שלום רב, זקוק לעזרה

asafz8

New member
שלום רב, זקוק לעזרה

אני תלמיד בבית ספר חט"ב בכיתה ח'. לפני כמה ימים היה לנו מייצ"ב בבית הספר במדע. המייצב הוא משווה והוא לכל בתי הספר בארץ. לפי תענת בית הספר בערב לפני המיצ"ב הגיע אליהם מכתב שבו כתוב שגם בית ספרנו יצטרך לענות על כל השאלות (לאחר שכל השנים לא ענו תלמידי בית הספר על שאלות בטכנולוגיה) לכן, שעה לפני המבחן, החלו ללמד אותנו טכנולוגיה. (לא לימדו אותנו את זה אף פעם, רק שעה לפני המבחן!) האם זה בסדר? כי לא נראה לי שמשרד החינוך החליט על החומר הנלמד יום לבני מבחן המייצב.. לכן משהו נראה לי לא בסדר בקשה תענו.. תודה מראש.

נמיצב- בוחן את המורים !!!

אז למה אתה דואג? הם היו בלחץ כי..........יראו שהם לא לימדו מה שצריך. זה לא ציון לתעודה. ועל ביה"ס- זה מראה על ........ ואם יש לך קושי עם מה שזה משדר-תתלונן להנהלת ביה"ס ומהר.

papylove

New member
בתי ספר ומיצבים

כמו שנאמר המיצב בודק את בית הספר ועובדיו מהמורה הפשוט עד למנהל.ביסודי שילדי לומדים בו יש מיצבים בכל מיני מקצועות ומה אגיד ומה אספר לפני מיצב לומדים מה זה יפה בכיתה פשוט חבל"ז ואתן דוגמא הבן שלי אף פעם לא הסתדר במדעים וכי למה המורה קשה מעבירה בצורה קשה ועויינת את החומר הנלמד ולא תמיד הוא קל או מעניין בקיצור הילד גם לא מתחבר למקצוע ובאמת זהוא המקצוע היחיד בו הוא חלש (6) מה אגיד ומה אספר היום הילד אומנם בחטיבה (ז) אבל בזמנו כשהיה בכיתה ד' היה מיצב במדעים וכאמור הוא ומקצוע זה לא הולכים ביחד אך הפלא ופלא במיצב פתאום קיבל ותנחשו.... 89 כן קראתם נכון שמונים ותשע ילד שתמיד היה מקבל במדעים 57, אולי 60 קיבל במיצב 89 וזה למה תשאלו בגלל שבועיים לפני המיצב הם חרשו עד שהקיאו את החומר אפילו משנה אז בואו ולא נגזים אבל למה לא ללמד ככה כל דבר? אם המורים היו מלמדים ככה כל נושא לא היו צריכים מיצבים ולא נעליים המצב במדינה היה נראה הרבה יותר טוב

זהבה נ

New member
אסף שלום וברוך הבא לפורום

סליחה על האיחור בתגובתי, נפלתי למשכב עם שפעת, חום...(לצערי בפעם השניה החורף הזה, זאת למרות שקבלתי חיסון...), לכן אחרה תגובתי. אני מבינה שקבלת תשובות של חברי הבית ואני מאוד מצדדת בהן, הרי המיצב מראה מה בית הספר הצליח להשקיע בתלמידים שלו והיכן הם נמצאים ביחס לנושא הנבדק במיצב. הסיפור מזכיר לי את בני הבוגר תלמיד בעל לקות למיד כאשר למד בכיתה ג' בבית הספר היסודי, כיאמור הוא קלט את הריאה והכתיבה באיחור מבני גילו וזאת על ידי מורים פרטיים כמובן, כאשר היה מבדק ארצי בנושא הבנת הנקרא והקריאה חשבו בהנהלת בית הספר שהוא העתיק מתלמידים שישבו לצידו כי לא האמינו לו על הציון הגבוהה שקיבל בבחינה, בדקו את כל התלמידים שישבו לצידו באותה בחינה והפלא ופלא הם נכשלו, לכאורה אם הם היו מעתיקים ממנו אזי הם היו מצליחים, הוזמנו לבית הספר ומנהלת בית הספר שיתפה אותנו כהורים בפרטי המקרה והמבוכה שלהם בנושא. עד היום אני כאדם מעריצה את אותה מנהלת בית הספר שהיה לה את הכוח, ההגינות והגדולה לבוא ולומר לנו כהורים את האמת ולשתף אותנו בפרטי המקרה ותוצאות המבחן שהיו שנויות מבחינתם בתחילה במחלוקת, זאת כי לא היו להם ציפיות גדולות מבני שיצליח כל כך ויקבל את הציון הגבוהה מבן כל התלמידים בכיתתו, מה גם שהיה להם ברור שלא היתה להם אז תרומה כל כך רצינית להצלחה שלו באותו המבחן. אז למה אתה מוטרד כל כך? טוב שיש מבחנים כאלו, כי אחרת איך היית מציע שיבחנו את בית הספר? בהצלחה לך בהמשך שנת הלימודים.

asafz8

New member
אממ..

אז זהו שלפי טענות בית הספר השנה מתחילים להגיע גם תוצאותיו האישי של כל תלמיד ותלמיד ולפי כך הציון כן יכנס לתעודה. אני מקווה שהם טועים.. כי לבחון תלמיד על חומר שנלמד כשעה לפני המבחן זו שערוריה לדעתי. אגב, החומר שנלמד שעה לפני המבחן מהווה כ25-20 נקודות מהציון. להתראות, אסף

05 מיכל

New member
איך אתה רוצה שהם יגרמו לכם להתאמץ

בשביל המיצב שלהם, אם לא ילחיצו אתכם איכשהו?!

papylove

New member
אף אחד לא צריך להתאמץ

לפני מיצב ובמיוחד לא לפני מיצב בית הספר אמור ללמד היטב ללא קשר אם יש מיצב או לא. לבית הספר אסור ללחוץ לקיר את הילדים לפני מיצב עם הם לא לימדו במשך כל השנה בית הספר נמצא בבעיה רצינית ואז לפני המיצב הם מנסים ללחוץ על הילדים וזה לא בסדר בכלל

למעלה