שלום רב, לאחרונה, בראיונות עבודה

blossom03

New member
שלום רב, לאחרונה, בראיונות עבודה

אליהם אני ניגשת - לתפקיד מזכירה ו/או מזכירה בכירה - בנוסף לכל השאלות המתבקשות, אני נתקלת גם בשאלות כגון: "היכן את רואה את עצמך בעוד 5 שנים"? "ספרי על תכונות שליליות שלך" ושאלת השאלות: "כמה את חושבת שאת צריכה להרוויח כאן" ..... השאלה האחרונה, אני מודה, "מתקילה" אותי כל פעם מחדש..... איך עונים על שאלה כזו מבלי להוריד מהערך העצמי מצד אחד - ולא להפחית בערכי - מאידך. אשמח לעצותיכם המלומדות!! תודה

שירןב

New member
עצה

היי, מה שחשוב זה לדעת לפני הראיון מה סביבות השכר שמשלמים עבור התפקיד אליו מבקשים להתקבל ובנוסף, לגבי החברה אליה מנסים להתקבל, כמה הם נוהגים לשלם לתפקידים השונים. אם עשית רושם טוב וביקשת יותר מדי, אז תלוי בכמה יותר מדי, כי מראיינים מודעים בד"כ לבעיתיות של השאלה, ויודעים שהמרואיין מהמר ושבמידת הצורך אפשר לנסות להתפשר. בקיצור, רצוי להגיד קצת יותר ממה שחושבים שיתנו לך. רצוי לא פחות. המון בהצלחה!!

לשבור את תקרת הזכוכית

כדי להבטיח שנמצה את מקסימום הפוטנציאל הטמון בשאלה שלך, ולא ניתן רק תשובה "טכנית", אני מציע לך לקרוא את מאמר המצורף ולאחר מכן להעלות כאן את המחשבות שהמאמר יצר אצלך. נמשיך משם. לשבור את תקרת הזכוכית בהצלחה

blossom03

New member
תודה שירן ואמיר, אקרא שוב את

המאמר!!

tulchi

New member
השימוש בביטוי "תקרת זכוכית" אינו נכון

סליחה שאני מתפרצת לפורום הנחמד, הגעתי לכאן דרך העמוד הראשי. מכל מקום, המושג "תקרת זכוכית" מתייחס לאפליה סמויה במקומות עבודה (נגד נשים ומיעוטים) ומשמעותו אינה "פוטנציאל לא ממומש" שזה נושא המאמר. אין קשר בין שני הדברים. המשך לילה ערב

young poets borrow mature poets steal

השאלתי את הביטוי שמשמעותו המקורית היא אכן כפי שציינת ועשיתי בו שימוש שונה. התקרה הזאת שאנו עלולים לשים לעצמנו היא הזכוכית ששבירתה נראית הכי קשה ומסוכנת. מכירה את עצמך אחרי ששברת אותה ?

tulchi

New member
ראוי היה להסביר

את המשמעות האמיתית ואז לעשות הקבלה עם נושא הפוטנציאל. מי שאינו בקיא יבין מהמאמר שלך שהמשמעות היא כפי שרשמת ויעשה בעתיד שימוש לא נכון במושג (איך לומר זאת בעדינות...יצא טמבל
). מהשורות הראשונות במאמר מובן כי המושג "תקרת זכוכית" מתייחס באופן ספציפי לנושא יכולות אישיות. סליחה על החפירה, זה פשוט הציק לי.

מחיר

על כל איש שהמאמר הועיל לו לפרוץ מגבלה קטנה ביותר שמחזיקה אותו נמוך, אני מוכן לקחת על מצפוני 10 איש שיעשו שימוש לא מדויק במושג. זה ברור שאת מעריכה מאד דיוק, אין צורך להתנצל.

snow707

New member
זה נקרא מחיר ?

