שלום רב, יש לי שאלה קטנה..

יריב28תא

New member
שלום רב, יש לי שאלה קטנה..

רכשתי לפני כמה ימים קטנוע מסוג פיאג'ו טייפון 50 סמ"ק, ורציתי לדעת איזה סוג של דלק הוא צורך , כלומר סוג האוקטן. בתודה מראש יריב

האמת ? לא חובה...

כל אוקטן שימולא ויספק את הבעלים... יספק גם את הקטנוע ללא שום בעיה גם לאורך טווח ארוך.

be_roo

New member
עד כמה שזכור לי מחיר 95 ו-96 זהה

אז גם אם שניהם מתאימים למה לא לתרום קצת להפחתת הזיהום?

../images/Emo45.gif גם הספר של היינז מדבר על

הנקודה הזו... הם אומרים שלא משנה האוקטן בכלל אבל מזכירים בעדינות שדלק נטול עופרת מזיק פחות לסביבה...

שאלה טובה...

אבל מה את היית עושה אם הקטנוע מרגיש טוב יותר עם אוקטן 96 ? (שאלה היפוטטית לחלוטין) ונתעלם רגע מעלויות ונניח שאין נזק בשימוש בזה או בזה...

be_roo

New member
דילמה. סביר להניח שאלא אם ההבדל

היה ממש גדול בביצועי הקטנוע, הוא היה שותה 95, אך היה מדובר בהפרש ניכר, כזה שיכול להיות ההבדל בין התחמקות מוצלחת ממצב בעייתי לבין דייט עם רופא במיון, אז הסביבה היתה צריכה לסלוח לי (מישהו יודע אם גבס מזהם?)

ixmix

New member
גבס מזהם את האיבר המגובס.

הורידו לי את הגבס. מזל טוב לי.

micmuk

New member
אוקטן 96

כשרכשתי את הטייפון שלי (גם כן 50) הבחור ממנו קניתי תדלק 96, מאז ועד היום אני ממשיכה את המסורת שלו (כבר יותר מ-5 שנים) והוא נוסע עם זה יופי. מיק

יריב28תא

New member
באמת תודה רבה

על כל התגובות, אך מחציתן מצדדות באוקטן 95 והשאר ב 96. כך שאני עדיין לא יודע...אז אין דעה אחידה בנושא, והמתדלקים מתחלקים לאסכולות שונות?

Shlomi TC

New member
לך על 96

יש לי את החוברת הפעלה של הטייפון מול העיניים וכתוב שם 96

באצלי בעבודה "מישלוחים בורגר ראנץ"

לא פירסומת רק כדי להראות שזה מקום רציני מתדלקים את הטייפונים ב-96. אנחנו ממלאים גלון ענקי של דלק ואז מתדלקים בסניף כדי לחסוך זמן בתחנת דלק. אז פעם מישהו תידלק את הגלון ב-95 וגם איתו האופנוע נסע, קיצר 96 זה מה שאתה צריך...הוא טיפה יותר יקר ניראה לי שראיתי 10 אגורות..

יריב28תא

New member
תודה

אם 96, אז 96...מניח שעשרה קטנועים (או יותר-לא יודע כמה יש לכם) לא יכולים לטעות

למעלה