שלום רב לחברי הפורום אם אפשר עזרה

אריק109

New member
שלום רב לחברי הפורום אם אפשר עזרה

יש לי זמן מוגבל של חצי שנה עד ללימודים שלי במכללה במדעי המחשב... כרגע הרקע שלי זה בסך הכל 4 יחידות מתמטיקה בציון 100 והבנה כמה שיותר עמוקה ברמה הזאת של ה4.אבל אני מרגיש שזה לא מספיק.... אני רוצה לעשות להגיע מוכן לאקדמיה כי עיינתי בחומר הלימוד ואני לא מבין כלום פה אות שם אות בתכלס זה נראה לי גיהנום ואני מפחד לפרוש. ככה שיש לי2 אופציות 1. לקחת קורס 5 יחידות מתמטיקה לפני הלימודים - שזה ללמוד את החומר של 5 יחידות בלי לגשת לבגרות רק לחזק את הרקע התיכוני, מספרים מרוכבים וקטורים וכל החרא הזה 2. לקחת את הקורס אשנב למתמטיקה בפתוחה עם הנחיה מוגברת... או ללמוד לבד את האשנב מספרים לבד במקביל ל5 יחידות מתמטיקה אבל אני בספק שאני אצליח לעמוד בעומס וגם לא נראה לי שאני אצליח להתמודד עם הקושי של החומר באשנב ללא מורה או משהו שיש בהנחיה מוגברת. מה אתם ממליצים? תודה מראש, סימון

just me222

New member
לא כל כך יודע מה עדיף

אז אנסה על שניהם: המתמטיקה (בדרך כלל) ברמה גבוהה במדעי החמשב, לכן רצוי להגיע בלי פער כלשהוא, ואכן נושאים של וקטורים, מרוכבים, חדו"א, אפילו ברמת תיכון רצויי לדעת. אשנב למתמטיקה יותר דומה למתמטיקה באקדמיה , ולא של תיכון, אז זה סוג של בסיס שייתן לך חשיבה יותר מתאימה, אבל הנושאים עצמם לא יותר מידי מסובכים. אולי אתה יכול ללכת על השילוב: ללמוד קצת מאשנב (למשל, תורת הקבוצות) - לא חייב להרשם לקורס, וקצת מהחומר של תיכון, כמו שהזכרת. בהצלחה בכל אופן...

אריק109

New member
תראה

מה הקטע ללמוד תכלס רק ספר אחד יש שם הרבה חומר בערך 12 פרקים מה אני אלמד רק פרק אחד זה עלוב... וחוצמזה מי אמר שאפשר ללמוד את זה לבד זה מאוד קשה גם ברמה הבסיסית...אין את מי לשאול כלום ללא קורס וזה בעצם לא רציני לא למידה רצינית וזה לא ממש נותן מבוא רציני כמו שזה אמור לתת שאתה לוקח את זה כקורס בהנחיה מוגברת שאתה יכול לסחוט את המנחה בשאלות ולחרוש על זה כמו שצריך ונותנים לך את כל הספרים ויש גם הרצאות כיתתיות וממנים... ככה שזה יותר רציני ומדובר פה במבוא רציני... ולגבי 5 יחידות זה או שלוקחים קורס ועושים את זה רציני או שזה לא שווה כלום, הרי יש רמות של הבנה אי אפשר ללמוד חומר של 5 לבד ללא קורס מבלי שיהיה מישהו שאפשר לשאול אותו שאלות ויש מגוון תרגילים קשים שם זה לא צחוק

just me222

New member
הנושאים שיש בקורס אשנב

לא כולם רלוונטים לך למשל נושאים כמו איזומטריות, אקסיומות- לא מאמין שתיתקל בהם אי פעם במהלך התואר שלך. אז ללמוד אותם יכול לפתח את החשיבה, וגם זה טוב לידע כללי, אבל אם אתה מעדיף לשים דגש על דברים אחרים, כדאי שזה יהיה פונקציות, תורת הקבוצות. ובין ללמוד איזומטריות ואקסיומות ללמוד חדו"א- לדעתי יותר יעזור חדו"א, אבל זאת רק דעתי. איך ללמוד את זה? אני לא לגמרי סגור. אתה צודק שלבד זה מאוד קשה וצריך הכוונה וכו'. אז אני לא יודע, ניסיתי להציג לך את שני הצדדים, ואם באמת עדיף לך להיות במסגרת של קורס- אז תנסה להחליט איזה מבין השניים עדיף לך לפי מה שתיארתי.