מחיר זה דבר שמשלמים . "לקחת על המצפון" זה מילים . ולעומת זאת יש מעשים ולקיחת אחריות : מה דעתך להשתמש מהיום בביטוי " תיקרת זכוכית" כראוי ? זה יהיה יותר מעשי מאשר להתנצל שוב ושוב וגם ישאיר את מצפונך קל יותר. אהבה והוקרה snow. יש סיפור מצויין על אילוף פרעושים. צנצנת ומכסה . אבל המכסה הוא רק מכסה ולא "תקרת זכוכית" הסיפור הוא שאם תכניס פרעושים לצינצנת ריבה ולא תסגור אותה, הפרעושים ייקפצו ויברחו לך. אבל אם תשים מכסה, הפרעושים יתקלו במכסה ויאמינו שזה גבול הקפיצה שלהם. לאחר זמן תוכל להסיר את המכסה והפרעושים ימשיכו לקפוץ עד גובה הצנצנת וישארו במקום.

המאמר לא נתן לי שום כלים

להתמודד עם קשיים כלשהם. מצטערת. המוטו המרכזי שם בלשון פשוטה הוא שצריך להיות סקרן. דבר בנאלי וטריוויאלי. טוב. ולאן אני ממשיכה מכאן?

הזוייה

New member
כששואלים על ראיה לעתיד

זאת אומרת היכן את רואה את עצמך בעתיד, רוצים לראות שיש לך העצמה אישית ואת מעוניינת להתקדם בחיים ולא להיתקע. כי יש נשים שטוב להן בחלקת האלוהים הקטנה שלהן בתפקיד X לאורך זמן. במיוחד אם יש בארגון שהתראיינת אופציות לקידום, זה נחמד להגיד (אחרי שעושים קצת שיעורי בית על הארגון שאליו את הולכת לראיון) שיש לך עניין להיות בתפקיד רוחב או אורך. לגבי תכונות, זאת שאלה ללא תשובה למען האמת, כי להגיד פרפקציוניסט- שהמטען שלה שלילי, לי זה ישמע מאד חיובי כי אני צריכה בארגון מישהו שחשוב לו דיוק ושדברים יתנהלו על הקשקש כנאמר. למישהו אחר זה יראה תכונה שלילית. תכונות הן משהו מאד אישי ולכן אין בהן נכון או לא נכון. לגבי שכר, תאמיני בעצמך שמגיע לך כמו שגבר מרוויח, אל תתביישי אף פעם לבקש סכום שמתאים להגדרת התפקיד שלך. אין פה שום הבדל בין גבר לאישה. זו החברה שגורמת לנשים להרגיש רע עם עצמם במקום להעריך את עצמן.עד שהן מתפשרות על סכומי רעב. כשבאים לראיון תמיד תזכרי שאת צריכה לשווק את עצמך, להיות את במלוא הדרך בטוב וברע. אני באופן אישי לא יכולה לסבול שקרנים, כאלו שצובעים את עצמם באור וורוד, עודף ביטחון עצמי ובסוף הם מתגלים כחסרי אוריינטציה ומיומנויות.

עוד באותו נושא....... נתקלתי בשאלה נוספת

שלום, סליחה על ההתפרצות לשירשור שלך... שאלה נוספת שנקלתי בה בראיונות עבודה היא, מי היא הדמות או החפץ שמתאים אותך הכי טוב? מה אתם חושבים על התשובה הבאה: (ד"א התשובה לא שלי כך שאין לי הסבר למה היא נאמרה, התשובה פשוט נשמעה לי מאוד יפה ואני רוצה להבין האם זה באמת כך בעיניי המראיין). התפקיד היה: שירות לקחות טלפוני למגזר העסקיי והפרטי, באחת מחברות התקשורות הגדולות שלנו. והתשובה.... החפץ שמתאר אותי הכי טוב הוא GPS מצד אחד ממוחשב, שזה נסיון ההשכלה והנסיון המקצועי שלי עד כה ומצד שני בעל יכולת ניוט, שמתאר את יכולתיי בתחום הובלת צוותים ויכולת הובלת תהליכים באירגון. דעתכם מתבקשת, אני הוקסמתי ! השאלה מה מראיין חושב על תשובה כזאת. אני הוקסמתי וגם דיי מזדהה עם התיאור.

למעלה