שלום רב יש לי שאלה

shkedud

New member
שלום רב יש לי שאלה

אני בת 54. בבדיקת דם שעשיתי היה הכולסטרול שלי 224 והכולסטרול הרע ל.ד.ל - 154 במשפחה שלי יש הסטוריה של כולסטרול גבוה ומחלות. עליי לציין שהטריגליצרידים - נמוכים. ברצוני לשאול האם הערכים האלה רעים? מה ניתן לעשות במסגרת תזונה כדי להפחית אותם משמעותית? האם צריך גם להעזר בכדורים? תודה

כולסטרולים

הערכים האלה לא רעים אך מעט מוגברים ואכן יש לנסות ולהורידם באמצעות דיאטה דלת כולסטרול ושומן רווי. מאחר שאיני יודעת פרטים נוספים אודותייך בעיקר לגביי קיומם של גורמי סיכון נוספים למחלות לב וכלי דם (עודף משקל, יל"ד, סוכרת וכו') אצלך, לא אוכל להמליץ לך על תפריט אלא על קביעת תור לתזונאי/ת בקופ"ח, לקבלת הנחיות כלליות הקלידי בחיפוש בפורום זה "כולסטרול" וכך תדעי מה לא לאכול עד שיתאימו לך תפריט. רופאים לעיתים ממליצים על כדורים גם ברמות אלה וזה תלוי בעיקר בקיום גורמי סיכון נוספים או כאשר ניסיון בתזונה לא הניב תוצאות מספקות.

shkedud

New member
תודה על תשובתך, ובתשובה לשאלותייך

1. סבי ואימי היו חולי סכרת, אבל אצלי ערכי הסוכר נמוכים מאוד וכך גם הטריגליצרידים. 2. לאמי היה אנגינה פקטוריס וכולסטרול וטריגליצרידים מאוד מאוד גבוהים. 3. האם לדעתך אני זקוקה לכדורים? ראיתי בעיתון פרסומת לכדור טבעי משהו כמו "בקול" - מה ידוע לך עליו? אודה לתשובותיך

תשובות

אני חושבת שאת שאלת הטיפול התרופתי עלייך בכל זאת להפנות לרופא. לא שמעתי על הכדור "הטבעי" הזה אבל יש לא מעט בשוק. תתחילי עם שינוי תזונתי אני חושבת שברמות כמו שלך (שאינן מאד גבוהות) זה יספיק להתחלה ובהמשך אם לא יהיה שינוי או שמא תהיה עליה ברמות יש לשקול תוספים או כאמור כדורים לפי שיקול הרופא המטפל.

למעלה