אריק109

New member
לא מבין

מה הכוונה ללמוד חדווא? ללמוד חדווא בפתוחה? חשבתי אולי לקחת חדווא עם האשנב בפתוחה זה צעד חכם לפני התואר? בוא נאמר ככה אני רוצה לשרוד את התואר בכל מחיר רק לא בטוח שאני כזה מבריק בוא נאמר את זה בעדינות כאילו הולך לי בקלות ב4 יחידות בגרות אבל זה עלוב אני מאמין שאני יכול ללמוד כל חומר ולקבל בו 100 אבל זה תלוי במורה ואם המורים שם בררה אז אני לא כל כך טוב בללמוד דברים לבד מ0 ללא קצה חוט קשה לי להאמין שאני יכול לעמוד בזה לבד מה לעשות זה קשה רצח.... הכוונה שלי היא שאני לא ממש טוב בללמוד דברים ככה מהאוויר מבלי בעצם שילמדו כמו שצריך את החומר... לא הבנתי לשם מה החומר קיים באשנב אם הוא מיותר...זה לא מפתח שום חשיבה זה בולשיט סתם חומר מיותר אם כן.. אולי האשנב הזה בסוף לא כזה מוצלח כולם אומרים הוא מיותר... אולי כבר עדיף לקחת קורס חדווא או משהו במקום נו תנו תגובות. תודה, סימון

אריק109

New member
אני הולך ללמוד במכללת ת"א יפו

למי שרוצה לדעת... בוא נאמר ככה...החומר שם קשה... ואני אפילו לא רוצה לחשוב מה הייתי עושה אם הייתי צריך ללמוד באונ' ת"א שם החומר עוד יותר קשה... ככה נראה לי, בכל אופן הבעיה זה לא החומר הבעיה זה במורים... האם הם מלמדים את זה בצורה שאפשר להבין את זה בהנחה שאדם יודע ללמוד ומוכן להשקיע או שהם לא מלמדים את זה כמו שצריך ואדם צריך ללמוד לבד ואלוהים יודע מאיפה הוא אמור להבין דברים לבד... ברור שצריך שתהיה יכולת למידה עצמית ופיתוח חשיבה עצמית אבל בין זה לבין ללמוד חומר מ0 לבד לא יודע.. נראה לפחות עבורי לא אפשרי.

just me222

New member
שנייה בוא נעשה סדר בדברים:

התכוונתי לחדו"א של תיכון, במסגרת 5 יח"ל. יש אכן קורס "חדו"א" או "אינפי" שבהם כביכול אתה לומד הכל מא' עד ת'. אבל, לקורסים האלה כדאי (דעתי בלבד) להגיע שיש לך בסיס כלשהוא (במקרה הזה, חדו"א של תיכון). באשנב לא כל החומר נועד בשביל לעזור לך בקורסים הבאים, לקחו מספר נושאים והרכיבו מהם את הקורס. חלקם רלוונטיים יותר להמשך, חלקם פחות, אבל המטרה היא להקנות לך חשיבה נכונה יותר.

אריק109

New member
אז האשנב הזה לא נשמע משהו

רקע של תיכון יש לי חדווא 4 יחידות בציון 100 עם הבנה עמוקה כמה שיותר ברמה זו. לא יודע אם זה מספיק

vinney

Well-known member
אני חושב שדרום אמריקה זה רעיון לא רע

צא מהלחץ, בחייך.

vicz

New member
אני חושבת שאשנב למתמטיקה הוא רעיון לא רע ../images/Emo3.gif

לאריק: הקורס נותן לך תשתית בהוכחות ברמה אקדמית, דבר שלא נחשפתי אליו במסגרת 5 יחידות ובהחלט מועיל בקורסים יותר מתקדמים. הקורס ניתן בקיץ. יהיה לך קצת לחוץ אבל כדאי להשקיע. זה גם יכניס אותך לכל המתמטיקות של השנה הראשונה. ובנימה אישית: דבר שאתה זקוק לו הרבה יותר הוא שינוי גישה. גם פה וגם בעבודה בהיי טק אתה נשמע נורא כועס ומדבר בצורה לא נעימה.

אריק109

New member
חשבת אולי שאת מדמיינת שאני כועס?

למה דווקא אני לא מרגיש שאני כועס , ולא חושב שאני מדבר בכעס... תבחני את הדברים מחדש תגידי לי מה המסקנות שלך

just me222

New member
דווקא אני מסכים איתה בעניין הגישה

אבל בעניין אשנב בקיץ לא... זה עמוס מידי ובמיוחד למי שרוצה הנחייה מוגברת, כמה שיותר שיעורים והנחיות. ו.. אל תשכח שרק מנסים לעזור לך

generala

New member
../images/Emo36.gif

האופציה השניה בהנחה שבמכללה הרמה היא של הוכחות כבדות במתמטיקה.

למעלה