק עתידי בברך מומלץ מאוד להתאמן בחדר הכושר על פשיטת ברך במכשיר יעודי או לבצע מכרעים וסקוואטים בסמיט מאשין (אם יש במכון בו את מתאמנת מכשיר האק סקוואט - מומלץ ביותר רק שזה מכשיר מעט קשה ללהתחיל ממנו). אבל חשוב לזכור, להפריד ימי אימון כוח ברגליים לבין אימוני הספינ' וזאת על מנת לאפשר לשרירי הרגל להתאושש. בנוסף אני אישית מאוד ממליץ מתאמני הספינינג שלי לחזק את שרירי זוקפי הגב, אם תחושי בלחץ לאחר שיעור ספינ' בגב התחתון זה כנראה כי שרירי זוקפי הגב אצלך מעט חלשים ואת חייבת לחזק אותם!(בלי שום קשר מומלץ מאוד לאנשים שעומדים זמן ממושך או יושבים זמן ממושך במהלך היום).

שוגי21

New member
תודה רבה דובי

על ההסבר הממצה. אודה שלאחר השיעור הראשון המפרך מאוד היה לי קשה לחשוב על שיעור נוסף, זה נראה גדול עלי. אני עובדת המון עם המחשב ויושבת חלק ניכר מהיום. כך שאני מבינה שהגוף זקוק לזה, אשתדל לחזור באומץ לשיעור השני.

Tami661

New member
תחזרי שוגי, תחזרי ואל תחשבי פעמיים

אין לך מושג עדיין כמה הגוף זקוק לפעילות הזו. אל תחשבי על החלק ה"מפרך" במהלך האימון, תחשבי על המוסיקה, על הכיף, על תחושת ההיי שאחרי... תני לעצמך להתמכר וזה יגיע! (הבטחה שלי
וטרם קרה שהפרתי הבטחה
)

שוגי21

New member
וואו תודה על התמיכה../images/Emo140.gif

אני ממש מודה לך פשוט אני זקוקה לחיזוק הזה. משיחה שיטחית עם חברות חלקן לא מוכנות להתקרב לזה נראה להן קשה מדי. וחלקן אמרו שניסו חצי שעה ונשברו. אז נקודת אור שאני החזקתי מעמד כל השיעור אפילו שלא עמדתי חלק גדול מהזמן אלא דיוושתי בישיבה, שלדברי המדריכה זה נקרא לנוח בכלל. אבל לפי הברכיים הכואבות אני מבינה שבכל זאת הפעלתי אילו שרירים בגוף. תודה על החיזוק המבורך ויום נפלא.

../images/Emo18.gif

"דיוושתי בישיבה, שלדברי המדריכה זה נקרא לנוח בכלל."סוף ציטוט להתרחק כמו מאש מאנשים המפריחים בחלל אימרות חסרות אחריות וביסוס כגון אלה
תעשי לעצמך טובה ומצאי הדרכה נכונה ומקצועית.

שוגי21

New member
אומנם

המדריכה היא חדשה אבל זה מה שהבנתי ממנה. האם לדווש בישיבה זאת גם עבודה בספינינג? מכיוון שהבנתי מהשיעור הראשון שרק בעמידה אפשר לשרוף קלוריות.

beeyourself

New member
לדווש בישיבה זאת חתיכת עבודה!

הדיווש בישיבה הוא חשוב לא פחות מהדיווש בעמידה ומה שאמרה לה מדריכתך הוא לגמריי לא נכון! יש ספינרים שמעבירים שיעורים שלמים בישיבה בלבד! תמשיכי להנות מכל רגע

למעלה